Art niyetli olduklarını sanmıyorum, ama…

Çorum'un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük,düzenlediği basın toplantısında iki yılını değerlendirdi, bir soru üzerine iktidar vekillerini eleştirdi.

11 Ocak 2021 Pazartesi 21:51
Art niyetli olduklarını sanmıyorum, ama…

Çorum'un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında iki yılını değerlendirdi. Başkan Sülük, bir soru üzerine, iktidar milletvekillerinin art niyetli olduklarını düşünmediğini, ancak 2 yılık süreçte destek alamadıklarını savundu.

50 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK

Başkan Ali Sülük basın toplantısında; iktidar partisinin ve milletvekillerinin ilçeye 1 liralık dahi katkısı olmadığını, önceki yönetimden 50 milyonluk borç devraldıklarını, bu borcun 20 milyon lirasını ödediklerini,  limitleri dolmuş olduğundan kredi bile alamadıklarını, tüm sorun ve handikaplara rağmen İskilip Belediyesi’nin mali gücünün yerinde olduğunu, yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam ettiklerini, istihdam artırıcı çalışmalara da önem verdiklerini savundu.

VEKİLLER VASITASIYLA İSKİLİP’E 1 KURUŞ VERİLMEDİ

orum Milletvekilleri ile görüşmeler yaptığını ancak göreve geldiği süre içerisinde ilçeye 1 lira faydalarının dokunmadığını iddia eden Ali Sülük, “Keşke çıksalar deseler ki bu süreçte biz de şunu yaptık deseler ben de sizlerin huzurunda özür dilesem. Ama İskilip’e gelip bana uğramadan gidiyorlar. Ben particilik yapmıyorum. İskilip olarak düşünüyorum. İskilip’e vekiller vasıtasıyla verilen 1 lira yok. İlçeme 2 yıldır bir göz doktoru bile alamadım” şeklinde konuştu.

BELEDİYE’NİN MALİ DURUMUNU ÖZETLEDİ

İskilip Belediyensi'nin  önceki dönem yönetiminin yaptığı yanlışlar sebebi ile mali olarak sıkıntılı bir süreç yaşadığını ifade eden Sülük, önceki yönetimin borç batağına soktuğu bir belediye  olduğunu ileri sürdü. Sülük, yine geçmiş dönemde kredi ile geziler düzenlendiğini ve belediyenin şu an kredi almakta bile zorlandığını belirtereke, “Öncekiler borçlanmak suretiyle gezi düzenleyip faaliyet yapmış, bu borçları şimdi bizler ödüyoruz” iddiasını tekrarladı.

'YAPIN DA NASIL YAPARSANIZ YAPIN'

Başkan Ali Sülük, yüksek okul ile ilgili olarak da; "Yüksek okul konusunda kimseden yardım isteyemem. Çünkü iş adamlarını yüksek okul konusunda daha önce yıpratmışlar. Okul konusunda ilçe halkının güveni sarsıldı. Yüksek okulun enkazı ortada iken, yüzme havuzu yapmaya ihtiyaç yok. Önce okulu bitirin sonra havuz yapın. Çorum’daki çocuklar bizim çocuklarımızsa İskilip’teki çocuklar da bizim çocuklarımız. Rektörlüğün buraya kendi evladı gözüyle bakması lazım. Gerekirse yıkar geri yaparız diyorlar, yapın da ister yıkarak, ister başka şekilde ama artık bitirin" diye konuştu.

GELİRLERİ ARTIRACAK ÇALIŞMALAR

Belediye Başkanı Ali Sülük, konuşmasında şöyle devam etti:

"Belediye gelirlerinin çoğaltılması için çalışmalar yapıyoruz. Belediye’ye gelir getirici faaliyetleri artırmayı planlıyoruz. Atatürk Ormanı Çiftliği içerisine inşa edilen çok amaçlı salonun kapasitesini artıracağız. Arka tarafa küçük bir hayvanat bahçesi oluşturmaya başladık. Buraya canlı müzik yapılacak bir alan oluşturacağız. İçinde bulunduğumuz tesisin belediyeye maddi anlamda gelir getireceğini düşünüyoruz. Kum Ocağını faaliyete geçireceğiz. İlçemize Parke Üretim Tesisini kuruyoruz. İki tane butik otelimiz var. Sosyal projelerimiz mevcut. Pandemi sürecinden dolayı tüm bu planlarımızı hayata geçirmekte zorluk çekiyoruz ancak inşallah bu süreç bir an önce atlatılır da bizler de yolumuza, önümüze bakarız

TARİHİ İSKİLİP KALESİ

Surlarının yapımı da daha önceki gelen ödenek bitene kadar şirket şu anki durumuna getirdi. Ödenek bittiği için şirket çalışmayı bıraktı. Belediye olarak oraya herhangi bir müdahale etme şansımız yok. Müdahale edebileceğimiz tek konu oraya tekrar ödenek çıkmasını sağlayıp Kültür Bakanlığı’nın yarım kalan işinin tamamlanması olabilir. Surların yapımı ve aydınlatma işi bittikten sonra içerisiyle ilgili peyzaj çalışmalarını yaptırdık. Kale içi peyzajı ve asma köprü projemiz DOKAP’ta bunlar onaylanırsa İskilip turizmine büyük katkı sağlayacak. DOKAP’a sunduğumuz üç önemli projemiz var. Biri Asma Köprü Projesi diğeri Çilek Fidesi Yetiştiriciliği Projesi diğeri de Arastaların Restorasyonu ile ilgili proje sunduk cevap bekliyoruz. Turşu fabrikamızın projesi onaylandı.

