İşte Çorum'da yatak doluluk oranları

Sağlık Bakanı Koca, Çorum'un yatak doluluk oranları hakkında bilgi verdi

26 Eylül 2020 Cumartesi 09:56
İşte Çorum'da yatak doluluk oranları

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çorum’da yatak doluluk oranlarını açıkladı.

Dün Samsun’da yaptığı basın toplantısında Çorum ve komşu illerin koronavirüsle mücadelesinde son rakamları açıklayan Bakan Koca’nın verdiği bilgiye göre Çorum’da erişkin yatak doluluk oranı yüzde 47, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 41. Koca, “Çorum’a ise 27 yoğun bakım yatağı ilave ediyoruz” dedi.

BAŞARI SOMUT İŞARET

Koca, “Son haftalarda virüs yayılım gösterdi. Hastanede tedavi edilmesi gereken hasta sayımız endişe verecek şekilde yükseldi. Buna bağlı olarak ağır hasta sayımızda da artış var. Şikayeti olmayan ama test sonucu pozitif çıkan artış ise aynı derecede olmasa da önemlidir. Sağlık altyapımızı ayakta tutmak adına asıl uyarıcı olan hasta sayısıdır. Bu sayıyı azaltmak, salgına karşı başarı sağlamak, taşıyıcı kaynaklı yayılımı hızla önlemeye bağlı. Şehir şehir yürüttüğümüz çalışmanın amacı budur. Toplamda nüfusu 3 milyon 800 bine yaklaşan Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya ve Sinop ilimizde gösterilen başarı, ülkede değişmeye başlayan seyir için somut işarettir.” diye konuştu.

KARŞIMIZDA ARTIK 2 VİRÜS VAR

2 ayrı virüsle aynı anda savaştıklarını ifade eden Bakan Dr. Fahrettin Koca, “Sonbahar günlerinin birbirini ölümler dalgası halinde izleme ihtimaline işaret edilmektedir. Bilim Kurulumuzun bu aylarla alakalı uyarılarını sizlerle pek çok kez paylaştım. Korona virüse karşı alınan tedbirleri ihmalsiz uygularsa influenza adlı virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. 2 virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Bu önemlidir. Sebebi grip olan bazı şikayetler ile siz Covid-19 hastası olduğunuzu düşünebilirsiniz. Grip, bildiğiniz gibi ateş, eklem ağrıları, halsizlik, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan mevsimsel bir hastalıktır. Aynı şikayetler Kovid-19 hastalarında da karşımıza çıkmaktadır. Bu şikayetlerin yaygın görülmesi durumunda Kovid-19 şüphelisi görünümü veren hastalarımız da artacak. Asıl düşmanız olan salgına ayrılan zaman ise azalacak. Özetle karşımızda artık 2 virüs var. Elimizde ikisini de yenecek 3 tedbir bulunuyor. Temizlik, maske ve mesafe” dedi.

İHA
 

Son Güncelleme: 26.09.2020 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.