Kürsüden tek tek saydı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Çorum’un sağlık sorunlarını tek tek saydı.

22 Şubat 2024 Perşembe 14:34
Kürsüden tek tek saydı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Çorum’un sağlık sorunlarını dile getirerek, "Çorum'da randevu almak, tetkik yaptırmak deveye hendek atlatmaktan daha zor."dedi.

AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta yapılan dönüşümlerin problemleri çözmediğini savunan Tahtasız, “Bakın, bugün Amasya'da yaşayan Çorumlu hemşehrim bana ulaştı, bu annemizin dirençli epilepsi hastalığının yanında zihinsel ve yürüme engelli olan 8 yaşında Elif Elvan Levent isimli bir kız evladı var. Devletimiz bu kızımızın ilacını karşılamadığı için diyacomit isimli ilaca her ay 30 euro para ödüyor. Bu annemiz engelli bakım parası da alıyor ama üniversiteyi bitiren oğlu çalışmaya başlayınca aldığı bakım parası da kesileceği için çok endişeli. Çünkü engelliye ve ona bakana, eve giren gelire göre maaş veriliyor. Eve giren gelir yükselince engellinin engelli düzeliyor mu ki maaşını kesiyorsunuz? Engelli ve engelli maaşı engel kalkmadığı sürece eve giren gelire bakılmaksızın ödenmelidir. Hastaların başka illere sevklerinde ödenen gider ücretleri de artırılmalıdır.”dedi.
Hastanelerde randevudan tetkiklere kadar bir çok talebin deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu vurgulayan Tahtasız, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

ÇORUM TEK HASTANEYE MUHTAÇ, İKİNCİ HASTANE 3 YILDA BİTECEK'

Bugün gelinen noktada hastanelerden randevu almak, ameliyat sırası bulmak, ultrason, MR çektirmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Türkiye'nin her yerinde durum aynı. Çorum'un içinde bulunduğu durumu özetleyeyim: Çorum Devlet Hastanemiz yedi yıl önce yıkıldı. İhalesi üç ay önce yapılmasına rağmen bu sefer de yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi bugün yapılmış olsa Çorum halkı üç yıl daha beklemek zorunda. 528 bin nüfusu olan Çorum halkı maalesef tek hastaneye muhtaç edildi.
Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu ve Uğurludağ olmak üzere 13 ilçemiz var. Uzman doktor olmaması sebebiyle ilçedeki vatandaşlarımız maalesef Çorum’a gelmek zorundalar. Atamayla gelen doktorlarımız ilçelerde durmuyor, bir an önce tekrar buralardan ayrılma yollarını deniyor.

‘TIP LİSEDEN BOZMA BİNADA, GÜNEY KAMPÜSE ÇİVİ ÇAKILMADI’

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz var. Hâlâ liseden bozma kampüsü olmayan, kütüphanesi olmayan ve hastaneye uzak bir yerde eğitim öğretim görmek zorunda. Söz verilmesine rağmen Hitit Üniversitesi Güney kampüsüne maalesef beş yıldır bir çivi dahi çakılmadı, ihalesi yapılmadı.

'BAZI BRANŞLARDA HEKİM YOK, AMELİYAT, MR, ULTRASON HAK GETİRE'

Merkezde Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var. Gelin, görün ki Erol Olçok Araştırma Hastanesinde de uzman doktor yetersiz. Hastanemizde endokrin doktoru yok; dermatoloji, nöroloji, kulak burun boğaz, plastik cerrahi, beyin cerrahi, göz, çocuk psikiyatrisi, kardiyoloji bölümleri yetersiz. Oysa bu bölümler bu hastaneyi hastane yapan ana bölümlerdir. Araştırma hastanesinde acil ameliyatlar dışında ameliyat olmanız, MR, ultrason sırası bulmanız tamamen torpile bağlı.

‘MEMLEKET SAĞLIK ZULMÜNDEN KURTULACAK, AK PARTİ SAĞLIĞA ZARARLI’

Kısa bir süre önce hastaneye gittim, doktor sırası bekleyen hastalarımızı dinledim. Randevu alabilmek için sabahın 6.30'unda sıraya giriyorlar. Merkezî Hekim Randevu Sistemi maalesef çalışmıyor. AKP'ye göre sağlıkta çağ atladık. Sayın milletvekilleri, inanmıyorsanız ve cesaretiniz varsa bir gün sabah erken saatlerde siz de herhangi bir hastaneye gidin, hastaları dinleyin. Bakın bakalım, dönüşüm sağlanmış mı, sağlanmamış mı? Sizin sağlık zulmünüzden halkımızı kurtaracağız çünkü AKP sağlığa zararlıdır."

