Bakan’ın Çorum vaatlerini yorumladı

MHP Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Çorum ziyaretinin yansımalarını değerlendirdi.

25 Kasım 2019 Pazartesi 14:33
Bakan’ın Çorum vaatlerini yorumladı

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum ziyaretinin yansımamalarını değerlendirdi.

"Sayın Bakan'ın Çorum'a dair vaadlerinin kamuoyunda yeterince karşılık bulmadığı kanısını taşıdığını iddia eden Şahin, şöyle devam etti;

Bakan Kurum’un Çorum'a dair vaatlerinin kamuoyunda yeterince karşılık bulmadığı kanısındayım. Sebebi ise AK Parti’nin Çorum ile ilgili verilen, ama tutulmayan vaatleri olsa gerek.  Kısaca AK Parti’nin geçmişteki Çorum teşkilatlarının halkımız nezdinde inandırıcılığını kaybetmesidir.  İnandırıcı olmamasının sebeplerinden birisi de, bakan beyin vaatlerinin Cumhurbaşkanı'nın vaatlerinden fazla olmasıdır.  Son dönem AK Parti il başkanı ve arkadaşlarının gayretli çalışmaları, halk tarafından çekimser bir halde izlenmektedir. Muhalefetin bir kısmı varoluş gayesine uygun olarak her şeye karşı. İktidar yanlıları ise her doğru eleştiriyi hainlikle suçlamaktalar. Oysa yapılan yanlışlar, yapılan eksikler, yapılan doğrular hep birlikte değerlendirilmelidir.

Bakan beyin Ulu Cami ve etrafıyla ilgili kamulaştırma vaadi, gerçekten ihtiyaçdır, doğrudur. Eksiği bence Saat Kulesi yayalaştırma projesinin hiç gündeme gelmemesidir. Keşke bu proje de bakan beye sunulsa ve destek istenseydi.

Valilik ek binasının yıkılıp yeşil alan yapılması, hem şehir merkezine hava aldıracak, hem de şehir içi trafik yoğunluğunu azaltacak bir projedir. Bunun akabinde belediyemiz Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki kamu kurumlarını ve bankaları başka yerlere taşıyabilirse , trafik sorunumuz kısmen çözülecek, ayrıca şehrimizin başka cazibe merkezleri oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Eski stadyum yerinin yeşil alan ve kültür merkezi olması doğru bir karardır. Burasını imara açmak zaten şehrimize ihanet olurdu. Bakanlık burayı yeşil alan yaparken,  karşılığında belediyemize emlak takası sunulması yanlıştır. Belediyemizin içinde bulunduğu mali sorunlar emlak takası ile değil, maddi destekle olacaktır.

Erzurum Dede ve etrafına kurulacak olan yeni şehir projesi yanlış anlaşıldı kanısındayım. Anladığım kadarıyla belediyemiz herhangi bir şehir, kent ya da mahalle kurmayacak, sadece imar planlarını yapacak. Belediyemizin asli görevlerinden olan imar planı hazırlamayı, yeni bir şehir kuruluyor diye sunmak siyasi bir cambazlık olsa gerek.

Kale’nin ihyası ve etrafının bakanlık tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapılması kararı doğrudur. Devane 'de yapılan uygulamalardan hatalar ve eksikler belirlenerek, güzel işler çıkarılabilir.

Bakan beyden keşke biraz da istihdam artırıcı vaatler duysaydık. İşsizlik maalesef en büyük sorunumuz olma yönünde ilerlemekte. Çorum'a yatırımcı çekecek teşvik, tren, havaalanı gibi vaatleri de duymak güzel olurdu. Ama olmadı.

Bakan beyin vaatlerini dinledik, not ettik. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Ne muhalefette hep karşı olacağız ne de iktidar yanında kör destek olacağız. Kazanan ya da kaybeden partilerimiz değil, şehrimiz ve halkımız olacaktır.”

Son Güncelleme: 29.11.2019 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 2019-11-25 22:02:37

"....Son dönem AK Parti il başkanı ve arkadaşlarının gayretli çalışmaları..."

Yukarıdaki ifade Kenan Şahine ait. 31 Mart sürecinde halil ibrahim Aşgın a sevmediğini, yapmadığını bırakmadı...
Şimdi başına saksı mı düştü Ilbaşkanını övüyor... yoksa il başkanı ile aralarında gizli bir ittifak mı var ???

Avatar
Çorumlu 2019-11-29 00:36:50

Çorum'a verilen sözler vaat düzeyinde kalır.