Dikkat çeken 'İnsan Kıymetli' projeler

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, insan kıymetleri başlığı altında dikkat çeken bazı projelerini açıkladı.

09 Aralık 2023 Cumartesi 20:45
Dikkat çeken 'İnsan Kıymetli' projeler

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, insan kıymetleri başlığı altında dikkat çeken bazı projelerini açıkladı. Çalışkan, muhtarlıklarda veya uygun alanlarda tandır evi ve ocak projesi, mesleki bilgi ve becerilerinin zirvesinde iken emekli olan büyüklerimizin gençlere tecrübe aktarımı ve engellilere yönelik taahhütlerini aktardı.

İşte detaylar:

İNSAN KIYMETLERİ BAŞLIĞI ALTINDAKİ PROJELERİMİZ

1-Kent Sosyolojisi Sosyal ve Endüstriyel Psikolojisi

2-İnşaat Sektörü Paydaşlarına Belediye’de Oda tahsisi

3-Çorum Belediye Başkanlarımız ile Aday Adaylarımıza Belediye’de oda tahsisi

4- Fikrim Var Birimi

Yukarıda bulunan 4 konuyu, daha önce hemşehrilerimizle paylaşmış ve çok güzel geri dönüşler almıştık.

DEVAMI:

5-MUHTARLIKLARDA TANDIR EVİ VE OCAK PROJEMİZ

Bizim yaşımızdakilerin çocukluğunda yufka ekmek, pezi, yanıç, katmer, gözleme ve mayalı her evde yapılırdı. Akşamları akrabalara ve komşulara misafirliğe giderdik. Komşular gün içerisinde mutlaka görüşür, birbirlerine tarladan, bahçeden, köyden gelenleri ikram etmekten geri durmazlardı. Akrabalık ve komşuluk ilişkileri bu kadar sıkıydı.

Nüfus artışı, şehrin sıkışarak büyümesi, bahçeli evlerin apartmanlara dönüşmesi, hayatın standardında yarış vs gibi nedenlerle akrabalık ve komşuluk ilişkileri çok ciddi anlamda zayıfladı. Gitgide hazıra rağbet ettik ve kültürümüzün güzellikleri hatıralarımızda kaldı ve televizyonlarda ki belgesellerden seyreder hale geldik.

Apartmanlarda ki komşularımızla tanışmak ve kaynaşmak için, yan sokaklardaki akraba, tanış ve arkadaşlarımızla buluşmak için ve kültürümüzün çocukluğumuzda kalmış güzelliklerine yeniden hayat buldurmak için;

Her mahalleye ‘Tandır ve Ocak Evi’ yapacağız. 
1. Mümkünse muhtarlıklarımızın yanındaki alanlara, değilse en yakın alanlara, içinde ‘Tandır, Ocak, Barbekü ve Mangal’ bulunan bina yapacağız.

2. İnsanımız arkadaş ve komşularıyla birlikte ve sadece un, hamur, yağ ve katık malzemesini alıp gelecek, burada yufka ekmek, pezi, yanıç, katmer, gözleme ve mayalısını ve isterse balığını yapacaktır.

3. Ayrıca kara çuval helvası, helva, hasıda, kuşburnu, salça ve konservelerde bu mekanda yapılabilecektir.

4. Tandır ve Ocak Evi yapılacak alanın yeterli olması durumunda, yemek alanı da ilave edilecektir.

5. İnsanımız bu mekanı, üzüntülü ve sevinçli günlerinde de kullanacaktır.

6. Kadınlar arasında yapılan "Gün" toplantıları içinde uygun bir mekan olacaktır.

7. Aynı zamanda bu mekanlar, doğal iletişim ve etkileşim işlevini de yerine getirecektir.

8. Bu fikir ve proje sevdiğim bir abimin şahsıma hediyesidir. Başkanlık nasip olursa ve abim taktir eder uygun bulursa, bu projenin sunumu, takibi ve açılışını birlikte yapacağız ve kabul ederse, ilk yapacağımız Tandır ve Ocak Evi'ne ismini vereceğiz.

