Tahtasız sabahın ilk ışıklarıyla hastaneye gitti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene olmak için bekleyen hastalarla görüştü,

12 Ocak 2024 Cuma 09:55
Tahtasız sabahın ilk ışıklarıyla hastaneye gitti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, muayene olmak için bekleyen hastalarla görüştü, mağduriyetlerini dinledi.

AK Parti Çorum Milletvekilleri’nin ‘Çorum sağlık üssü olacak. Sağlık’ta çığır açacağız’ sözünü hatırlatan Tahtasız, “Bırakın çığır açmayı 7 yıl öncesinin dahi gerisindeyiz. Devlet Hastanesi 7 yıldır yapılmıyor. 50 gün önce ihalesi yapıldı bu sefer de yer teslimi yapılmıyor” dedi.

‘SABAH 05.00’TE KALKIP GELİYORLAR’

Çorumlu hemşehrilerinden gelen yoğun şikayetler üzerine hastaneye giderek hastalarla birebir konuştuğunu belirten Tahtasız, şunları söyledi:

“Çorumlu hemşehrilerimden gelen talepler doğrultusunda hastaneyi ziyaret ettim ve bekleyen hastalarla görüştüm. Hastalarımız endokrin doktorunun iki aydır olmadığını, nöroloji, plastik cerrahı, beyin cerrahı, kulak burun boğaz, çocuk psikiyatri, kardiyoloji ve gastroentroloji bölümlerinde uzman doktor eksiği var. Çorum Devlet Hastanesi’nin 7 yıldır kapalı olmasından dolayı hastalarımız ciddi mağduriyet yaşıyor. İlçelerimizde de durum aynı. Orada da 1 ya da 2 uzman doktor var. Bu nedenle Çorum merkez ve ilçelerimiz mecburen sadece bu hastaneye gelebiliyorlar. Ama uzman doktorlardan sıra almaları neredeyse imkansız. Sıra almak için sabahın 5’inde kalkıp gelerek kapıya isim yazdırarak sıra almaya çalışıyorlar. Ya da siyasilerden ve bürokratlardan yardım istiyorlar.

SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan Mehmet Tahtasız, “Çorum Devlet Hastanesi 7 yıldır kapalı. İhalesi yapılalı 50 gün oldu ancak halen yer teslimi yapılmadı. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uzman doktor eksiğimiz var. Çorum’un ilçelerinde uzman doktor eksiğimiz var. Halkımız sağlık hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamıyor. Endokrin doktorumuz maalesef iki aydır yok. Uzman doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamıyor. Bir süre önce İskilip İlçemizde bir olay oldu. İlçede genel cerrah olmadığı için genç yaşta bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Çorum sağlıkta ileri gitmesi gerekirken geriye gidiyor. AKP Milletvekilleri ‘Çorum Sağlık Üssü olacak, Sağlık’ta çığır açtık diyorlardı.’ Ama maalesef durum öyle değil. Aksine geriye düştük. Bunun sorumlusu Çorum’un AKP milletvekilleridir. Sağlık Bakanı’na duruma anlatmalılar ve Çorum’un uzman doktor eksiğini hep beraber bir an önce gidermeliyiz”dedi.

Son Güncelleme: 12.01.2024 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çaresiz Anne 2024-01-13 08:12:43

Trafik kazası geçiren çocuğumu gündüz acile pansuman yaptırmak için götürdüm.Mesai saatlerinde burada yapılmıyor ortopedi polikliniklerine götürün dediler.Ortopedi ki adam burada ameliyat olmamış 1.kata gidin dedi.Yaklaşık 45 dakika hastane içinde gezdikten sonra 1. kattaki adam halimize acıdı da yaptı.Gündüz acilde pansuman yaptırmak imkansız.Kendinizi belli etmeden gizlice buraya da uğrarsanız vatandaşın çektiği çileyi,eziyeti daha iyi görürsünüz.