Son Güncelleme: 22.02.2024 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma 2024-02-22 17:01:51

Sayın Vekil Trafik Kazası geçiren çocuğumu sabah saatlerinde Acile pansuma götürdüm.Mesai saatlerinde burada yapılmıyor ortopedi polikliniklerinin yanındaki pansumana gidin dediler.Oradaki bayanda ortopedilik bir durum yok genel cerrahi katındaki pansumana gidin dedi.Hastaya içinde oradan oraya gönderdiler.Bizde özel hastaneye gidip ücretli orada yaptırdık.Gündüz acilde pansuman yaptıramayan vatandaş diğer işlerini nasıl halletsin?

Misafir Avatar
EŞENÇAYLI 2024-02-24 22:39:21 @Fatma

Geçen çarşamba sabahı bende acilde pansumanı yaptıramadım.1 kata çık deyip gönderdiler.Neden yapmıyorsunuz dedim başhekim burada yapılmasını istemiyor dediler.Başhekim size boş boş oturun bedavadan maaş alın mı diyor deyip oradan çıktım.Sayın Milletvekili Çorum erol olçok acilinde gündüz neden pansuman yapılmıyor sorusunu Sağlık Bakanına mecliste görünce sorarmısınız?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Hasta 2024-02-22 21:44:38 @Fatma

Sarı alan rumuzlu kardeşim;çalışmayacaksa vatandaşa hizmet etmeyecekse gitsin evinde otursun.Ülkede bu kadar işsiz varken yüksek maaş,yüksek teşvik,yüksek döner sermaye,yüksek nöbet ücreti al vatandaşa hizmet etmeye gelince mırın kırın et.Kulu hesap sormasa da Allah bir gün mutlaka hesabını sorar.Aldığın maaşta kundaktaki tüyü bitmemiş sabinin hakkı var.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Vatandaş 2024-02-22 20:35:24 @Fatma

Hak etmeden,alnın terlemeden,elde ettiğin kazancı nasıl yiyorsun?Haram değil mi?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Sarı Alan Çalışanı 2024-02-22 19:50:50 @Fatma

Orası Hastanenin en rahat yeri teşbihte hata olmasın tam yatış yeri.Emekliliği gelenlerin dinlenme tesisi gibi.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sa 2024-02-22 23:20:54

Chpli değilim lakin doğru söylemiş Mehmet Beyi tebrik ederim

Avatar
Siyaset 2024-02-22 15:49:38

Adam haklı...

Avatar
hasta insan 2024-02-22 15:02:24

bir polikinlik önüne gidiyorsun hastalar kendileri liste yapıyor bu liste uygulaması 1990 yıllarında var idi halen üzerinden 40 yıl geçmiş bu uygulama nasıl bir iş her branştan 4 veya 5 polikinlik olmalı hasta ve dr zevk alsın bu mesai çalışmasından

Avatar
Çorum 19 2024-02-22 18:08:38

Hastaneden randevu almak ölmekten zor. Randevu alınca da çoğunlukla asistanlar muayene ediyor. Diğer beyefendilere ulaşmak imkansız.Böyle bir düzen olur mu?

Avatar
Engin kurt 2024-02-23 08:13:54

Sağlıkta yükselme için Erdal hocamın biran önce başhekim olması lazım 5 yıllık yavaşlamışlık yeter. Kurtarırsa bizi erdal hocam kurtarır

Misafir Avatar
engin kurt 2024-02-23 14:45:30 @Engin kurt

niye bilmesin sahalarda az top peşinde koşmadı. saha içinide bilir saha dışınıda. emekliliği iki kere gelmiş abilerimizle hastane bir yere varamaz. Yaparsa erdal hoca yapar.

Beğenmedim! (18)
Misafir Avatar
Hekim 2024-02-23 12:11:05 @Engin kurt

Erdal la bu iş yürümez.Sahayı bilmiyor.Kendisine anlatılana göre,araştırmadan,incelemeden deneme yanılma yoluyla karar veriyor.Vatandaşın acil bekleyen sorunları var.Başheminin yapması gereken,Arslan abinin yanına Ömer abi gibi tecrübeli,duayen birisi ve 2 tane daha sağlam başhekim yard.bulacak ki makamında sırtından hançerlenmeden rahatca oturabilsin.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yetmedi mi 2024-02-25 08:00:44

Maalesef memleketime gelişmeyi çok gördüler ama değişmeyen iki şey var biri oy diğeri memleketim böyle giderse hüsran