Valilik’ten seyahat izin belgesi açıklaması

Çorum Valiliği Çorum’da seyahat izin belgesi hizmeti sunumu ve şartları hakkında açıklama yaptı.

06 Mayıs 2021 Perşembe 16:11
Valilik’ten seyahat izin belgesi açıklaması

Çorum Valiliği Çorum’da seyahat izin belgesi hizmeti sunumu ve şartları hakkında açıklama yaptı.
İşte o açıklama:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs vakaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak amacıyla mücbir sebebi olan vatandaşlarımızın yolculuk yapabilmesi için ilimizde Sosyal Etüt Proje Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulu vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü Koordinesinde Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de hizmet veren Seyahat İzin Kurulu, vatandaşlarımızın genelgede belirtilen zaruri şartları taşımaları halinde şehirlerarası yolculuk yapmaları için Seyahat İzin Belgesi düzenlemektedir.

Vatandaşlarımız, Seyahat İzin Belgesini ''Alo 199'' çağrı telefonundan, e-Devlet Kapısından, e.Başvuru Sisteminden veya Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulundan alabilmektedir.

Valiliğimiz seyahat izin kurulu 2 ayrı noktada 18 personel ile 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermektedir.
Vatandaşlarımız “Alo 199” , 03642010186 numaralı telefon hatları ile e-Devlet Kapısı ve e-Başvuru sisteminden 7/24 Seyahat İzin Talebinde bulunabilmektedir. Ayrıca Çorum Şehirler Arası Otobüs Terminalinden ve 03642136670 numaralı telefon hattından ise haftanın her günü saat:08:00-19:00 saatleri arasında Seyahat İzin Talebinde bulunabilmektedir.

SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN ŞARTLAR

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan, askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, Ceza infaz kurumlarından salıverilenler.

Seyahat İzin Kurulu noktalarında görevli personeller mesai mefhumu gözetmeksizin mesai saatleri dışında da evlerinden vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirmektedirler.”

Son Güncelleme: 06.05.2021 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Byy 2021-05-07 01:04:47

Bu sayilan kurallar çerçevesinin haricinde Terminaldeki noktadan sehirler arasi izin verilenler var!!!

banner165