'Yaşama Yol Ver' projesi başlıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yaşama Yol Ver’ adlı proje Çorum’da başlıyor.

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:32
'Yaşama Yol Ver' projesi başlıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yaşama Yol Ver’ adlı proje Çorum’da başlıyor.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre,Acil sağlık hizmetleri açısından hayati önem taşıyan proje Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenecek medya kampanyası ile kamuoyuna duyurulacak.

112 Acil Servis hizmetlerinin anlatılacağı proje tanıtım toplantısı yarın saat 09.30’da Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Uygulama Oteli’nde gerçekleşecek.

Program çerçevesinde, aynı gün saat 14.00’te Vali Ahmet Kara’nın katılımıyla Hürriyet Meydanı PTT Merkez Müdürlüğü önünde kampanya açılış töreni yapılacak.

‘YAŞAMA YOL VER’

Acil sağlık hizmetlerinin sunumunda karşılaşılan problemlere karşı “Yaşama yol ver” sloganıyla farkındalık oluşturulmasını amaçlayan proje ile ilgili yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

“Acil Sağlık Hizmetleri, yurt geneline en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistemdir.

Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı, vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır.

Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik gibi koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek 112 Acil Sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulmaktadır.

ACİL ÇAĞRI HATTI

112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman; isim-soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır.
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla bilgilendirme projesi hazırladı.

‘Yaşama Yol Ver’ adlı proje ile kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kapsayan bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası aracılığıyla, 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine dikkat edilmesine yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, Belediye Başkanlıkları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Servis Şoförleri ve Taksici Esnaf Odaları’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinliklerle toplumun tüm kesimlerine ulaşılması amaçlanıyor.”



Son Güncelleme: 15.02.2016 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.