Yine soruyoruz, hastane ne oldu?

Çorum'da ana muhalefet ve iktidar temsilcileri 200 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığını duyurdu, iki ay oldu ihalenin akıbeti belli değil.

21 Ocak 2024 Pazar 22:17
Yine soruyoruz, hastane ne oldu?

MUSTAFA DEMİRER

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, bir süredir genel ve yerele dair yatırımları takip ediyor, sorguluyor ve kamuoyu ile paylaşıyor. Hepsi değil ama bazı problemlere ilişkin yerinde ve zamanında yaptığı açıklamalar Çorumlu tarafından kabul görürken, iktidar temsilcilerini de zorda bırakıyor. İkinci hastane, polis moral eğitim merkezi, havaalanı, demiryolu, ilçe karayolları, tüneller gibi… Örnekleri çoğaltmak mümkün.

HASTANE İHALESİNİ İLK TAHTASIZ DUYURMUŞTU

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, geçtiğimiz yıl, yani 13 Kasım 2023 Pazartesi günü 200 yataklı ikinci basamak Çorum eski devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığını, ihaleyi Makimsan firmasının sahibi Çorumlu Atilla Dikçi'nin 730 milyon TL bedelle kazandığını, yer temininin ardından söz konusu sağlık yatırımının 3 yılda bitirileceğini duyurmuştu.

HEMEN ARDINDAN AK PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tahtasız’ın açıklamasının mürekkebi kurumadan AK Parti İl Başkanı Murat Günay’dan yeni bir açıklama gelmiş, ikinci hastanenin ihalesinin yapıldığı, tekliflerin değerlendirilmeye alındığı ifade edilmişti.

DOĞRUSU HEYECANLANMIŞTIK

Çorum’u heyecanlandıran her iki bilgilendirmenin ardından neredeyse iki aya yakın zaman geçmesine rağmen hastane ilahesinin akıbeti halen belli değil. Sağlık Bakanlığı, muhalefet ve iktidar temsilcileri neler olup bittiğini biliyor olabilir de, en azından konunun mağdur tarafı olan Çorumlu bihaber.

MÜSPET-MENFİ BİR NETİCE YOK

Velhasıl Sağlık Bakanlığı Çorum’a ikinci hastanenin yapımı için defalarca ihaleye çıktı çıkmasına da, bir türlü müspet bir netice alamadık.

O ZAMAN ÖNCE MUHALEFET SONRA İKTİDARA SORALIM

200 yataklı ikinci hastane için ilk açıklamayı paylaşan isim CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız olduğundan önce ona, sonra ikinci açıklamayı yapan iktidar vekilleri ve il başkanına soralım: ‘Sahi bizim hastane ne oldu?

BİZİM ÖĞRENDİĞİMİZE GÖRE…

İktidar ve muhalefet belki bir ara açıklama yapar. Onlardan açıklama gelinceye kadar edindiğimiz bilgiye göre; Sağlık Bakanlığı Çorum’a yeni hastane yapımı hususunda şehir merkezi nüfusuna (270 bin) ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesii mukayese ederek değerlendirme yapıyor. Çorum’un tek hastanesinin yatak kapasitesi ilk yapıldığı dönemde ameliyathanelerle birlikte 1000’e yakın (her serviste odalar çift yatak) yaklaşıyordu. Yeni açılan servisler, üniteler, yoğun bakımlarla birlikte rakam daha da artmıştır. Hatta koca hastanenin fiziki durumunun hem içeride hem de dışarıda artık yetersiz kaldığını dahi söyleyebiliriz. İkinci hastane sorunları kökten çözer mi? Elbette çözmez, ama yoğunluğu azaltır.

PROBLEM YATAK DEĞİL, POLİKLİNİK

Hal böyle olunca Çorum’un sağlıkta esas sorunu hastanenin yatak kapasitesi değil, poliklinik mevzusu.

BİRÇOK NEDEN VAR

Problemler ise uzun süreli randevu ve tetkikler, ilçe hastaneleri ile çevre il ve ilçelerden sevkler, Aile Hekimliği’nden önce hastane başvuruları, poliklinik muayenesi yerine acil servislerin kullanılması, herkesin tek bir binaya girmesi, raporlu bazı ilaçların uzman hekimlere reçete edilme zorunluluğu, özel hastanelerin ateş pahası olması, KVC, Kardiyoloji, Ortopedi vs. gibi kompleks tedavi gerektiren branşların burada olması gibi daha birçok neden sıralanıyor.

Hal böyle olunca hastaneyi yöneten de, sağlık hizmeti sunan da, alan da strese giriyor, sorunlar katmerleniyor.

Umarız Sağlık Bakanlığı mağduriyeti artan Çorum’un halini, ahvalini görür de, sağlıkta Çorumlu’ya nefes aldıracak adımları atar.

Son Güncelleme: 21.01.2024 23:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2024-01-22 08:10:40

Ne hastanenin başladığı var ne hızlı trenin başladığı var ne havaalanı için birsey var ne acemi birligi icin yapilan birsey var ne polis moral merkezi icin yapilan birsey var nolacak böyle.Icraat bekliyoruz Icraat ama nerdee.

Avatar
Yorumcu 2024-01-22 10:31:51

Bir tane akp li de çıkıp tahtasız a cevap veremiyor, utanın. Böyle devam mehmet tahtasız, muhalefetin vekili böyle olmalı.

Avatar
Ahmet 2024-01-22 08:50:41

Ne olacak oylar Ak Partiye devam. H ibrahim sevmeye sevmeye oy vermeye zorlayan beceriksiz parti yönetiminden ne beklenir .

Avatar
İskilipli 2024-01-22 04:30:33

İskilip Tosya yolunu da sorsam gelişme varmı.

Avatar
Öz Çorumlu 2024-01-22 07:24:11

Herşeyde olduğu gibi bunda da Çorumlulari kandırdı maalesef iktidar nasıl olsa Çorum çantada keklik ne yaparsa yapsın her halükarda iktidara oy veriyor. Burada İzmir'i eleştiren akpliler dönüp bi aynaya baksınlar

Avatar
Helal olsun 2024-01-22 09:41:51

Bunu muhalefete değil bilakis yönetimin il başkanı ve milletvekillerine sormak ve onlardan cevap gelene kadar soruyu sormak gerekirdi...Hem soru soruyorsun hemde edindigin bilgileri onlardan cevap gelene kadar acikliyorsun...soru sordun sizin değil muhataplarin cevabını kamuoyu olarak bekliyoruz..

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-01-22 09:50:15

Herkes hak ettiğini yaşar. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Doğrucu 2024-01-22 12:45:54

Ak parti milletvekilleri gece gündüz 24 saat Çorum için çalışıyor Çorum için hizmetkâr olmuşlar yaptıkları işleri dış güçler duymasın diye açıklamıyor lar sayın tahtasız hastane işini açık etti hastane yapımını dış güçler yaptırmaz