Sağlığın yöneticileri değişecek mi?

Çorum'un sağlığını yöneten isimlerin değişip değişmeyeceği merak konusu

04 Nisan 2021 Pazar 23:42
Sağlığın yöneticileri değişecek mi?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un sağlık sektörünü hareketli günler bekliyor. Hareketliliğin nedeni ise sağlığın yönetici kadrosunun değişip değişmeyeceği konusu.

Sağlık Bakanlığı bu ay Çorum sağlık teşkilatında yönetici kadrosundaki isimlerle sözleşme yenileyecek veya değiştirecek. Kurum içi çalışma barışı açısından sakıncalı olsa da, bazı sağlık teşkilatlarında ve hastanelerde münferit olarak sözleşmesi yenilenenlerin olduğunu da duyuyoruz.

2 yılda bir yapılan sözleşmeler pandemi nedeniyle uzatmaları oynuyor. Siyasetin yerel temsilcilerinin de müdahil olduğu tasarruf, haliyle kulisleri doğuruyor.

SOBACI’NIN SÖZLEŞMESİ YENİLENEBİLİR

Öğrendiğime göre, Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı’nın sözleşmesinin yenilenmesine yerel siyasetin aktörleri genel olarak olumlu bakıyor. Ancak, Sağlık Bakanlığı’nın Sobacı ismi üzerinde değişim teklifi söz konusu olursa, (ki böyle bir düşünce varsa, bugüne kadar bir problem görülmedi)  Sağlık Hizmetleri Başkanı Pratisyen Hekim Dr. Arif Pilgir isminin önerilebileceği söyleniyor. Pilgir üzerinde yerel siyasetin tamamının mutabık olup olmadığı bilinmiyor. Bakanlığın ise genelde sağlığın başındaki yöneticinin uzman olmasını tercih ettiği ifade ediliyor.

HASTANE YÖNETİMİ DEVAM

Gelelim Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli ve üst yönetimine. Sezikli’nin sözleşme süresi Aralık ayında sona ereceğinden önümüzde daha zaman var. Hastane yönetimi rutin sağlık hizmetleri ile birlikte pandeminin sarsıcı etkilerini iliklerine kadar hissediyor. Şimdi de 3. dalga ile mücadele başladı. Sezikli ve ekibi beklenmeyen bir gelişme olmazsa yıl sonuna kadar memlekete sağlık hizmetini sunmaya devam edecek. Bu zorlu pandemi günlerinde süreci başarılı bir  şekilde yöneten Başhekim Mesut Sezikli yönetimindeki ekip, sözleşme yenilenirse  belki de yıl başında göreve devam edecek.

Siyasetin temsilcilerinin önümüzdeki günlerde sağlığın yöneticilerinin pozisyonunu değerlendirmek üzere bakanlık ile görüşeceği belirtiliyor. Neler olacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. Akıbet Çorum için hayr olur inşallah…

Son Güncelleme: 05.04.2021 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hekim 2021-04-05 06:08:46

Sağlığın tepesinde iki farklı isim.Aksaçlının yönetim tecrübesi tartışılmaz.babacan,lider,kolay ulaşılabilir,toplumun her kesimi ile barışık.teşkilatı içinde herkes tarafından sevilen (küçük bir azınlık hariç) lliyakat sahibi tam bir yönetici.digeri toplumdan vatandaş,halktan,çalışandan uzak(cemaat ve tarikata yakın)tek avantajıda bu.ekibide bu yönde.ekibinine yönelikte her gün istifa sesleri yükseliyor.Umarım siyasetciler bu kriterleri dikkata alacaklardır.Saygılar.

Avatar
acil çalışanı 2021-04-05 06:31:23

Değişime acil sorumlulularınıda eklemek lazım.Son bir yılda çok yorulduk.beden yorgunluğu dinlenince geçiyor.ya kafa yorgunluğu?Büyüklerimiz bu hususuda dikkate alırlarsa mutlu oluruz.

Misafir Avatar
alper 2021-04-06 23:03:46 @acil çalışanı

2020 yılını heba ettik.kısa zamanda revizyona gidilirse belki 2021 kurtulabilir.İnsanlar başarısız olanları neden yanlarında tutarlar anlamak mümkün değil.çalışanın sesine kulak vermek gerekir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Nihayet 2021-04-07 22:10:34

Nihayet beklediğim haber geldi. Sağlıkta yöneticiler değişmez efendim. Niye mi? Geçen yıl Kıbrıs’a hangi yöneticiler gitmiş niye gitmiş? Araştırın efendim.Al birini vur ötekine

Avatar
Nihayet 2 2021-04-07 22:45:04

Yorumumu kesmeyin lütfen anlam değişiyor
Kıbrıs’ta hangi yönetici kimle tatil yaptı araştırın , bunu yayınlamakta ne var, araştıran bulur zaten

Avatar
Çorumlu 2021-04-05 16:17:00

Duydum ki Başkan yardımcıları Dr dururken imanlıktan geçen memur var sağlık dan anlamaz doğrumu bilmiyorum Varsa ben doğru bulmuyorum.

Misafir Avatar
deniz 2021-04-07 07:46:39 @Çorumlu

bizde duyduktu tuncay istifasını hazırlamış. fezi 25 haziranı bekleme kararı almış.

Beğenmedim! (0)
Avatar
HÜSEYİN 2021-04-05 08:33:05

Mesut Hocamla devam edilmesi lazım, bıktık artık dışardan gelen yöneticilerden, Mesut Hocamın çalışmalarını çorumlu takdir ediyor ALLAH yolunu açık etsin

Avatar
Hekim 2021-04-05 01:13:12

Yerel yöneticiler sobacıyı sever. Özellikle asc çok sever. Ben sevmem mesela. Hakkıyla bir yerlere gelmek isteyenler sevmez

Avatar
Sağlıkcı 2021-04-05 03:49:11

artık emeklı olsunda yası yetmıse dayanmış..yenılere yer acsınlar

banner165