Belediye’ye sorular

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Çorum Belediyesi’ne bir dizi sorular yöneltti.

10 Haziran 2019 Pazartesi 14:01
Belediye’ye sorular

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Çorum Belediyesi’ne geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Çorum Belediyesi’ne istisnai kadrodan kaç kişinin alındığını, bankamatik memuru söylentilerini ve geçmiş dönemki başkanın giderayak verdiği kadro sayısını sordu. Cıdık, ayrıca ilan-reklam giderlerinde kısıtlamaya gidilmemesini eleştirerek, hastaneye acilen yaya üst geçidi yapılması çağrısında bulundu.

İşte SP İl Başkanı Farui Cıdık'ın o açıklaması:

“Şehir bizim evimizdir. Gelenekten gelen kural şu: “Evinizin anahtarını kendine emanet edemeyeceğiniz kişilere şehrin anahtarını emanet edemezsiniz.

Hepimizin ortak paydası olan Çorum şehri ve şehrimizin maddi ve insani imkanları hakkında son günlerde sıkça dillendirilen birkaç konuya değinmemiz hatta birkaç soru sorup cevabını Çorumlu hemşehrilerimiz adına yetkililerden istememiz gerekmektedir. Burada ki niyetimiz her hangi bir kişiyi veya zümreyi suçlamak falan değil kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak hatta doğabilecek daha büyük söylentilerin önüne geçmektir.

Şu kural asla unutulmamalıdır ; “Şuyuu vukuundan beterdir” söylentiler dolaşıyor ortalıkta. Söylenti, eğer tatmin edici bir açıklık, şeffaflık ve güven verici bir açıklama ile zamanında önlenemez ise, bazen en tehlikeli “gerçek” ten bile daha tahripkar olabilir.

Çorum belediyesinde ki bu açıktan işe alma ve kadro iddiaları hakkında sayın belediye yetkilileri Çorum halkına bir açıklama yapmak mecburiyetindedirler. Sadece sözlü bir açıklama da bu durumda yeterli olmayabilir onun için “Gerçeğin” açık seçik ve belgeli bir şekilde ortaya konması belgeleriyle kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.

Şimdi sorularımızı biraz daha netleştirerek soralım ki aynı netlikte belediye yetkililerimizden de cevap bekleyelim.

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde İstisnai memurluk kadrosundan kaç kişi kadroya alınmıştır ? Ve bu şahıslar şu anda nerede hangi işi yapmaktadırlar.?

Geçmiş dönemde ki belediye başkanı giderayak kadro vermiş midir? Verdiyse kaç kişiye kadro vermiştir ? Bu kadroya alma işlemi hangi kriterlere göre yapılmıştır.?

Hali hazırda belediyemizin çalışan sayısı kaçtır.? Bankamatik memuru çalışanı olduğu söylentiler var doğru mudur?  Varsa bunlar kimlerdir.?

Tabi mevcut belediye için de birkaç tespitimizi söylemememiz gerekiyor. Mesela Sayın başkanımızın belediyenin elzem durumlar haricinde israf kalemlerinden olan ilan ve reklam giderleri konusunda şu ana kadar herhangi bir kısıtlamaya gidemediğini görüyoruz. Şehrimizin maddi imkanlarının sadece reklam işlerine değil daha verimli işlere kanalize edilmesini “Milli Görüş belediyeciliği” vaadinde bulunan Sayın Aşgın’dan beklemek en tabi hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca yeni yapılan hastanenin önüne acilen bir yaya üst geçidi yapılmalıdır. Sizler de takdir edersiniz ki hasta insanların kullanacağı bu üst geçit merdivenli değil yürüyen yollardan oluşan bir yapı olmalıdır. Böylece hem yaya trafiği hem de araç trafiği konusunda tehlikeli olan bölge rahatlatılmış olacaktır.

Bizler Saadet partisi olarak iyinin, güzelin ve doğrunun her zaman yanında olacağımızı ve tabi ki kötünün ve yanlışında her daim karşısında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna bildiririz. Bizler suizanla ve söylentilerle hiç kimseyi suçlamak istemiyor dolayısıyla en tabii olan bilgi edinme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Son Güncelleme: 10.06.2019 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilen 2019-06-10 15:03:15

Başkan bu soruların Muhatabı olarak hepsine kamuoyunu tatmin edecek şekilde cevap vermelidir

Avatar
salih 2019-06-11 09:06:04

Muzafferin-ASC'nin,Karadağın,Çağrıcıların doldurduğu belediyede belediye çalışanlarıyla seçim yapsanız ak parti ilk üçe bile giremez sizden bile geride kalır fazla merak etmeyin bu işleri.!!!!!!!

Avatar
ÜMİT 2019-06-11 09:20:46

Başkan ancak soru soruyum cevap vereyi demiyor seçim vadiniz olan ingiliz seküler hayat tarzında İslamın yeri nedir? ikincisi ak parti döneminde yapılan Akşemsettin cami ve 15 mahalle mescitleri boş kalır dolmazsa Bilge lideriniz karamollaoğlu gibi ne geregi vardır diyip yıkmayı mı yoksa mescitleri neye çevireceksiniz?

Avatar
Haylaz 2019-06-11 09:34:27

Burdan İstanbul seçimlerini manüple etmeye çalışıyor vay uyanık vay

Avatar
BUHARA 2019-06-11 14:40:50

Salih bey çorum belediyesine gerek yok Buhara kültür merkezinde hep kadrolu oylama yapsanız ak parti ilk beşe de girmez rahat olun

Avatar
ÇORUMLU 2019-06-11 09:28:13

Belediyedeki adamlarınıza sorarsanız daha çabuk öğrenirdin ne diye bu kadar zahmet ettin

Avatar
İlyas 2019-06-10 20:00:29

Bir de pasif bekletilen personeli açıklasın başkan. İnsanlar görev bekliyor, tecrübeliler, çalışıyolar ama görev verilmiyo. Eski başkanın sekreterini boş oturtmanın ne anlamı var. Görevlendir çalışacağı bi yerde çalışsın. Yazık, istaf

Avatar
Ahmet Yüzbaşı 2019-06-11 20:19:21

Saadet Partisi İl Başkanı beye bu nezih üslubu ve can alıcı soruları için teşekür ediyorum.Rahmetli Erbakanın akp ile saadet siyah ve beyaz gibi farklı dır sözünü siz milli Görüşçüler fazlası ile ispat ettiniz. Önümüzdeki seçimlerde partinize oy vereceğim ŞEREF SÖZÜ...

banner165