CHP'de ilginç delege seçimi

CHP, Çorum'da 15 mahallenin 3'ünde sandık kurarak delege seçimi yaptı. CHP'li Özgür Kılıç, her mahalleye sandık kurulmamasını eleştirdi.

02 Aralık 2019 Pazartesi 18:26
CHP'de ilginç delege seçimi

30 Kasım 2019 CHP Çorum Örgütü'nde Yavruturna ve Kale Mahallesi'nin ardından Bahçelievler Mahallesi delege seçimleri de gerçekleştirildi.
CHP’Lİ ÖZGÜR KILIÇTAN ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve eski Belediye Meclis Üyesi Özgür Kılıç, Çorum’da 15 mahallenin tamamında sandık kurulmamasını eleştirdi. Kılıç, “CHP sadece Bahçelievler, Yavruturna ve Kale’de delege seçimi yaptı. Diğer mahallelerde sandık konulmadı. AK Parti 983 oy aldığı Kale Mahallesi’nde delege seçimi yapıyor. CHP 4115 oy aldığı Ulukavak Mahallesi’nde delege seçimi yapmıyor. bu şekilde CHP'nin yüksek oy aldığı bir çok mahalle var.’ şeklinde eleştirel bir paylaşımda bulundu.
ÜYE SAYISINA GÖRE SANDIK KURULUYOR
CHP kaynakları ise, parti genel merkezinin kararı doğrultusunda mahalle ve köylerde üye sayısı esas alınarak delege seçimi yapıldığını, üye sayısı az olan mahallelerde sandık kurulmadan delegelerin belirleneceğini ifade ediyor.
DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI
Öte yandan CHP’de geçtiğimiz cumartesi günü Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan seçimlerle delege seçimlerini sona erdi.
BSG Medya’da yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 Eylül 2019 tarihinde başlayan kongre süreciyle start alan mahalle delege seçimleri, dün gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi ile tamamlandı. 2 Listenin yarıştığı Bahçelievler Mahallesi seçimlerini Mehmet Tahtasız ve ekibinin çıkardığı “Mavi” liste aldı. Rıdvan Samsunlu ve İrfan Olukçu’nun başını çektiği ‘Demokratik Oluşum’ Grubu’nun da destek verdiği Mavi Liste, yapılan seçim sonucunda 94 kişilik delege listesinin 88’ini kazanırken, beyaz liste ise 2 delege kazanırken, ortak listede yer alan 4 ” isim de delege seçildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği delege seçimlerinde mevcut İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’in desteklediği beyaz liste ile, eski belediye meclis üyesi ve milletvekili adayı Mehmet Tahtasız ve ekibinin çıkardığı mavi liste olmak üzere 2 ayrı liste yarıştı.
KALE’DE ‘BEYAZ’, YAVRUTURNA ‘MAVİ’ DEMİŞTİ
3 hafta önce Yavruturna Mahallesi ile başlayan delege seçimleri, geçen hafta Kale Mahallesi ile devam ederken, bu hafta Bahçelievler Mahallesi seçimleri ile tamamlandı. Saat 09.00 ile 17.00 arasında Bahar Caddesi Burcum Blokları karşısındaki adreste gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinde partiye kayıtlı 3 bin 803 üyeden 2 bin 190’u 94 Merkez İlçe Kongre delegesini belirlemek üzere sandığa gitti.

MAVİ LİSTE:1.239 OY BEYAZ LİSTE:934 OY ALDI

Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinde 3 bin 803 parti üyesi 94 mahalle delegesini belirlemek üzere sandığa gitti. Toplam geçerli 2 bin 173 oyun kullanıldığı seçimde 1.239 oy alan Mavi Liste seçimi kazanırken, beyaz liste ise 934 oyda kaldı. Seçimde 17 oy ise geçersiz sayıldı. Mehmet Tahtasız ve ekibinin çıkardığı Mavi liste 1239 oy alarak seçimden zaferle çıkan taraf olurken, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ile Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’in çıkardığı Beyaz liste ise 934 oy alabildi. Onur Topgül, Osman Soylu, Esra Dertli ve Satılmış Baş ise her iki listede de yer alan ortak isimler oldu.

