Bu sözler yerine gelirse İskilip uçar

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İskilip’te bir dizi incelemelerde bulundu,ilçenin en önemli yatırımları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

02 Nisan 2021 Cuma 23:50
Bu sözler yerine gelirse İskilip uçar

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İskilip’te bir dizi incelemelerde bulundu. İskilip-Çorum Karayolu, İskilip-Tosya Yolu, yüksek okul binası, TOKİ konutları, sulama barajları, olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi ile Akşemsettin cami ve medresesinin restorasyonu projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İSKİLİP’İN BÜYÜMESİ İÇİN YOL VE TOKİ

Beraberinde AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur ile birlikte ilçeyi ziyaret eden Kaya, yaptığı açıklamada ilçenin büyümesi için TOKİ ve Çorum-İskilip Yolu’nun yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

KRİTİK ÖNEMDEKİ SULAMA BARAJLARI

İskilip Yolu’nun belirli bir aşamaya geldiğini, 2022’nin başında yolun tamamen açılmış olacağını belirten Milletvekili Kaya, “Çorum tarafında bir yaklaşık 8 km’lik asfaltı bitirdik şuan görünmüyor ama güzel bir asfalt oldu. Yolun kalan kısmı da hızlı bir şekilde devam ediyor 15 güne kadar çalışmalar daha da hızlanarak devam edecek. İskilip’teki önemli ihtiyaçlardan birisi sulama bu sulamayla ilgili bu sulamada Derekargın’ın sulama imalatlarını bu sene bitireceğiz ve devamında Kayaağzı, Yukarıörenseki ve Şeyh Köyü Barajları ile ilgili planlama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah onları da 2022 ya da 2023 programlarına aldırıp buraların sulama çalışmalarını da halletmiş olacağız”dedi.

AKŞEMSETTİN HAZRETLERİNE VEFA

Evlik Köyü’nde Akşemsettin Hazretlerinin kaldığı cami ve medresenin restorasyonunun yaptırılacağını vurgulayan Kaya, oraya da dinlenme alanları, abdest alma yerleri yaptırıp güzel bir proje ile yenileme yapılacağını vurguladı.

YILLARIN ÖZLEMİ TOSYA YOLU

İskilip’in büyük beklentilerinden birisinin de Tosya Yolu olduğunu, bu yolu da Cumhurbaşkanlığı yatırım programına aldırdıklarını söyleyen Kaya, “Ancak yolun 40 kilometresi bizim tarafımızda kalanı Tosya tarafında. İki il arasında koordinasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1.5 katrilyonluk bir yatırım. Hayalimiz olan bu yatırımı da inşallah Cumhur İttifakı olarak biz yapacağız.

YARI OLİMPİK HAVUZ VE GENÇLİK MERKEZİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığı ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi’ni İskilipli hemşehrilerimize kazandıracağız dedi.

KANGREN HALİNE GELENYÜKSEK OKUL BİNASI

İskilip’in beklentilerinden birisinin yüksek okul binası olduğunu vurgulayan Kaya, “Bu konuda üniversite rektörümüz, üniversite senatomuz, ilbaşkanımız ve milletvekillerimiz ile çalışarak adımlarımızı attık, mevcut binanın projelerini yüksek okul şekline dönüştürdük, inşallah 20 Trilyonun üzerinde bir para ile bu sene ihale edip inşaatına başlayacağız mevcut yerinde de İskilip’in bir yüksekokulu olacak ve İskilip’e yüksek okulu da kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Kaya, son olarak AK Parti İlçe Başkanlığında İl Başkanı Yusuf Ahlatçı ile birlikte partisinin İskilip teşkilatı ile bir araya geldi.

Son Güncelleme: 19.09.2021 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UlukaVak 2021-04-03 00:01:35

İskilip'i uçurmayin malum Çorum'da havaalani yok indiremeyiz mazAllah havada kalir.

Avatar
İskilipden 2021-04-03 00:39:31

Rizeye kocaman bir çay bardağı va çevresi çay ı anımsatan tesis yapılıyor. İskilip e de çok büyük kazan ve çevresi otantik bir park neden olmasın. Toki gelirmi? KENTSEL DÖNÜŞÜM OTURUP İNCELENSİN İLKAN VE AVANTAJLARI neden anlatılmıyor. Bakan Murat Kurum çok avantajları var diyor kira yardımı tapu harç muafeyeti destek faissiz kredi vs ilçe şantiyeye dönüşür..TOSYA YOLU DA ŞART ARTIK HALK İSTİYOR.

Avatar
Çorum 19 2021-04-03 00:41:40

Ucan döviz enflasyon olmasın yıllardır ayaklarımız karaya basamadi

Avatar
ilginç 2021-04-03 00:43:51

Bu maddelerin çoğu hemen hemen her şehirde yapıldı ben daha uçanını görmedim

Avatar
turğut 2021-04-03 00:49:46

Yivlik kayası neden uç kısımları ışıklandırılıp doğal Türkiye haritası yapılemazmı turizm gelişir
Merkezde trafik sıkıntılı durumda.

Avatar
Vatan 2021-04-03 08:14:58

DOLARIN SAHİBİ amerika süper devlet süper yerlerde sürünüyor 24saatte, dört bini aştığı oldu toplam ölü sayısı BEŞYÜZ BİN ATMIŞ ı geçti Washington'da ÇAMAŞIR MAKİNESİ ORTAKMİS Washington'da, TUVALET, ORTAKMİS Washington'da, apartmanlarda 250 dairelik apartmanlarda, FAKİRLERE söz hakkı yok tedavi hakkı yok, Hastaneye SADECE ünlü futbolcular ünlü şarkıcılar ünlü zenginler gidebiliyormus amerikada, ölü sayısı dört yüz binde,ÇANLARI ÇALDIRDILAR kiliselerde

Avatar
Yasemin 2021-04-03 08:16:56

Amerika,elli bin, evsiz, sokakta yaşayan sayısı.

Avatar
Kibirhan Kaya 2021-04-03 07:36:34

Allah razı olsun. İskilip uçacak.