Belediye'ye mehter marşlı protesto

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız, bu sene Ramazan ayında davulculara engel olunduğunu savunarak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı eleştirdi.

01 Mart 2024 Cuma 18:34
Belediye'ye mehter marşlı protesto

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız, her Ramazan ayında sahur öncesinde davul çalarak, maniler söyleyerek vatandaşları uyandıran davulculara bu sene engel olunduğunu savunarak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı örf ve adetlere saygı duymaya, sahip çıkmaya davet etti.

'AŞGIN'I DAVUL ZURNA İLE YOLCU EDECEĞİZ'

Erkan Yıldız, “1 Nisan sabahı Belediye Başkanı Aşgın’ı davul-zurna eşliğinde yolcu edip, eski günlerimize tekrar döneceğiz” dedi.
İYİ Parti Çorum İl Başkanlığı, önümüzdeki Ramazan ayında davulculara çalışma izni verilmemesini eleştirmek ve davul-zurnacılara sahip çıkmak amacıyla Saat Kulesi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

MEHTER MARŞLI PROTESTO

Açıklamanın ardından davulcular ise Mehter Marşı çalarak alınan kararı protesto etti. İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız, düğün-nişan gibi etkinliklerin az olduğu kış mevsiminde Ramazan ayını fırsat bilerek evine ekmek götürmeye çalışan davulculara izin verilmemesini ve yıllardır geleneksel olarak devam eden Ramazan geceleri davul çalma olayına engel olunmasını eleştirerek, “Sungurlu Belediyesi izin veriyor da Çorum Belediyesi neden engel oluyor?” diye sordu.

Erkan Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KONUŞTU

“Türk İslamiyetinin değerlerini, örf ve adetleri yaşatmak adına, Ramazan ayı içerisinde geceleri vatandaşlarımızı sahurda uyandırmak amaçlı 150 yıldır davulcularımız görev almaktadır.

Buradan Çorum Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın’a sesleniyorum: Bizler örf ve adetlerimize bağlı vatandaşlarız. Yavaş yavaş yok etmeye çalıştığınız değerlerimize, şu an elinizde olan yetkiyle yapılan yanlıştan dönünüz.

Kışın bir nebze de olsa evlerine ekmek götürmek için mücadele eden davulcuların sesine kulak veriniz. İnsanları mağdur etmekten vazgeçiniz.

1 Nisan sabahı Belediye Başkanı Aşgın’ı davul-zurna eşliğinde yolcu edip, eski günlerimize tekrar döneceğiz. Valilik kararı ile yasaklandı diyerek Valilik makamının üzerine yükleseniz de biz biliyoruz ki bunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi’dir. Sungurlu Belediyesi izin veriyor da Çorum Belediyesi neden engel oluyor.? Sayın Valimiz örf ve adetlere sahip çıkan, değerli bir kişidir. Bizler de örf ve adetlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız."

“GELENEK DEVAM ETMELİ”

Davulcular adına açıklama yapan Murat Işık da, vatandaşların sahurda davul çalınması, davul geleneğinin sürdürülmesi talebinin olduğunu belirterek, “Geleneklerimiz gitgide yok oluyor, Sungurlu’da, İskilip’te, Bayat’ta çalınıyor da neden Çorum’da çalınmıyor? Pandemi ve deprem nedeniyle 2 yıl çalmadık. Geçen yıl belediyemiz bizlere söz verdi ama bu yıl komple kaldırıldığı söyleniyor. Çorum’da 50 tane emekçi bu iş içten para kazanıyor. Vatandaşlarımızın kapısına gidiyoruz gönüllerinden ne koparsa onu alıyoruz. Senelerdir bu böyle. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 01.03.2024 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kale... 2024-03-02 12:46:17

Sizde din elden gidiyor diye orataya çıkmayın aman. Saatler var, bırakın artık bitti bu işleri, düğünlere gidin. Ramazanı bahane ederek çocukları,
hastaları rahatsız etmeyin.

Avatar
Kenann 2024-03-01 19:26:15

Kesinlikle Davul istemiyorum.. Kardeşim ben saat 03;00'da kalkacam Davulcu beni 01;00da Davul çalarak kaldırıyor böyle rezillik olur mu döverim o davulcuyu..
Bırakın bu işi

Avatar
Kardeşlerim 2024-03-01 20:08:45

İyi hoş ama ne şehir eski şehir ne camlar eski cam hepsi plastik çerçeveli cam...sesleriniz duyulmuyor davulların sesi bile gelmiyor...hani köy evleri tarzı müstakil hane sokaklarında olur o güzellik....sizi seviyoruz ama apartman aralarında olmuyor güzel kardeşlerim... ayrıca oyum sizinle aynı

Avatar
Vatandaş 2024-03-01 20:47:34

Bu sene ve bundan sonraki senelerde davulcular engel olunması çok iyi olur belediye başkanını tebrik ederim isabetli olmuş. Ramazan ayında davulçalınması saçmalık insanları uyandırmıyor rahatsız ediyor hele birde mafya vari para toplamları yok u. Sayın iyi partili ben pek yorum yazmam ama bu işe gerçekten sevindim, Tebrik ediyorum belediye başkanını

Avatar
Mehmet 2024-03-02 01:00:01

Ne davulu adam bir mahalleyi gezmek için imsaktan 3 saat önce çalmaya başlıyor.Ha çok isteyen varsa telefonuna davul sesi indirip sabaha kadar çalsın dursun

Avatar
Vatandaş 2024-03-01 18:58:03

Burdan ekmek çıkmaz size işinize bakın.

Avatar
Mustafa 2024-03-01 20:54:57

Yani pes....İyi Parti bula bula Ramazan davulcusunun yasaklanmasindan gelenek görenekleri savunuculuğunumu buldun? Hangi gelenek görenek. Bu dönemde Davulcusu olur iki tane garibanın oyunu alırım diye bunumu buldun. Geç bunları da halkın önüne inandırıcı orojelerle gelin. Bundan dolayı çok kişinin tepkisini alırsın akıllı olun akıllı

Avatar
Adnan cıdık 2024-03-01 21:10:04

Her sene ramazanda tımbıdı, tımbıdı gece davul işkencedi. Eskiden davul zurna gece güzel, güzel havalar çalarlardı son bir kaç yıldır tımbıdıyla işkence. Eğer bu tımbıdı işkencesini. Halilibrahim başkan kaldırmışsa iyi etmiş Allah razı olsun kendisinden.