Kışın bulaş riski 1-2 dakika

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara uyardı: Kışın yakın mesafede bulaş riski 1-2 dakikaya iniyor...

23 Ekim 2020 Cuma 12:35
Kışın bulaş riski 1-2 dakika

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara uyardı: Kışın yakın mesafede bulaş riski 1-2 dakikaya iniyor
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, havaların soğumasıyla koronavirüsün canlı kalabilme özelliğinin biraz daha arttığını belirtti. Kara, "Yaz aylarında bizim yakın mesafede 5-6 dakikada bulaştırma gibi bir riskimiz varken bu kış aylarında yakın mesafede 1-2 dakika gibi bir süreye inmeye başlıyor" dedi.
Kornavirüs vakalarında Türkiye’nin yanı sıraAvrupa ülkelerinde de artış yaşandığına dikkat çeken Kara,havaların soğumasının getirdiği dezavantajların yaşandığını ifade etti.
Kara, elimizdeki en etkili silahın maske olduğunu kaydetti.
EV UYARISI: 4 M2’DE BİR KİŞİ OLMALI
Öte yandan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da, sonbahar ile birlikte insanların kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmeye başladığını belirtti. Kayıpmaz, "Evlerde her 4 metrekareye bir kişi gibi düşünebiliriz. Yani evin salonu 20 metrekareyse bu salonda en fazla 5 kişi aynı anda bulunmalı. Evlerde 10 kişiden fazla toplanmayı tavsiye etmiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 23.10.2020 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2020-10-23 19:40:06

Tribüne oynayın bakalım konuşun başka birşey yok.

banner165