Ahlatcı Yozgatlılar'ı fena kızdırdı

AK Parti İl Başkanı Ahlatcı'nın Çorum'un taleplerini dile getiren sözleri Yozgatlılar'ı kızdırdı

20 Ekim 2019 Pazar 19:08
Ahlatcı Yozgatlılar'ı fena kızdırdı

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyaretinde kentin haklı taleplerini dillendirmesi Yozgatlılar'ı fena kızdırdı. Kelimenin tam anlamıyla Yozgatlılar Ahlatcı’ya haksız yere ateş püskürdü.

Komşumuz Yozgat’ta yayım yapan Çamlık Gazetesi, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyaretinde, “Biz diğer illerin yararlandığı imkanlardan Çorum’un da faydalanmasını istiyoruz. Samsun, Tokat veya Yozgat’ta olanları kullanmak istemiyoruz. 560 bin nüfuslu bir ilin hükümetin tüm imkanlarını kullanmasını istiyorum.” şeklindeki sözlerini sütunlarına taşıdı.

Yozgatlı bazı bürokratlar ile Yozgatlılar dernek başkanının konuya dair tepkilerine yer verilen haberde, Çorum siyasetinin Yozgat’ı istemediği iddia edilirken, Çorum’un haklı taleplerini dillendiren AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ‘hadsizlik ve adaptan yoksun dil kullanmak’la suçlandı.

Ahlatcı’nın sözlerini ‘yüzsüzlük, samimiyetsizlik ve çirkinlik’ olarak yorumlayan Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Kaya’nın sözleri ise deyim yerindeyse ‘şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyler’ cinsinden. AK Parti Çorum İl Başkanı’nın ‘haddinin bildirilmesi’ gibi büyük laflar edilen tepki açıklaması aynen şöyle: “Çorum il başkanındaki özgüvenin çeyreği kadar Yozgat il başkanı da Yozgat’ın ihtiyaçlarını dile getirse keşke. Kaldı ki Çorum’a yapılan hizmetin çeyreği Yozgat’ta yok. Bu özgüven değil yüzsüzlük, samimiyetsizlik ve çirkinliktir. Bu Çorum il başkanının açıklaması ayrımcılık ve her iki hemşeri ilin arasına fenalık getirir. İhtiyaçlarını dile getirebilir ama bunu Yozgat üzerinden Yozgatlı üst düzey devlet adamı Sayın Fuat Oktay Bey’e söylemesi hadsizliktir. Umarım Sayın Oktay bu hadsiz Çorum İl Başkanına haddini bildirir.”

EDİTÖR’ÜN NOTU:

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın Külliye’de Yozgatlı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a Çorum’un yıllardır haklı talebi olan konuları aktarması her siyasetçinin yaptığı bir  davranıştır. Kaldı ki, Ahlatcı söz konusu görüşmede sadece Yozgat’ı  değil, diğer komşu illeri de örnek vermiştir. İktidarın temsilcisi il başkanının yaşadığı şehrin sorunlarını, taleplerini en üst düzeydeki bürokratlara bulduğu her fırsatta aktarmasından daha doğal ne olabilir? Bu ne ‘hadsizlik’, ne ‘çirkinlik’ ne de ‘samimiyetsizlik’tir. Bilakis samimiyetin ta kendisidir. Üstelik mağduriyeti ve hak talebini iletmek ne zamandan beri iki şehrin arasında fenalık doğurmuştur? Çorum ve Yozgat kardeş şehirlerdir. İl Başkanı’nın sözleri Yozgat’la bir husumetin neticesi değil, Çorum’un kronikleşen ve bir türlü çözülemeyen haklı taleplerinin dile getirilmesidir. Özetle İl Başkanı'nın o sözleri Çorum'un Yozgat'la bir derdi olduğu için değil, Çorum'un kendi meselelerini dile getirmek için söylediği anlaşılmalı. Bize göre esas çirkinlik ve samimiyetsizlik, AK Parti İl Başkanı’nın sözlerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı bir ilin iktidar temsilcisine 'haddini bildirme'ye davet etmektir. Bu aba altından sopa göstermekten başka bir şey değildir. Komşumuz Yozgatlılar siyasi güce güvenerek bu sözleri sarfediyor olmalılar. Ancak Çorum ve Çorumlular bildikleri doğru yoldan şaşmayacaklardır.

Son Güncelleme: 23.10.2019 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa kaya 2019-10-20 19:43:47

Avucumuz kadar Yozgat’a yapılan şehir hastanesi Havalimanı polis okulu yüzsüzler bide Çorum il başkanına hadsiz eleştiri yapıyorlar.Çorum il başkanı bu zaman kadar milletvekillerinin söyleyemediklerini söylemiştir.Tebrikler

Avatar
Musa Doğan 2019-10-20 19:26:00

Hakkımızı istiyoruz.

Avatar
Murat 2019-10-20 20:14:31

Teşekkürler sayın başkan siz üzerinize düşeni yapmaya devam ettikçe hep yanınızda olacağız

Avatar
Şahin yıldız 2019-10-20 22:53:05

Helal olsun Yusuf Ahlatcıya çok teşekkür ediyorum sayın başkanım yanındayız her daim

Avatar
ad-soyad 2019-10-20 23:18:47

bu başkana sahip çıkmak lazım. haberlerde ne kavuncu, ne kaya, ne ceylan, ne köse (hiç), ne de asgını okuyoruz. her gün maşAllah yusuf ahlatcı şunu yaptı bunu yaptı, şunu istedi bunu istedi. adam amcası gibi memlekete ne kazandırırız onun derdinde. ve en önemlisi de korkusu çekincesi, yok direk istiyor. inşAllah kongrelerden sonra da başkanlığa devam eder. eğer il başkanlığını bırakıp ankaraya başka bir üst göreve falan giderse çorum 5 sene öncesine geriye döner.

Avatar
Tatlı tatlı 2019-10-20 22:59:36

Helal olsun başkanım işte bu ağzınıza yüreğinize sağlık

Avatar
Nejat 2019-10-20 23:01:35

İki güzel insan biri Ahmet Sami Ceylan diğeri Yusuf Ahlatci Çorum bu ikiliyle çok şey kazanacak Allah'ım size güç kuvvet versin

Avatar
İskilipli 2019-10-20 21:17:22

İl başkanımız bir şeyler koparlaya çalışıyor. İhtiyac ve isüekleri de biliyor. Oy veriyoruz huzmet oy kadar gelmiyor bunuda anladı ve de anlatmaya çalışıyor gözlemlerimize göre inşelllah yolu açık olur birde şu bakanlık egitum merkezlerinin Coura yapımı düşanalmeli. Ankaraya bir adım personel eğitim merkezleri unutmayalım.
Acemi talimgahı kadar öremli.

Misafir Avatar
Aksan 2019-10-24 12:06:13 @İskilipli

İskilip aksanı ile yazılmıştır.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Çorumlu 2019-10-21 08:29:46 @İskilipli

Hangi Dilde Yazdın Abi Bu Yorumu...!

Beğenmedim! (1)

banner165