Dere sahaya indi

Eski bürokrat Muhsin Dere, AK Parti Çorum Belediye Başkan aday adaylığı için sahaya indi.

22 Kasım 2023 Çarşamba 18:57
Dere sahaya indi

Milli Savunma eski Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, AK Parti İl Başkanlığı’nda Çorum Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra Kadeş Meydanı’nda kendisini destekleyen taraftarlarına hitap etti. Dere’nin konuşması sırasında 'Göğsümüzü gere gere seninleyiz Muhsin Dere, Bizler hazırız Muhsin abi, Şimdi Çorum zamanı' yazılı dövizler dikkat çekti.

İsrail’in Gazze zulmüne tepki göstererek söze başlayan Dere, memleket sevgisini Çorum türküsü ve Yunus Emre’den mısralarla dillendirdi.

İşte o konuşma:

BÜROKRASİDEKİ GÖREVLERİNİ ÖZETLEDİ

Bugüne kadar 23 yıllık bürokrasi hayatım boyunca devletimizin uygun gördüğü, milletimizin emaneti olan makamlarda çalışırken, 2000 yılında müfettiş yardımcılığıyla başlayan devlet memuriyetime müfettiş, başmüfettiş, teftiş kurulu Başkan Yardımcısı olarak devam ettim.
Ardından 4 yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Genel Müdürlük, 15 Temmuz sürecinden sonra Savunma Sanayi Müsteşarlığı, sonrasında Savunma Sanayi Başkanlığında Müsteşar yardımcısı ve başkan yardımcısı, 2018 yılından 2023 yılına kadar da 5 yıllık süreçte Milli Savunma Bakanlığında Bakan yardımcısı gibi devletimizin en üst kademelerinde görev alma onurunu yaşadım.

NEDEN ADAY ADAYI OLDU? İŞTE CEVABI

Bilmenizi isterim ki, Beni bu yola revan eden, akıl ve mantıktan ziyade gönüldür. Gönlümüzde bir hizmet sevdası Yüreğimizde bir memleket davası vardı. Memlekete yar olmaya, gönüllerde var olmaya geldik. Şehrimize yeni tertemiz ak bir sayfa açmaya geldik. Daha fazlası için hazır mısın Çorum diyerek; yola revan olduk.

Aklımızdan sizlerin bize duyduğu bu güven, samimiyet, vatan ve millet sevgisi asla çıkmadı. Yorulduğumuz anda asil milletimizin bize olan güveni aklımıza geldi ve çok daha fazla çalıştık. Allah’ın izni, siz hemşerilerimin desteğiyle; umutları çoğaltarak, ufukları açarak hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasında Güçlü Bir Çorum hedefimize ulaşmak için yola çıkıyoruz. Milletimizin bekası için gece gündüz çalışan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; her ne şartta olursa olsun demokrasiye olan inancımızla; şehrimiz ve insanımıza hizmet etmek benim içinde büyük bir onurdur.

ÇORUM İÇİN ADAYIM

Çağları aşan köklü tarihi, gelişmiş sanayisi, eşsiz mutfak kültürü ve İç Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayan konumuyla, Sahabe ve Evliyalar diyarı Çorum’umuz için; AK Parti felsefesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği istikamette; dünyalık bir makam, mevki kaygısı taşımadan ve sağına soluna bakmadan tereddütsüz hizmet etme düşüncesi ve sorumluluk alma idealiyle Çorum Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumu beyan etmek, kamuoyu ile paylaşmak isterim.
Birlikte yürünecek yolumuz, bu eşsiz vatanı ve güzel memleketimizi ileriye taşıyacak daha çok hedeflerimiz ve projelerimiz var. Sizlerden aldığımız güven ve destek sayesinde başarılı çalışmalar ortaya koyacak, hep birlikte ciddiyet, samimiyet, tüm taraflarla diyalog ve koordinasyon içerisinde daha güzel bir Çorum için azim ve gayret ile çalışacağız.

SUNGURLU OSB HATIRLATMASI

Hatırlayın, Sungurlu OSB’de, 2022 Ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından savunma sanayii fabrikalarımızın temeli atıldı.
Nasıl ki; Sungurlu OSB’de 1 yıl içerisinde 50’den fazla parsel tahsisi yapılmış ve fabrikaların temeli atılmışsa, hatta bugün bu fabrikalar seri üretim aşamasına gelmişse, inşallah Çorum’umuzda da ilgili kurumlarla koordinasyon halinde 2. ve 3. OSB’lerimizi kuracak Çorum’u büyük bir sanayi üssüne dönüştüreceğiz.

