‘Anadolu Kaplanı’ şimdi mahzun

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, TBMM'de yaptığı konuşmada Çorum’un ulaşım sorununa dikkat çekti.

13 Ocak 2023 Cuma 18:14
‘Anadolu Kaplanı’ şimdi mahzun

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çorum’a dikkat çekti.

Çorum’un tarım, ekonomi ve sanayide yaşadığı sorunları idillendiren  İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş; “Bir zamanlar ‘Anadolu Kaplanları’ diye adlandırılan illerin başında gelen Çorum, bugün mahzun ve mağdur bir durumdadır."dedi.

'DEMİRYOLU, HAVAALANI YOK, KARAYOLU KISITLI'

Anadolu’nun merkezinden dünyaya ihracat potansiyeli olan Çorum’un, imalat sanayinde ulaşım maliyetleri nedeniyle gittikçe kaybolduğunu savunan İyi Partili Altıntaş; şöyle dedi: “Pek çok firma üretimlerini Çorum’un dışına aktarıyor. Bu durum da istihdam sorununun daha da ciddi hale gelmesine yol açıyor. Havaalanı olmayan, demiryolu bağlantısı olmayan, karayolu bağlantısı kısıtlı olan bir şehrin imalat, istihdam ve ihracat yapması neredeyse imkansız. Bu nedenle Çorum’un ulaşım imkanlarının bir an önce artırılması önem arz ediyor.

İSKİLİP-TOSYA YOLU İSTANBUL BAĞLANTISI İÇİN ÖNEMLİ

Çorum’un ilk aşamada karayolu bağlantısının, ardından havaalanının daha sonra demiryolu bağlantısının yapılması gereklidir. Özellikle İstanbul’a ulaşımı kısaltacak olan Çorum-İskilip-Tosya yolunun bir an önce kabul edilebilir standarta getirilmesi Çorum’un acil ihtiyaçlarından biridir. Bu yolun yapılması bölgedeki istihdama önemli katkı yapacaktır. İskilip ve Bayat ilçelerimizdeki istihdamı artırmak için bu iki ilçe arasındaki tarıma uygun olmayan araziye kurulacak bir Organize Sanayi Bölgesi de istihdama katkı sağlayacak önemli bir adım olacaktır."

Altıntaş, Çorum’dan göçün önlenmesi için bu uygulamaların bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 13.01.2023 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TURGUT 2023-01-13 18:30:19

bizim bakan ( ulaştırma altyapı ) geldi. hiç bir şey demeden gitti. o da merzifon da havaaalanı bekleme salonunu hizmete açmıştı.

Avatar
Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 2023-01-13 19:30:00

Fuat Oktay ve Bekir Bozdağ duymasınlar, bir daha YOZGAT İl sınırları içerisinden giremezsiniz. İlk defa YOZGAT'LI birisi Çorum'a HAVALİMANI VE DEMİRYOLU yapılması gerektiğini söyledi. Çorum'un hakkını arayanlara helal olsun, köstek olanlarıda Allah'a havale ediyoruz. Çorum'un en önemli sorununa değindiği içinde Prof. Dr. Ayhan Altıntaş'a çok teşekkür ediyoruz. Senelerdir Çorum ve Çorumluların hakları yeniliyor. Tufan Köse' nin yapamadığını diğer Milletvekilleri yapıyor. Çorum'un Muhalefet Milletvekili yok, 4 tane iktidar MİLLETVEKİLLERİ var. Artık uyanma vakti geldi. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipİli 2023-01-13 20:22:08

Tosya Iskilip yolu müjdeleri bekliyor İskilip!
İskilip Meslek Yüksek Okulu bekliyor İSKİLİP!
İskilip Kale ve kale altı restarasyonu yarım bekliyor İSKİLİP!
İskilip dere ıslah ve düzenlemesini Bekliyor.
İskilip Çorum duble yolu ve ışıklandırma müjdesini bekliyor.
İskilip eriyen, nufusu azalan yaşlı nüfusu artan gençlerin dışarıya girmesine mani olamayan güzel İSKİLİP Diyorya İskilip üstünde kada bulut.....

Avatar
Emekli çorumlu 2023-01-13 23:23:14

Sayın vekil mutlu olan kesim sadece üç beş maaş alan burokratlar vekiller Emekli vekiller sizlerin verdiği teklifte Emekli maaşları en az asgari ücret olsun dendi llk oylamada kabul daha fazla çıkmasına rağmen AKP lilerin elektronik oylama yapalım teklifi sırasında geçen zamanda AKP ve MHP li vekillerin hayır oyu vermek için koşa koşa geldikleri görüldü ama aynı vekiller Emekli vekil maaşlarına %176 zam yapılmasına hiç ses çıkarmadılar inşAllah o vekiller rahat uyuyordur çocuklarının yüzüne utanmadan bakıyorlar dır

Avatar
Çorumlular 2023-01-13 23:39:06

AKP, Yozgat, Trabzon'a çalışır. Çorum havaalanını aldı Yozgat, dikkat edin de saat kulesini AKP Çorum'dan alıp onu da Yozgat'a vermesin.

Avatar
Öz İskilipli 2023-01-14 08:59:19

https://youtu.be/wBcK-LoAV1w