Müdür bizzat denetime katıldı

Çorum'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşabilmeleri amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

13 Mart 2024 Çarşamba 18:38
Müdür bizzat denetime katıldı

Çorum'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşabilmeleri amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, "Vatandaşın güvenli bir şekilde gıda tüketmesi, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirilmesi amacıyla denetimleri artırdık" dedi.

Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerin, Ramazan ayı dolayısıyla yoğunlaştırıldığını kaydeden Göktekin, "Bakanlık olarak güvenilir gıdaya erişim amacı ile 5996 sayılı Kanun çerçevesinde halk sağlığının ve menfaatlerinin korunması amacıyla gıda denetimlerimiz Ramazan ayında artırılarak devam etmektedir. Ramazan ayı dolayısı ile özellikle tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik olarak, merkez ve ilçelerimizde bu aya özel denetim planları hazırladık. Bu doğrultuda özellikle unlu mamul, şekerli mamul, tatlı ve pastacılık ürünleri üreten işyerleri ile et ürünleri ağırlıklı olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerde işletmelerde görülen eksiklikler tutanaklarla tespit edilmekte ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında işletmelere süre verilmekte, gerektiğinde yaptırımlar uygulanmaktadır. Amacımız halkın güvenli bir şekilde gıda tüketmesi, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmesidir" dedi.

Vatandaşların açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünler satın almamaları, gıda ürünlerini alırken özellikle etiket bilgileri ile muhafaza şartlarının uygun olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, tüketicilerin gördükleri olumsuzlukları 'Alo Gıda 174' hattını arayarak bildirmesinin gıda denetimlerinin etkinliğini artıracağını ifade ederek, duyarlı vatandaşların ihbarlar ile görevlilere yardımcı olmalarını istedi.

Son Güncelleme: 13.03.2024 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2024-03-13 20:05:06

Temizlik diye mutfağı gez çık.. O hamur makinelerinin uğultusu bütün apartmanı tutar mı, bacası filtreli mi yoksa kurum mu yağdırıyor, yanına yığdığı odunu köylük yer gibi baltayla mı kırıyor, o yığın ortalığı leş gibi hale mi sokuyor... Sağlıksa aynı sağlık, akıl sağlığı, ciğer sağlığı... Bunları aman denetlemeyin. Şikayet edilince de "işletmeye ilettik" deyin dalga geçer gibi...

Misafir Avatar
İsmail 2024-03-14 00:56:58 @Çorumsuz

Bor kadın müdür vardı habersiz gelir denetlenmesini yapardı tabiki fazla kalamadı gorevden aldılar sonra gelen müdür evvelsinden saatine kadar haber verirdi sadece omu tuğla kiremit fabrikalarını teftiş gelen müfettiş bir iki gün öncesinden beni şu saatte su otelden alın teftiş gelecek derdi 20 senedir sistem aynı dostlar alışverişte görsün sonrada somada 301 kişi altın madeninde cesetleri bile bulunmayanlar işini düzgün yapanda ya Emekli ya kizaga

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mehmet 2024-03-13 23:17:06

Reklamlar reklamlar reklamlar

Avatar
Vatandas 2024-03-14 01:39:32

Reklam dan baska birşey degil

Avatar
YİNE BEN 2024-03-14 09:51:13

yalan söylüyorlar ,poz veriyor seçim sloganı atıyorlar ...ey çorum lu hemşehrim ....ekmek fırını diye bir fırın var mavral sokağın devamında etrafı içi önlükleri .... yalasa doyar.....şu mubarek gün ...belediye başkanı da tam karşısında oturuyor....

Avatar
Serdal 2024-03-14 12:58:55

DENETİMLERİ RAMAZANDA DEĞİL HER HAFTA YAPIN GEREKİRSE HER GÜN YAPIN

Avatar
Serdal 2024-03-14 13:01:50

müdürüm her gün çıkın denetime