Ankara bağlantılı hedefleri 4 başlıkta açıkladı

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolg Hüseyin Çalışkan, ilgili bakanlıklarla yapılacak ve belediyenin katkı vereceği projelerini paylaştı.

12 Aralık 2023 Salı 14:01
Ankara bağlantılı hedefleri 4 başlıkta açıkladı

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolg Hüseyin Çalışkan, ilgili bakanlıklarla yapılacak ve belediyenin katkı vereceği projelerini paylaştı. Çalışkan, yeni çevre yolu, tren yolu çalışmalarının hızlandırılması, kışlanın taşınması ve havaalanı konularında detaylı açıklama yaptı.

1-YENİ ÇEVRE YOLU

Şehrin gelişmesi neticesinde, şehir içerisinde kalan Çevre Yolu, şehrin trafik yükünü ve kaza riskini arttırmış, sık sık maddi hazarlı ve hepsinden önemlisi ölümlü kazalara sebebiyet vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Bu nedenle yeni bir Çevre Yolu Çorum için öncelikli hale gelmiştir. Bu amaçla alternatif güzergahların tespit edilmesi ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı nezdinde ısrarlı ve sonuç almaya yönelik girişimlerde bulunulması hususunda, Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizle koordineli bir şekilde çalışılacaktır.

Yeni Çevre Yolu alternatif güzergahlarının, gerek tespitinin sağlanması, gerekse tespiti yapılan güzergahın hızlıca trafiğe açık hale getirilmesini temin ve hızlandırma için, Çorum Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde gönüllü görev alınıp, destekleyici hizmet sunulacaktır. Ayrıca mevcut Çevre Yolumuzda da, yaya can güvenliği için, Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde sıralı ve ısrarlı girişimlerle, ihtiyaç olan noktalara alt veya üst geçit yapımı istenecektir.

2-TREN YOLU ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRMA

17 Kasım 2023 tarihinde Çorum İskilip Devlet Yolu açılış töreninde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu tarafından "Delice-Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlıyoruz inşallah. 120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum Yüksek Standartlı Demiryolu'muzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu'muz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda hızlı tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek." şeklinde müjdesi verilmiş olup, bu konuda; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanımıza, yerelde geçmişte görev yapmış ve görevde olan tüm Valilerimize, tüm Belediye Başkanlarımıza, tüm Milletvekillerimize, tüm Siyasi Yöneticilerimize ve emeği geçen tüm hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Bu demiryolu hattımızın çalışmalarının, bakanlık nezdinde hızlandırılması için yapılacak girişimler ve takiplere ilaveten, güzergah planları üzerinde, isterlerse Bakanlığımızla gönüllü ve koordineli çalışılacak, güzergah üzerinde Belediyemiz görev alanında ki iş ve işlemler hızlıca yapılacak ve bu konuda Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Siyasilerimiz ve Yerel Dinamiklerimizle programlı, ısrarlı ve koordineli bir şekilde çalışılacaktır.

3-KIŞLANIN TAŞINMASI

Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Siyasi Yöneticilerimizle birlikte, Milli Savunma Bakanlığı nezdinde yapılacak görüşmeler ile Askeri Alan/Kışla nın taşınmasını gerçekleştirmek ve TOKİ'ye ait olan alanın, TOKİ tarafından tasarruf edilerek, yapılaşmaya açılmasını sağlamamız gerekmektedir.

4-HAVAALANI

Hepimizin bildiği üzere, Çorum'a havaalanı yapılması ihtiyaç ve arzusu, mevcut ve geçmiş yerel tüm yöneticilerimiz, tüm siyasilerimiz ve tüm iş insanlarımız tarafından takipçisi olunmuş bir husus ve bu konuda heyecanı, emek ve çabası olan herkese çok teşekkürü ederiz.

Çorum Belediye Başkanlığı görevi nasip olursa, başta Valimiz, tüm Milletvekillerimiz ve tüm  Siyasi Yöneticilerimizle birlikte, görev süremiz boyunca, özellikle Merzifon Havaalanı'nda sefer sayısının arttırılması ve çeşitlendirilmesi yönünde, bölgede ki Valilerimiz ve Milletvekillerimizin de katkısı ile sıralı ve ısrarlı girişimlerde bulunacak ve ilgili kurumlar nezdinde yapılacak her çalışmaya da, belediye olarak her türlü katkı ve desteği vereceğiz.Durmak yok yola devam, takibe de devam. Yolda, özel menzilde güzel.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2023-12-12 15:08:26

Kim ne derse desin Çorum a müstakil hava alanı yapılması lazım. Merzifon u adres göstermekten vazgeçelim. Dışardan gelecek bir iş insanı haritayı önüne alıp gideceği yerde hava alanı olup olmadığına bakıyor. Bunun için çek çözüm yarım kalan hava alanının tamamlanması gerekir.

Avatar
iskilipden 2023-12-12 16:03:42

Çorum için kim taş üstüne taş koyarsa Allah Razı olsun. Bizim ilçeden Kazakistan heveslileri mevcut. Ama duoğduğun yer önemsenmeli. barıkılması gerekli kaçakistan

Avatar
Baydi 2023-12-12 16:57:20

Bu adam cok para verdi herhalde siteye. Surekli haberini yapiyosunuz. Secmezler bunu ,mumkun degil aday yapmazlar.

Avatar
Mütaayit 2023-12-12 20:00:52

Bence aday adaylıklarına müteahitler başvuramamalı

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-12-12 21:55:18

BIRAKIN ARTIK AMASYA MERZİFON, YOZGAT, TOKAT HAVALİMANLARINI, ÇORUM'UMUZA HAVALİMANI ŞART, ŞART, ŞART. ÇORUM KOMŞU ŞEHİR'LERDEN KAT BE KAT GELİŞMİŞ DURUMDA. İHRACAT DA BÖLGESİNDE ŞAMPİYON. BÜYÜK ŞEHİR SAMSUN'U BİLE GERİDE BIRAKIYORUZ. ÇORUM'UN BÜYÜKŞEHİR OLMASINI İSTİYORUZ. ÇORUM'A HAVALİMANI ŞART, ŞART, ŞART.....