KAZAKİSTAN-İSKİLİP İŞBİRLİĞİ

Abay Kunanbayoğlu oda ve parkını açtık.Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekul ile dostluk bağlarını güçlendirdik. Abay Kunanbayoğlu, Kazakistan için değerli bir şahsiyet. Bir büyükelçinin İskilip’e gelmesi çok önemli olarak bakılmalı. Kazakistan’da son 1 ayda tüm televizyonlarda İskilip tanıtıldı. İskilip esnafı için Kazakistan’ın ayakkabı konusunda önemli bir pazar olabileceğini düşünüyorum. Marangozluk konusunda da yüzde 97’lik bir pazar İskilip’e açıldı. Mobilya ve ayakkabı imalatı konusunda bir pazarımız oldu. İlçemize hayırlı uğurlu olsun

PANDEMİ DESTEKLERİ

“Zabıta amirliğimizin çalışmaları kapsamında 575 apartman dezenfekte edildi. 100 bin maske dağıtıldı. İlk dönem 1 vakayla atlatmıştık. Normalleşme süreci ve bayramdan sonra ise vaka görülmeye başlandı.
Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yardımlar konusunda ise Hilal Masa Birimi ile evde bakım hizmeti olarak aylık 30 kişinin ev bakımlarını yapıyoruz. Yaşlı ev temizliğinde 80 haneye ulaştık. Cenaze merasimi sonrasında 200 kişilik yemek dağıttık. Gıda yardımında 250 kişiye, giysi yardımında ise 50 kişiye yardım elini uzattık. Aşevimizle günlük 150 haneye, Ramazan ayında 350 haneye sıcak yemek ulaştırdık. Yeni doğan bebeklerimizi 153 adet yeni doğan setiyle yanlarında olduk. Covid- 19'lu 50 haneye sıcak yemek ulaştırdık. Ayakkabı yardımıyla 150 kişiye ulaştık. Hamam yıkama yardımında 50 kişiye ulaştık. Berber hizmetinden ise 15 kişi yararlandı, 51 çocuğumuzun sünnetini yaptırarak onların erkekliğe ilk adımı atmasına vesile olduk.

Fen İşleri birimimizle, 30 Bin metre kare beton parke kilit taşı döşedik. 650 ton sıcak asfaltı yollarla buluşturduk. 7 bin metre kare sathi kaplama yaptık. Mezbahane bakım onarım ve tamiratını yaptık. Atatürk Orman Çiftliği Çok Amaçlı Toplantı ve Düğün Salonunu inşa ettik. Atatürk Orman Çiftliği Çok Amaçlı Toplantı ve Düğün Salonunu çevre düzenlemesi yaptık. At Çiftliğinin odalarını hazırladık."

Öte yandan toplantıya MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı, Kadın Kolları Başkanı Semra Mucu, Ülkü Ocakları Başkanı Muhiddin Kalender, İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Uçar, Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz da katıldı.

Son Güncelleme: 14.01.2021 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt 2021-01-11 22:41:24

Çalışkan başkan yolun açık ola
.vekiller tsyin işiyle uğraşiyo

Avatar
Refik 2021-01-12 00:26:27

Başkanım Akp de Adalet mi var . Hep bizi dini sözlerle kandırıyor . Adalet yoksa Zulüm var demek . A Saminin ne oldu ğunu biliriz

Avatar
Kenan 2021-01-12 09:33:27

Tabiki artniyet Var vekiller MHP nin kazanmasını hazmedemiyorlar

Avatar
Hasan özlü 2021-01-12 20:38:07

Mesela ittifaka uydunuz mu ki şimdi eleştiriyorsun sayın Başkan.. özellikle bazı ilçelerde ve illerde ne kadar sözunuz de kaldınız.. ne kadar çalışıniz.. ankara ve İstanbul neden kaybedildi.. özellikle denizli honozda destek oldunuz mu..Bende burada art niyet ararım sayın Başkan .. Öyle çıkıp ta karalamak ile olmaz. Verirsen alırsın..

Avatar
Çorumluyuz. 2021-01-12 14:26:03

Kazakistan da çiftçilik yapan var mı?

Avatar
tuncay 2021-01-12 06:15:40

ilçede park sıkıntısı var. dışarıdan gelen bir araç durdurmaya yer bulamıyor. çözüm bulun çözüm turist turizm deniyor hazırlık? araç park yerini çözülmesi gerekli.
vekiller demişken kan bağı olan genel başkan yardımcılarında fayda yokmudur.