BEYAZ LİSTEDEN GÜL KALENDER VE KIVANÇ AZMAN DELEGE SEÇİLDİ
Beyaz listeden kadın ve gençlik İlkgül Hatun Kalender ile Kıvanç Azman delege olarak listeye girerken, mavi listede yer alan Sadık Eral ile Ethem Eser ise kota uygulaması sonucu liste dışı kaldı.
ONUR TOPKÜL, 1.270 OYLA LİSTE BAŞI
Habere göre, her iki listede de yer alan Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Topkül, geçerli oyun 1.270’ini alarak liste başı olurken, yine her iki listede yer alan Esra Dertli, Osman Samsunlu ve Satılmış Baş da en çok oy alan isimler oldu.
ALTI BAŞKAN DELEGE SEÇİLEMEDİ
Beyaz Liste’nin seçimlerde gerekli oy alamadığı için listede yer alan İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ile eski il başkanlarından Cengiz Atlas, Gürsel Yıldırım, Veli Yalçınkaya ve Ali Rıza Suludere, eski Merkez İlçe Başkanı Kadir Boztepe de delege seçilemedi.
HANGİ İSİMLER ‘DELEGE’ SEÇİLDİ?
Eski İl başkanları’ndan Gazi Özkubat’ın ilk sırada yer aldığı Mavi Liste’de yer alan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy başta olmak üzere tanınmış bir çok isim delege oldu. İlk belirlemelere göre, Milletvekili Adayları Burçin Solmaz Polat, Av. Dinçer Solmaz, Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz, Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Demokratik Oluşum Grubu’ndan Rıdvan Samsunlu ve İrfan Olukçu, Eski Baro Başkanı Altan Akpınar ve Eski Belediye Meclis Üyesi Necdet Biçer delege seçilen isimler arasında yer aldı.
İŞTE BAHÇELİEVLER DELEGELERİ
Bahçelievler Mahallesi delegeleri şu şekilde belirlendi: Onur Topgül, Esra Dertli, Osman Soylu, Satılmış Baş, Gazi Özkubat, Nurettin Aksoy, Cengiz Akveran, Burçin Solmaz Polat, Veli Uysal, Soner Kızıltepe, Kamil Deveci, Necati Şimşek, Onur Durkaya, Mehmet Ali Yıldırım, Hikmet Çakan, Halil Kabadayı, Satı Ayas, Yusuf Sapancı, Tuncay Polat, Feza Piroğlu Ünaldı, Sevinç Genç, Seher Bayıral, Satı Baylan, Mücade Günhan, Türkan Satır, Sema Özuğurel, Halil İbrahim Özer, Mahmut Yalçınkaya, Cafer Aşkın, Ali Keçeci, İrfan Tapan, Hamdi Kurt, Özgür Kılıç, Rıdvan Samsunlu, Ulaş Tokgöz, Necdet Biçer, Altan Akpınar, Mehmet Yavşan, Mustafa Sayar, Müzeyyen Soytemiz, Hüseyin Özcan, Abidin Keskin, Selahattin Sözer, Gökhan Şahan, Satı Özkan, Serdar Bolat, Kadir Taşkıran, Fikret Fırat, Seyhan Örgel, Gülay Esgin, Mustafa Çemrek, Tülay Can, Aysu Dinç Bolat, Emine Uysal, Özgür Fırat Atak, Serdar Demirci, Soner Katıkçı, Fatma Uysal, Hüseyin Kızılkaya, Emit Er, Yasemin Apaydın, Gözde Koçak, Dinçer Solmaz, İrfan Olukçu, Kenan Sir, Ali Rıza Yıldırım, Gülay Madak, Ali Bükücü, Sevim Karataş, Dudu Tarı, Arif Türkmen, Yüksel Aydemir, Mustafa Ünal, Meftun Karatepe, Sedat Ceylan, Kayhan Boztepe, Gülsen Gülbahçe, Engin Uçar, İsmet Eker, Sadık Yalçın, Aysun İsbir, Eren Zorlu, Sakine Sevil Palas, Satı Yücer, Erçin Ergin, Ali Rıza Keser, Gülnaz Ceylan, Simge Aygün, İlayda Peker, Yüksel Kılıç, Serap Yirci, Celal Uysal, İlkgül Hatun Kalender ve Kıvanç Azman
İKİ DELEGE İÇİN İTİRAZ
Bu arada CHP İl Başkan Yardımcısı ve Parti Gözlemcisi Güngör Atak’ın bugün belirlenen 94 delegeden 2 tanesinin parti üyesi olmadığı gerekçesiyle itiraz dilekçesi verdiği öğrenildi. 145 DELEGE BELİRLENDİ, 255 DELEGE DAHA BELİRLENECEK CHP Çorum Merkez İlçe Örgütü, Yavruturna Mahallesi’nden 16, Kale Mahallesi’nden 35, Bahçelievler Mahallesi’nden de 94 olmak üzere toplam 145 delegeyi belirlemiş oldu. Merkez İlçe kongresinde 17’si doğal delege (Merkez İlçe Yönetimi) 400’ü de parti üyelerinden belirlenen delegeler olmak üzere toplam 417 delege oy kullanacak. Parti teşkilatı, geriye kalan 255 delegeyi de belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer mahalleler ve köylerden belirlenecek olan 255 delegenin nasıl bir yöntemle belirleneceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

TAHTASIZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Delege seçimlerinin ardından “Mavi” listenin önderi Mehmet Tahtasız, bir teşekkür mesajı yayınladı. Tahtasız, mesajında şöyle dedi: “Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerindeki demokratik yarışımız büyük bir olgunluk içerisinde sonuçlanmıştır. Partimizin iktidara hazırlandığı bir dönemde üyelerimizin gösterdiği ilgi umudumuzu kat be kat artırmıştır. Bu seçimin kazananı hepimizin ortak paydası olan partimizdir. Bugünden sonra da her zaman olduğu gibi iktidar yürüyüşümüzü omuz omuza devam ettireceğiz. Seçime emek verenleri yürekten kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Başarımızın anahtarı birlikteliğimizdir. Birlikte daha güzel günlere ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok
YAVRUTURNA MAHALLESİ DELEGELERİ:
1-Metin Kaşar 2-Taylan Yücel 3-Feridun Ayvazoğlu 4-Nesimi Özkubat 5-Fadime Anaklı 6-Mehmet Şahin 7-Kemal Kılıç 8-Emine Kalender 9-Muharrem Özer 10-Mahmut Bayatlı 11-Turgut İlgü 12-Firdevs Yalçın 13-Satılmış Bolat 14-Zeynur Şahin 15-Aylin Bolat Eroğlu 16-Mahmut Ayvaz ** KALE MAHALLESİ DELEGELERİ: 1-Cem Demirci 2-Muharrem Şahin 3-Rıza Demirci 4- Hanım İçsoy 5- Çiğdem Kalender 6-Derya Eren 7-Ali Kılıç 8-Muharrem Ayhan 9-Özge Karslı 10-Kadim Sarıkaş 11-Günay Kılıç 12-Yücel Dikmen 13-Ferhat Koç 14-Sevgi Bocuk 15-Saliha Çağlar 16-Erdoğan Zorlu 17-Hüseyin Alıcı 18-Tayfun Boztepe 19-Ali Karatepe 20-Uğur Şahbaz 21-Fevzi Toprakcı 22-Meryem Vağıllı 23-Kemal Börekçi 24-Müslim Kara 25-Mehmet Aslan 26-Cemile Nazlıcan Göktaş 27-Münevver Solak 28-Pınar Karaca 29-Bengül Gümüş 30-Veli Gökhan 31-Ethem Erzurumlu 32-İlhami Türksal 33-Hatice Keçeci 34-Can Bozdoğan 35-Onur Sucu.

 

Son Güncelleme: 02.12.2019 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Don Kişot 2019-12-02 20:33:10

Bunlardamı kucaklamıyor her mahalleyi.
Konuşsana Sayın Tuncay Yılmaz, hani herkesin her mahallenin partisiydiniz.