Avatar
Hekim 2024-01-12 19:59:02

26 yaşında bıyığı terlememiş, kendi işinin yeni yeni öğrenen,toy,liyakatın adını yeni duyan,mesleki nezaketten uzak,külhanbeyi ağzıyla konuşmayı seveni, sırf tarikatci diye başhekim yard.yaptılar.Neyi çözecek?işgal ettiği makama katkısı ne olacak?

Misafir Avatar
Vatandaş 2024-01-13 08:00:31 @Hekim

Hastane yönetimimin tamamı A dan Z ye istifa etmeli ya da siyasetçiler tarafından görevden alınmalı.Değişim kaçınılmaz oldu.Çuval mızrağa sığmıyor.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Hülya 2024-01-12 21:21:38 @Hekim

Haketmediği,rüyasında bile göremeyeceği makama eylül ayında geldi.Gözle görülür,alkışlanacak,takdir edilecek bir başarısı yok.Bu şekilde uzun süreli kalıcı olamaz.Gidişi yakındır.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Hasta yakını 2024-01-12 21:10:59 @Hekim

Sakalıyla,bıyığıyla,elinde 33 lük tesbihiyle,her gün giydiği fakat hiç eskimeyen siyah takım elbisesiyle iş çözer.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-01-12 10:16:37

Mehmet Tahtasız'a HELAL OLSUN. Çorum ve Çorum'luların sesi olduğu için Mehmet Tahtasız'a sonsuz TEŞEKKÜRLER. Çorum'un diğer MİLELLETVEKİLERİ ne yapıyor. Kocaman bir hiç. Buradan bütün Parti Sevicilere sesleniyorum. Partilerinizin Çorum'a zerre kadar faydası yok. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Misafir Avatar
EŞENÇAYLI 2024-01-15 18:42:58 @Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

Sayın Milletvekili;hastanede yaptığınız incelemede gördüğünüz sorunları,aksaklıkları,hastaların karşılaştığı sorunları,okuyucuların size hitaben yazdığı ve sorun olarak gördüğü yorumları(doğruluklarını teyit ettikten sonra) Meclis Kürsüsünden en yüksek sesle haykırmanızı bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlardan sizler bekliyor.Saygılar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hilal 2024-01-12 22:22:41

Sayın Mehmet Bey hastaların çektiği çileyi,karşılaştığı sorunları duyuma göre değil bizzat yerinde görerek tespit ettiğiniz için sizi kutluyorum.Bize Chp yi yanlış anlatmışlar.Sizi ve Çoruma yaptığınız hizmetleri gördükçe Chp ye bakış açım değişti.Belediye başkanlığı seçiminde oyum mensubu olduğunuz partinize ve gösterdiğiniz adaya olacaktır.

Avatar
Ülkücü Güvenlikçi 2024-01-13 00:11:39

Geçmişte chp ye hiç oy vermedim.Ancak Sayın Tahtasızın Çorum için vatandaş için canla başla çalıştığı görünce fikrim değişti.İlk seçimde oyum chp ye olacaktır.

Avatar
Torpil hastanesi 2024-01-12 13:17:30

Bu kadar ayrımcılık tarihte olmadığı gibi adamın yoksa öl, mantığı hiç görülmedi

Avatar
Kadir 2024-01-12 10:48:39

Tebrik ediyorum sana oy vermedim ama gerçekten helal olsun. Ak parti vekillerinin yapacaklarını yapıyor.

Avatar
EMEKLİLER SİZİ TAKDİR EDİYOR HELAL SANA 2024-01-12 17:20:31

6 aydır raporlu ilacımı yazdırıp alamıyorum. MHRS dolu. Hastaneye gitsen 10 kişi ya sıra alabiliyor yada alamıyor. Doktorlara gidip yalvardım, boş oturuyordu hastası uoktu muayene saati daha 1 saati vardı ama malesef hiö biri kabul etmedi. HAKKIMIZ HARAM OLSUN. HADTANEÖİZİ MAHFETTİLER. Sayın TAHSIZ size helal olsun