6-İHTİYARLAYAN DELİKANLILARIMIZ

Mesleki bilgi ve becerilerinin zirvesinde iken emekli olmuş ve gün içerisinde vakit geçirmekte zorlanan ihtiyarlayan delikanlılarımız için, gençlere, çırak ve kalfalara tecrübe aktarımı ve paylaşımı ile çeşitli alanlarda küçük ölçekli üretim yapılabilen atölyeler aracılığıyla, ihtiyarlayan delikanlılarımıza imkan ve kaynak sağlayacak, ürettikleri ürünlerin  satılacağı, bütçelerine katkı sağlayabilecekleri ortam sunacağız.

7-ENGELLİLERİMİZ

Engellilerimizin bilgi ve becerilerine göre, toplumsal hayatımızın çeşitli alanlarında bulunmalarına yönelik, kendilerinin isteği ve yönlendirmeleri doğrultusunda, ihtiyaç duydukları imkanların sağlanması ve akabinde çalışma hayatı için, konunun takipçisi olma ile şehir hayatı içinde yaşamlarını kolaylaştırıcı istekleri talep edilecek, belirlenecek ve karşılanacaktır. Durmak yok yola devam, takibe de devam."

Son Güncelleme: 10.12.2023 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köy Odası 2023-12-10 12:31:44

Köy odası da yapalım. Bir de küçük bir ahır olsun orda da kurbanlıklarımızı yetiştirelim. Tam bir köy olması için ekip biçeceğimiz yer de olsun. Hiç şehirleşmeyelim, köyü kent karmaşasında yaşayalım.

İki satır sosyoloji başlıklarını kopyalayıp yapıştırınca devamı insanları nostalji ile etkilemeye çalışmaktan öteye gidemiyor. Oyun oynamayın insanlar ile. Kendinizi aday olacaktım da işte olmadı diye tanıtarak sosyal statü sahibi gibi lanse etmek için insanların aklıyla alay etmeyin. Bunlar kahve sohbetlerinde konuşulur geçilir. Proje diye bahsedilmez. Komik olmayın.

Avatar
İskilipli 2023-12-10 12:42:08

Bu sene ilçemizde o kadar kaliteli, becerikli, ne olduğu bilinen el, etek pisliği duyulmayan Belediye başkanı aday adayı mevcut neden İnsanlar yönetimde bulunan kişi ve çevresindekilerin uygulanmasından memnun değil, şaibeler yıpranmışlıklar, yaşanmışlıklar mevcut diyorlar birde kimse yerim garanti diye dedikodu söz yaymamalı üzerine çiçek atılanlar genelde böyle der ama İlçe dürüst, şeffaf yönetim ve üyeler istiyor 0 dan gelip dakikalar düzenler olur bazı beldelerde,
Proje sunumlar fikirler harika

Avatar
Gözlemci 2023-12-10 14:04:40

Kamu yönetim mevkileri birilerinin hayallerinin veya fantazilerini gerçekleştirecekleri yerler değildir. Deneme-yanılma ile yapılan bu tür işler milletin parası ile yapılıyor sonuçta. Kimse oralara gelirken şahsi servetlerini getirmiyor. Olumsuz sonuçlar ortaya çıktığında; paraya, emeğe, kaynaklara ve zamana yazık oluyor. Lütfen ayakları yere basan, fizibilitesi, maliyet hesapları, fayda zarar hesapları yapılmış, denenmiş projelerle gelin.

Avatar
Ahmet DEMİR 2023-12-10 16:01:24

Bu tip haberlere "Bu Bir Reklamdır." ibaresi koymak yasal zorunluluk değil mi?

Avatar
Geleneksel 2023-12-10 17:49:50

Aday olursanız oyum sizindir hedeflerinizi gerçekten yapmanız şartıyla tabi... içtenliğiniz etkileyici

Avatar
çan saati 2023-12-11 15:40:43

Muhtarlıklarda yapılması planlanan proje yerine Ankara Altındağ belediyesinin yaptığı Altınköy tipi bir mekan önerisi yapıyorum. Muhtarlıkların şehirlerde ne işe yaradığı hatta kaldırılması konuşulurken muhtarlıklara bunları yapmayı düşünmek mantıklı gelmedi. Proje yapmak güzel tabi de şehirleşme köyleşmeye dönüşmemeli. Köy tabi hepimizin kökeni ancak şehir başka. Zaten hobi bahçeleri olsun köye ev yapma adeti olsun gayet yaygın. Sosyoloji biraz da akıştır esasen o akışı toplum belirler ocağı tandırı bıraktıysa toplum gel de kullan demek abes.