Çalışkan'dan bir proje daha

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Çorum Belediyesi’nde piyasa düzenleyici aktör başlığında hazırladığı yeni bir projesini aktardı.

29 Kasım 2023 Çarşamba 18:39
Çalışkan'dan bir proje daha

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Çorum Belediyesi’nde piyasa düzenleyici aktör başlığında hazırladığı yeni bir projesini aktardı. Çalışkan, bu projesinde fore kazık ve makineleri, kalifiye eleman ihtiyacı ve meslek edindirme kurslarına dikkat çekti.

İşte detaylar:

1-FORE KAZIK - JETGROUTİNG- CFA MAKİNALARI ALACAĞIM

Esas olan serbest piyasa faaliyetinin aktif olarak devam etmesi ve dengesidir. Ancak dengenin bozulduğu, ulaşılabilirliğin azaldığı ve ekonomik olarak yatırımcı açısından katlanabilirlik ölçütünün artması dolayısıyla yatırımın yapılamadığı durumlarda, belediye sektörde piyasa dengeleyici aktör olmaktan kaçınmayacak ve ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet verecektir.
İnşaat sektöründe ihtiyaç duyulan teknolojik aletlerin şehrimizde bulunmamasından dolayı, inşaat sektörünün zaman ve maddi kayıplarına çözüm olmak adına, ihtiyaç duyulan teknolojik aletler belediyemiz tarafından alınacak ve serbest piyasaya hizmet verecektir.

Bu bakış açısıyla eğer; AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı ve devamında da Çorum Belediye Başkanı olduğum taktirde, 31 Mart 2024 tarihine kadar, ilgili teknik meslek mensupları veya yatırımcılarımız tarafından alınmaz ise, Belediye olarak Fore Kazık Makinası, Jetgrouting Makinası ve CFA Makinası satın alacağım ve ilimiz ile ilçelerimize uygun ücret karşılığı hizmet vereceğim.

2-ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEKİ KALİFİYE ELEMAN İHTİYACI

Özellikle gençlerimizin, liseden sonra eğitimine devam etmemesi durumunda, bir meslek sahibi olması yönünde piyasa şartlarında imkan ve eğitim merkezleri mevcut olsa da, piyasa ihtiyacını karşılamada bazı açılardan yeterli olmamakta, piyasada ihtiyaç olan alanların yeterince fizibilitesi yapılmadığı, ihtiyaç sayısı ve ekonomik getirisi konusunda yeterince bilgilendirme de yapılmadığı için, teşvik edici olmamaktadır.

Bu nedenle; Öncelikle piyasanın ihtiyaç duyduğu mesleki alanlar ile ihtiyaç duyulan bilgi ve  becerilerin asgari standartlarının, sayılarının ve aylık ekonomik getirilerinin belirlenmesi çalışması yapılacaktır.

Devamında ise; gerek bir meslek edinmek isteyen gençlerimiz için, gerekse de mesleki alanında bilgi ve becerilerini arttırmak isteyen gençlerimiz ve orta yaşlılarımız için, Belediyemizle Üniversitemiz ve Odalarımızın işbirliğinde, kalifiye eleman ihtiyacı duyan sektörlerin Ustabaşılarının öğretici olarak katılımıyla, çeşitli alanlarda hızlandırılmış meslek edindirme kursları açılacaktır.

Son Güncelleme: 30.11.2023 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-11-30 12:41:01

Eğitimden anlamayan eğitime karışmasın. Hızlandırılmış meslek edindirme kursu, kurs sonunda verilen kağıt parçasıdır. Eğitim baştan düzenlenmeden, bahçesiz, oyun alansız okulumsu şeyler kapatılmadan, eksi netle girilerek diploma satın alınan üniversiteler kapatılmadan bir şey düzelmez. Eğitimi bu hale getiren de bu iktidardır ve beyefendi de bu iktidarın partisinden aday adayı. Bu ne tezatlık...

Avatar
AdAM 2023-11-30 12:52:18

Cimento arazisinin planlanan sekliyle arsalari satmadan konutlari yapip sosyal olarak evi olmayanlara ilk evini alacak olanlara satacakmisin?

Avatar
Seyfullah 2023-11-30 18:03:21

2009 da Muhsin başkanın katili.... diyordu, şimdi ne değişti Hüseyin Çalışkan.