Karantinayı ihlalden 20 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları devam ederken, izolasyon kurallarını ihlal eden 20 kişi yakalandı.

07 Mayıs 2021 Cuma 12:41
Karantinayı ihlalden 20 kişi yakalandı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları devam ederken, izolasyon kurallarını ihlal eden 20 kişi yakalandı.

Yapılan açıklamaya göre, 7 Mayıs 2021 tarihinde merkez ve ilçelerinde 117 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 8’i asılsız ya da mükerrer çıkarken, geriye kalan 109 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’ne bildirilerek gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine merkez ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekipleri’nce 1.731 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 8.408 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlenmiş, gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 2 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 672 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri 30 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken, izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 20 kişi tutanakla tespit edilerek karantina yurduna yerleştirildi. 7 Mayıs tarihi itibariyle izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta karantinaları devam eden 7 kişi bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.