Belediye'de 'İmar' değişiyor mu?

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'in imardan sorumlu başkan yardımcılığında değişikliğe gideceği konuşuluyor.

06 Nisan 2024 Cumartesi 16:28
Belediye'de 'İmar' değişiyor mu?

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart'ta görev süreleri sona eren ve yeniden seçilen 3 ismi başkan yardımcılığı kadrosına atayacak.

Çorum Belediyesi’nde geçen dönem Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Ünsal Yeter, seçilmiş meclis üyeleri olarak başkan yardımcılığı görevine atanmıştı. 31 Mart Mahalli İdaler Seçimleri'nde aynı isimler yeniden meclis üyesi seçildi.

BELEDİYE'DE KONUŞULUYOR

Edindiğimiz bilgiyere göre; Başkan Aşgın, idari kadroda sınırlı bir değişiklik yapmayı düşünüyor.

Yeniden Belediye Meclis Üyesi seçilen Ünsal Yeter’in, imardan sorumlu başkan yardımcısı olarak yeniden atanmasının beklenmediği ifade ediliyor.

YAĞBAT VE ÇÖPLÜ'NÜN DURUMU

Başkan Aşgın'ın diğer seçilmiş başkan yardımcıları İsmail Yağbat ve Lemzi Çöplü'yü tekrar atamasına kesin gözle bakılıyor.

Bu arada Aşgın'ın, kendisi ile birlikte göreve gelen seçilmiş belediye başkan yardımcılarına yönelik sahada zaman zaman ekip eleştirileri ile karşılaştığı biliniyor.

7 YARDIMCILIK KADROSU VAR

Öte yandan Belediye'de 3'ü seçilmiş, 4'ü memur kadrosunda olmak toplam 7 başkan yardımcısı bulunuyor.

Son Güncelleme: 11.04.2024 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum19 2024-04-06 17:12:10

Kale kentsel dönüşümü yapabilecek imar sorumlusu seç başkan bey.

Avatar
ahmet 2024-04-06 17:27:34

çorum belediyesinde imar işleri çok başarısız işler çok yavaş ilerliyor

Misafir Avatar
EMİNMİSİN 2024-04-08 12:19:22 @ahmet

imarla yapı kontrolu karıştırmış olmayasın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu19 2024-04-06 17:28:24

Halil İbrahim Başkan göreve gelirken ALİ olacağız demişti,Ancak yaptığı en Liyakatsiz atama bu yardımcısı oldu. Bilgi dersen yok,Tecrübe dersen yok,İstişare dersen yok.İnanmazlarsa kendisine bağlı bulunan İmar ve Yapı Kontrol Müdürlükleri personellerine tek tek sorsunlar.

Avatar
Dost-ça 2024-04-06 20:50:49

Bir Çorum'lu olarak Sayın Başkan'ın samimiyetinden ve iyi niyetinden asla şüphem yok. Belediyeler elbette ki siyasi kuruluşlardır ve Belediye Başkanları da siyasi kişiliklerdir. Dolayısıyla vereceği her karar siyasi olacak ve tartışılacaktır. Bildiğim kadarıyla Çorum Belediyesinde yedi tane Başkan Yardımcılığı kadrosu var ve bunlardan dört tanesi memurken diğer üç tanesi de Belediye Meclis Üyelerinin arasından Başkan tarafından atanan kişilerden oluşmaktadır. Memurlar arasından kadrosu verilerek atanan malum dört kişi içerisinde liyakatiyle ön plana çıkan yalnızca bir kişi sayılabilir ki, o da Sayın Alper Zahir'dir. (Eleştirilebilecek bir takım hususlar olsa da) Diğer üç Başkan Yardımcısına gelince şu rahatlıkla söylenebilir ki, maalesef yoklukları farkedilmeyecektir bile. Meclis üyelerinin içerisinden atanan üç Başkan Yardımcısına gelince; Sayın Lemzi Çöplü dışındaki diğerlerinin de aynı şekilde yoklukları Belediyeye birşey kaybettirmeyecektir. Sayın Başkan'ın ikinci dönemi. Sanıyorum ki geçen dönemde yaptığı tercihleri gözden geçirmesi yadırganmayacaktır. Her fırsatta yanıbaşında poz verme gayretinde bulunurlarken, yanlarından ayrılır ayrılmaz, uluorta ve her yerde kendilerine ve ekibine ağız dolusu hakaretler edenlerin de varlıklarından haberdar olduğunu ve bu hususun da gereğini yapacağını ümid ediyorum. Yine; başta arpalığa dönen Kadın Kültür Merkezleri olmak üzere, tüm müdürlüklerde ve bağlı birimlerinde bomboş oturan veya oturtulan personeller konusunun da Sayın Başkan tarafından ele alınması sanıyorum bir vebaldir. Yukarıda belirttiğim gibi; Sayın Başkan tabirimi lütfen hoş görün acemiliğini attı diyebiliriz. Yeniden seçildiği bu ikinci döneminde şahsen benim bir vatandaş olarak en büyük beklentim adaleti ayakta tutması, yetimin malına sahip çıkması, partiden ve partizanlıktan uzak, etrafındaki şakşakçılara aldırmayıp eleştirilere açık olması, istişareye (her kesimden ve herkesle) önem vermesi ve başarıdan başarıya koşmasıdır. Unutmamalı ki; ölüm var, ahiret var, hesap var. Vesselam...

Avatar
Batandaş 2024-04-07 07:37:52

Başkan AŞGIN, cumartesi pazarında fırsatçılara izin verme milletin parasını çaldırtma pazarcı çeri domatesi kilosu 70 liradan satıyor bu soygunculuğa göz yumma

Avatar
Olur mu? 2024-04-06 20:01:53

Gerçekten halk için halkın içinden gelen, makama mevkiye önem vermeyen, istişareyi önemseyen, ama inisiyatif de alabilen bir kurabilir mi.... Yada böyle bir ekip kurmak için insan gücümüz var mı çok zır... Herşeyin başı sağlıklı bir eğitim Başkan beyden 2. Dönemde eğitim öğretime özel ilgi alaka bekliyoruz.

Avatar
Levent 2024-04-07 12:11:30

Yine geldi belediyeciler. Hadi coşun bakalım. Öfke ve kinlerinizi kusun yöneticilere. İsimsiz olarak atın tutun.
Editör bey, sizin de hoşunuza gider muhtemelen.

Avatar
heri 19 2024-04-06 21:40:40

Sayın başkan iyi insan ama yardımcıları berbat.Bu tespit seçim haftası yapılan araştırmaya ait.Çalışanları kontrol şart .Saygılar