Belediye personeli ve çalışma anlayışı

14 Aralık 2023 Perşembe 21:19
Belediye personeli ve çalışma anlayışı

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, belediye personeli ve çalışma anlayışına ilişkin projelerini paylaştı.

İşte o proje:

9-BELEDİYE İÇİNDE VE HİZMET ALANLARLA KAYITLI KONUŞMA

Belediye yönünden hizmet veren personelle, serbest piyasa yönünden de hizmet alan müşteri hemşehrilerimiz arasında ki sözlü soru ve cevaplar, sözlü olarak kalmayacak, personelimizin ve müşterimizin, aradan geçen zamanda sözlü diyalogun karşılıklı unutulmaması ve ola ki yanlış anlaşılması ve akılda yanlış kalmaması için, personelimizle belirleyeceğimiz yöntem çerçevesinde, konuşmalar karşılıklı kayıt altına alınacak ve hizmet verme zamanı geldiğinde, karşılıklı kayıttaki bilgiye göre değerlendirme ve incelemesi yapılacaktır.

10- İHTİLAFLI DURUMLARDA HİZMET YAKLAŞIM PRENSİBİ

Belediye hizmetinin akışı içerisinde; gerek hizmet akışı içindeki personelimizin, gerekse hizmet alan müşterimizin, hizmet akışı silsilesinde;

1. Başta ben olmak üzere, personelin görev alanındaki işler aksamayacak şekilde hizmet verilecektir.
2. İzne çıkıldığı taktirde işler aksamayacak şekilde, vekalet bırakılan veya aynı işi yapan diğer personeller tarafından takip edilecek ve neticelendirilecektir. İzin durumlarında ve yoğunluk dönemlerinde, ilgili birimde personel sayı yetersizliği durumlarında da, diğer birimlerden geçici ve yetkili personel takviyesi yapılacaktır.
3. Özellikle projelerin onaylanması, yapı ruhsatına ve yapı kullanma izin belgesine konu olan hususlarda ki tereddütlü ve ihtilaflı konularda, projeci teknik elemanların veya müteahhidin veya arsa sahibinin, ilgili personel ve/veya yöneticilerle, silsile halinde tek tek görüşmesi istenmeyecek, konu ile ilgili personeller ve yöneticiler kendi aralarında, gerekirse de projeci ve ruhsat talep eden müteahhit ve/veya arsa sahibinin bulunduğu toplantı yapılarak konu hızlıca karara bağlanacaktır.
4. Bu yöntem sadece proje, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi durumlarında değil, belediyenin tüm birimleri için geçerli bir yöntem olacaktır.
5. Kesinlikle geri dönüş yapılacak ve hangi konu olursa olsun, geri dönüş süresi 3-5 veya 7 günü geçmeyecektir. 
6. Ayrıca vatandaşımızın, belediye personel veya yöneticileri ile çeşitli konular için yaptığı görüşmelerin sonucuna, o anda karar verilemediği durumlarda da, 3-5 veya 7 gün içerisinde, geri dönüş yapılacak, talep olumlu karşılandı ise müjdesi, olumsuz ise de ikna edici gerekçeleri ile birlikte yazılı ve sözlü olarak izahatı yapılacaktır. 
7. Bu konulara daha yapılacak ilaveler var ve ilave de edeceğiz. Burada niyetimiz temel yaklaşımı ortaya koymaktır.

8. 11-DAVA AÇTIRMADAN HALLETME NİYETİMİZ

Vatandaşın malı vatandaşımızındır. Alnının akı, alın terinin helalidir. Belediye olarak vatandaşımıza verdiğimiz hizmetlerde, vatandaşımızın almaya hak kazandığı hizmetlerdir. Bu sebeple vatandaşımıza hizmet verirken, vatandaşımızın malı üzerinde karar verirken empati bir numaralı kuralımız ve ilkemiz olacaktır.

Empatinin sıralı üç temel kuralı vardır.

1-Bir insanın kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakmaya çalışmak.

2-Karşısındakinin duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamak ve hissetmek.

3-Karşısındaki kişiyi anladığını, o kişiye ifade etmek.

Bu üç kuralı sadece birinci maddesiyle değil, ikinci ve özellikle de üçüncü maddesiyle de uygulayacağız. Ve bu uygulamayı nasip olursa Belediye Başkanı olarak sadece ben değil, tüm personelimizle birlikte uygulayacağız. Bu bakış açısıyla, verdiğimiz hizmetler ile ihtilaflı konulara yaklaşacak ve vatandaşımızı hukuki sürece mecbur bırakmamak için, bizde gayreti elden bırakmayacağız. Durmak yok, yola devam. Yolda özel, menzilde güzel.

Son Güncelleme: 15.12.2023 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dayiiii dayi 2023-12-15 21:59:14

Dayi seni baskan yapmazlar yorma kendini fazla

Avatar
Abalı 2023-12-16 00:15:20

Konu döndü dolaştı çalışanın sırtında kaldı desene yine

Avatar
Oldu 2023-12-16 08:51:16

İşi ehline vereceğim iktisatçıyı Mali Müdürlükte Hukukçuyu Hukuk müdürlüğünde, mühendisi kendi alanında eğitimciyi branşında çalıştıracağım deyiversene ozaman kamerayla uğraşmana gerek kalmaz efendi, çoğu kişi istemediği birimler de uzmanlık alanı dışında çalıştırılıyor ve çoğu kişi ahbap çavuş muhabbetiyle çalışmıyordur belki bunlara el atacağım desene abicim kamerayla neyi uğraşma işi gerçek ehline vereceğim deyiver