AK Parti’de gözler 15 Ocak’ta

AK Parti, aralarında Çorum'un da bulunduğu kalan illerin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

09 Ocak 2024 Salı 10:02
AK Parti’de gözler 15 Ocak’ta

AK Parti 15 Ocak'a hazırlanıyor. 26 adayını pazar günü açıklayan AK Parti, aralarında Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon gibi büyükşehirler ile Çorum'un da bulunduğu kalan adaylarını, pazartesi günü açıklayacak. AK Parti'de Yeniden Refah Partisiyle başlatılan ittifak çalışmaları da sürüyor.

İstanbul dahil 26 belediye başkan adayını açıklayan AK Parti'de gözler, aralarında 15 Ocak'a çevrildi.

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü, aralarında Ankara ve İzmir’in yanı sıra  Çorum’un da olduğu kalan illerin adayları tanıtılacak. İlçe belediye başkan adaylarının tanıtımları ise sonraya bırakılacak.

Aynı programda seçim beyannamesi de açıklanacak. Beyanname 8 başlıktan oluşacak. 200 sayfalık metinde güvenli ve dirençli şehirler, hizmet icraat belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve kültür bölümleri olacak. Deprem bölgesineyse ayrı bir parantez açılacak.

‘YRP DESTEK BEKLİYOR’ KULİSİ’

AK Parti'de ittifak görüşmeleri de sürüyor. NTV'nin haberine göre AK Parti, Hüdapar ve Yeniden Refah Partisi'yle görüşmeleri bu hafta bitirmeyi planlıyor.

İddiaya göre Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti adayını desteklemek için büyükşehirlerden birinde destek bekliyor. Ak Parti cephesi ise ilçe belediyesi veya meclis üyelikleri üzerinden uzlaşı arayışında.

Yeniden Refah Partisi temsilcileri ise son seçimlerde alınan yüzde 2.8 oranındaki oylarının İstanbul seçimleri için kritik olduğu görüşünde.

Büyük Birlik Partisi'nden ise Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a destek geldi.
 

Son Güncelleme: 09.01.2024 08:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-01-09 12:18:43

İskilip dört gözle adayı bekliyor.
Dürüst adaylar arasından seçilecek aday ile ilçe yükselişe geçecek inşAllah.
Belediye başkanı nasıl olmalı. Aşkın gibi olmalı. Kendine değil belediye ve seçildiği mahalli bölgesi için çalışmalı.

Avatar
Gerçekçi 2024-01-10 21:59:49

Bu güzelim partiyi ne hale getirdiler. Bugüne kadar başka siyasi partiye oy vermeyen biri olarak ben bile bu kez oy vermeyeceğim. Neden mi at izi it izine karıştı da ondan

Avatar
vatandaş 2024-01-10 11:36:26

....NAKİT YERİNE İTTİFAK YAPARAK KOLTUKLA ÖDENMEYE BAŞLADI.