CHP iktidarın Çorum'a sözlerini hatırlattı, kendisi söz verdi

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, iktidarın yerel temsilcilerinin Çorum için verdikleri sözleri hatırlattı, kendisi söz verdi.

23 Mart 2022 Çarşamba 14:02
CHP iktidarın Çorum'a sözlerini hatırlattı, kendisi söz verdi

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, AK  Parti’nin yerel temsilcileri tarafından verilen birçok sözün yerine getirilmediğini, Çorum’da başlayan çok sayıda yatırımın yarım bırakılarak çürümesine, atıl kalmasına zemin hazırlandığını, kamu kaynaklarının heba edildiği gibi Çorum’dan  geleceğinin karartıldığını, bütün bunlar yetmezmiş gibi ayakları yere basmayan, yerine getiremeyecek sözler verildiğini, vatandaşın kandırılmaya, oyalanmaya devam edildiğini iddia etti.

25 FABRİKA TARTIŞMALARI

Tahtasız, geçtiğimiz günlerde Çorum’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuşmasında  Çorum’un son dönemde sanayide büyük atılımlar yaptığı, 320 milyon TL yatırımla tamamlanan, 650 kişiye istihdam sağlayan 25 fabrikanın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtmesine bir anlam veremediklerini kaydetti.

KAFALARI KARIŞTIRAN DEMİRYOLU MÜJDELERİ

2018 seçimlerinde Çorum’a acemi birliği sözü verildiğini hatırlatan Tahtasız, sık sık ‘hızlı tren projesi Çorum’a hayırlı olsun’ şeklinde müjdelerle karşılaştıklarını, ancak her ne hikmetse Çorumluların özlemi olan bu yatırıma bir türlü kavuşamadığını, iki Çorum milletvekilinin birbiri ile çelişen açıklamalar yapmasının kafaları karıştırdığını kaydetti. Tahtasız, “Geçtiğimiz hafta içinde AKP Genel Merkezinde Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun gündeme getirmesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun YHT ve Demiryolu yapım ihalesinin 2023 yılı içinde yapılacağını açıklamıştı. Ardından da AKP Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, demiryolu ihalesinin 2023 yılından önce yapılacağını ‘müjde’ olarak duyurdu. Vatandaş şimdi kime inanacak?” ifadesini kullandı.

Çorum’da bir çok yatırım sözünün ya yapılmadığını ya  geciktirildiğini ya da havada kaldığını savunan Tahtasız, verilen sözlerin tutulmasını istedi.

TEK TEK SAYDI

Çorum’un geleceğine ışık tutacak olan; Çorum Havaalanı, hızlı tren hattı, Samsun-Çorum- Mersin yük tren hattı, Hitit Üniversitesi Kuzey ve Güney Kampüsü, Acemi Birliği, Çorum Polis Okulu, Çorum Polis Moral Eğitim Merkezi, Çorum Organize Sanayi Bölgesi-şehir merkezi arası raylı sistem gibi temel yatırımların henüz gelmediğini, yıllardır söz verilmesine ve pandemi döneminde birçok olumsuzluk yaşanmasına rağmen yıkılan Çorum Devlet Hastanesi’nin yerine yenisinin yapılmadığını, Çorum Onkoloji Hastanesinin geciktirildiğini vurgulayan Tahtasız, Çorum Belediyesi hizmet binası, Çorum Spor Salonu, Alacahöyük Gölpınar Hitit Barajı ve Hitit Köyü projelerinin de yarım bırakılarak milli bütçenin, kamu kaynaklarının heba edildiğini iddia etti.

TAHTASIZ ‘CHP YAPACAK’ DİYEREK SÖZ VERDİ

Tahtasız, Çorum’un ilçeleri ve köylerinde söz verilen, yarım kalan çok sayıda hizmeti n akıbeti sorarak, Çorum’un tüm önemli yatırım ve hizmetlerin CHP iktidarında yerine getirileceği sözünü  verdi.

Son Güncelleme: 23.03.2022 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2022-03-23 14:13:40

CHP bildiğimiz CHP, zorlama bence...

Avatar
1919 2022-03-23 15:05:33

TUFAN KÖSE'NİN MUHALEFET MİLLETVELİ OLARAK ÇORUM İÇİN ÇIKIP ULUSAL MEDYA DA MEHMET TAHTASIZIN BU SAYDIKLARI YATIRIMLARI ANLATMADIĞINI TUFAN KÖSE'YE SORMAK GEREKİYOR. TUFAN KÖSE SENELERDİR ÇORUM MUHALEFET MİLLETVEKİLİ, ÇIK FOX TV HABERLERİNE ÇORUM'UN ÇORUMLULARIN HAKKINI ARA, Kİ ALDIĞIN OYLARIN HAKKINI VER.

Avatar
Vatandaş 2022-03-23 17:33:58

Körmüsün 20 senedir yapılanları dengesiz adam.sen ne yaptın siz ne yaptınız genel müdürün SSK yı batırdı.

Avatar
Çorum 19 2022-03-23 22:10:53

Mümtaz Demirtaş şahane kavala yaşasın Soros alman vakıf feto HDP kankasi 5li saadete güvenmeyin geç bunları anam babam

Avatar
Dogrucu 2022-03-23 23:34:36

Chp döneminde kuru soğana muhtaç olmuştuk pazar tezgâhındaki soğana kedinin ciğere baktığı bakardık hey gidi günler hey

Avatar
İç anadolu irfanı:) 2022-03-24 23:37:15

Boşverin hak etmiyor bu iç Anadolulu iktidar severler.. Kendi kendilerine homurdanıp dursunlar