Bu sözlerin hepsi iktidara

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, emekli zammı üzerinden iktidara yüklendi.

23 Ocak 2024 Salı 21:21
Bu sözlerin hepsi iktidara

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı kısa konuşmada, hükümetin emeklilere yönelik maaş zammı üzerinden AK Parti’ye yüklendi.

AK Parti’ye ‘zam, zulüm ve ayrımcılık’ kelimeleri ile tanımlayan Tahtasız, şöyle dedi:

Emekliyi ‘çalışan ve çalışmayan’ diye ayıran AK Parti iktidarı şimdi de verdiği zamlarla emekliler arasında ayrımcılık yaptı. Memur emeklisine yüzde 49,25 zam yapan iktidarın ek zamla birlikte SGK ve BAĞ-KUR emeklisine yaptığı zam yüzde 42,6 oldu. Açlık sınırının 14 bin lira olduğu ülkemizde en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıkladınız. Yıllık enflasyonu yüzde 64,7 olarak açıklayan TÜİK, hissedilen hava sıcaklığı gibi, hissedilen enflasyonu da yüzde 129,4 olarak açıkladı. Buna rağmen, emeklilerimize gerçek enflasyonun çok altında zam yaptınız. Bir de çıktınız, "2024 emeklilerimizin yılı olacak, emeklilerimizi enflasyonunu altında ezdirmeyeceğiz." dediniz. Verilen bu zamla emeklilerimizin enflasyona ezdirilmeleri şöyle dursun, âdeta pestilini çıkardınız. Ey iktidar mensupları, en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşit olmalı. Emeklilerimizi daha ne kadar ezeceksiniz, halkımıza daha ne kadar zulüm yapacaksınız, bu milletin cebinden elinizi ne zaman çekeceksiniz?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe 2024-01-23 21:35:36

Sigorta öncesi doğumlar için borçlanma yasası çıkartılması diliyoruz. Ev kadınlarına prim desteği ve emeklilik ne zaman çıkacak İsveç i ret edin ev kadınlarına yasa çıkartın

Avatar
Md 2024-01-24 08:10:13

Helal olsun çekinmeden değiniyor konulara!! bu adamı sevmeye başladım...

Avatar
Vatandaş 2024-01-24 00:38:42

Benimde sana bir sözüm var tahtasız.teröristlerle gezmeyi bırakında adam gibi siyaset yapın.