AK Parti’ye ‘mirasyedi evlat’ benzetmesi

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, şeker fabrikalarının özelleştirilme girişimine tepki gösterdi

22 Şubat 2018 Perşembe 14:36
AK Parti’ye ‘mirasyedi evlat’ benzetmesi

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, haftalık değerlendirme toplantısında iç ve dış politikada yaşanan gelişmelere değindi.

Türkiye’nin  her geçen gün hem maddi  hem de  manevi alanda geriye  gittiğini savunan Cıdık, “Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş’ün yaptığı fabrikaları Milli

Görüş geleneğinden gelenler teker teker satışa çıkarıyor. Biz bu fabrikaların satılmasını istemiyoruz.” dedi.

Şeker fabrikalarının milli mesele olduğunu, ülkede pancarla geçinen 110 bin aile bulunduğunu belirten Cıdık, Etbalık ve SEKA kurumunun kapatılmasını hatırlattı. Cıdık, şekerin özelleştirilme girişiminde ABD’nin Cargıll raporunun etkili olduğunu savundu.

Türkiye’nin sanayileşmesinin ana davaları olduğunu anlatarak bu konuda merhum Erbakan’ın şeker sanayisine yaptığı yatırımlara dikkat çeken Cıdık, Satılacak 14 fabrikanın birçoğunu temeli Erbakan tarafından atılmıştı.” diye konuştu.

Dış politikada özellikle ABD ve Almanya ile yaşanan gelişmelere değinen Cıdık, Osmanlı tokadı atacaklarını söyleyenlerin Almanya’dan Merkel terliği yediklerini ileri sürdü. Uyum yasalarına da dikkat çeken Cıdık, TBMM’nin 80 milyonu temsil etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ŞEKER-İŞ RAPOR SUNDU

Öte yandan SP İl Başkanı Cıdık, Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ve sendika yönetiminin partilerini ziyaret ederek, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili yapılan hatalara binaen konu hakkında rapor sunduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 22.02.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165