HER MAHALLE İÇİN AYRI PROJE

Çorum’un; Üçtutlar, Bahçelievler, Buharaevler, Ulukavak, Mimar Sinan, Gülabibey, Kale, Karakeçili, Çepni, Akkent, Yavruturna, Yeniyol, Kunduzhan, Çöplü ve Bayat’ın her bir mahallemize ayrı ayrı proje üreteceğiz.

HER ALANDA MODERN ŞEHİR

Çorum’un batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Şehrimizin; sanayi, ulaşım, kentsel dönüşüm, alt yapı, üst yapı, sosyal yaşam alanlarında, kültür ve turizme ilişkin tüm sorunlarını ortadan kaldıracağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içinde, tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz.

TEMİZ SİYASET VURGUSU

Hep beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet ilkesi doğrultusunda; hızla büyüyen, gelişen, kalkınan, huzurlu, istikrarlı, daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir Çorum için tüm gayretimizle çalışacağız. Temiz siyaset, iftiralardan ve karalamalardan uzak bir anlayışla şehrimize hizmet etmek tek gayemiz olacaktır.

NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR OLUR İNŞALLAH

İnanıyorum ki bu sürecimiz bir Fatiha'dır, bir açılıştır. Onun için diyorum ki, esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla. Âlemlerin Rabbi Allah'a hamdolsun, o rahmandır, rahimdir. O ki din gününün sahibidir. Ancak sana ibadet eder, ancak senden yardım dileriz. Bizi doğru yola ilet. Bizi kendisine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Yolumuz bahtımız açık olsun. Niyetimiz hayr, akıbetimiz hayr inşallah! Gayret bizden Tevfik Allah'tan! Bu duygu ve düşüncelerle; AK Parti Çorum Belediye Başkan aday adaylığı basın açıklamamıza göstermiş olduğunuz alakadan dolayı tekrar teşekkür eder saygılar sunarım. Diğer Aday Başvurusunda bulunan arkadaşlarımıza da başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Son Güncelleme: 23.11.2023 21:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yörüüü , kim tutar seni 2023-11-22 19:28:11

Kendilerine şov icin meydan yapmislar. Hep ayni tipler destekliyor aday adayligini :)) yeni bir is kolu cikti parayi , makarnayi al, aday destekle :)) ASC ne zaman cikiyor sahneye aceba, assolis oldugu icin en son o cikacak ellam :))

Avatar
Çorumlu 2023-11-22 20:22:14

Çorum değer atacağına gönülden inandığım bir isim Muhsin Dere Ankarayı çok iyi biliyor Dere sayesinde bakanlıklar ve belediye işbirliği ile Çoruma büyük işler yapar

Avatar
Mustafa 2023-11-22 20:58:30

Genel merkez Muhsin Dere yi aday gösterir umarım

Avatar
Muzo derken 2023-11-23 07:52:10

Allah için konuşmalı rencide etmeden kul hakkına girmeden...boş laflar

Avatar
Çorumlu 2023-11-23 09:45:12

Diğerlerini gördük bence Muhsin bey olabilir.Çoruma çalışacak adam lazım cebine değil Belediye rand kapısı olmasın Bir ağaç dikmek için tek bir ağaç için 4ike 5 oluyor dikmeye bu jadara zormu ağaç

Avatar
MUZO ya kapak 2023-11-22 19:57:09

işte bu be. ya halil ibrahim aşgın ya sen ol inşaAllah. Muzaffer almış yanına ..... kılıklı gençleri yola devam pardon .... devam diyor. yazık.

Avatar
BİLEN BİLİR 2023-11-22 21:58:53

Muhsin dere Çorum için yanlış tercih olur. Belediyecilikten hiç anlamaz. Çorum beş yıl kaybeder.Milletvekili olup kendini dokunulmazlık zırhına almayı çok istedi.işaret alamadı. Kuyumcu faktörü etkili olmazsa adaylık ihtimali sıfır.

Avatar
Taraftar 2023-11-23 12:16:45

H.İbrahim Aşkın belediyecilikten anlıyormuydu.kendisini kim tanıyordu,herkes partiye oy verdi.