Dönüşüm, dönüşüm, dönüşüm...

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaatMühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, gec eyaşadığımız deprem sonrası kentsel dönüşüme bir kez daha dikkat çekti.

10 Ocak 2024 Çarşamba 20:44
Dönüşüm, dönüşüm, dönüşüm...

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaatMühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, “Bu gece yaşadığımız depremden dolayı, hepimize geçmiş olsun. Allah, bizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun. Kentsel Dönüşüm, Kentsel Dönüşüm, Kentsel Dönüşüm’ dedi.

İşte o açıklama:

“Gerek 17 Ağustos 1999 ve gerekse de 06 Şubat 2023 depremlerinden sonra ülkemizin, kentlerimizin ve belediyelerimizin bir numaralı gündemi Kentsel Dönüşüm olmuştur ve olmalıdır da.

Cumhurbaşkanımız da, hem bugüne kadar defalarca Kentsel Dönüşümü tüm Belediyelere hedef göstermiş ve görev vermiş, hem de bu dönem, tüm belediyelerin bir numaralı çalışma konusu ve görevinin Kentsel Dönüşüm olduğunu ifade etmiştir.

Faylar var, hem de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretecek 485 adet diri fay var. Deprem riskinin en az olduğu illerde bile deprem oluyor artık. 6 Şubat 2023 de Doğu Anadolu Fayında olan depremi, yer hareketi olarak Ülkemizin yarısı, insani ve ekonomik olarak da, 85 milyon olarak hepimiz hissettik ve yaşadık. Çevremiz pasif ve aktif faylarla çevrili...

Kuzey Anadolu Fayı: Dünyaca bilinen ve 1.100 km uzunluğunda ki, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Kargı ve Osmancık ilçelerimizden geçiyor.

Salhançayı Fayı: 14 Ağustos 1996 tarihinde 5,4 ve 5,2 büyüklüğündeki depremler bu fayda oldu.

Mecitözü Fayı, Hamamözü Fayı, Ezinepazarı Fayı, Seydim Fayı, Kırıkkale Fayı.

Pasif olan fayın aktif olmayacağının, 4-5 civarında büyüklükte deprem üretme potansiyeli olduğu düşünülen bir fayın, 6-7 büyüklüğünde deprem üretmeyeceğinin de bir garantisi yok.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği 16/05/2012 tarihinde yayınlanmıştır. Nerdeyse 12 sene oldu. Dönüşümde istenen hızı neden elde edemediğimizi, hızlanmak için neler yapmamız gerektiği konularında o zamanda, dünde, bu günlerde de çok şey söyledik.

Yapı zemin etkileşimi artık hepimizin bildiği bir bilgi. Akademik bilgi gelişti, teknoloji gelişti, teknolojik aletler gelişti, bu teknolojik aletlere ulaşılabilirlik her geçen gün artıyor, deprem yönetmeliği kaç sefer değişti ve çok iyi bir noktaya geldi, malzemelerde kalite çok arttı, yapı ve malzeme denetiminde standart yükseldi ve belki de hepsi kadar önemli olan, bizimde zihniyetimiz, bu konuya bakışımız değişti, gelişti ve hassasiyetimiz ciddi oranda yükseldi.

Geriye ne kaldı. Geriye kalan Kentsel Dönüşümü, dönüşümle beraber Kentsel Değişimi, değişimle beraber Yeni Kent Anlayışını ortaya koymamız ve uygulamamamız lazım.

1999 bir milat, 2023 bir milat. Yeni milatları beklemeden, Kentsel Dönüşümde istenen hızı yakalamak için, algıyı ve ilgiyi Kentsel Dönüşüme çekecek karar, irade, düzenleme, ön açma, teşvik etme yönünde fikir ve projeler ortaya koymamız lazım. Bugünlerde bu konularda ne yaparsak, hem kendimiz hem çocuklarımız için yaparız. Bugünlerde ne yaparsak da, yarınlarda her şeyimizin mirasçıları olan çocuklarımız için yapmış oluruz.

AK Parti'den Çorum Belediye Başkan Aday Adayı olmamın bir numaralı sebebi, bir numaralı karar verme sebebim ve bir numarada bana cesaret veren husus, Kentsel Dönüşüm, Kentsel Değişim ve Yeni Kent Anlayışı konularında ki, bilgim, tecrübem ve ortaya koymaya hazır olduğum iradem.

Aday Adayı olduğum 17 Kasım 2023'den, bugüne kadar geçen 54 günde, temelde bu niyetle çalıştım. Çalışmalarımın yaklaşık 3'te 2'si olan 1007ün üzerindeki, fikir ve projelerimi, kamuoyu ile temelde bu niyetle paylaştım.

Ve diyorum ve tekrar ediyorum ki, nasip olursu adaylık ve devamında Çorum Belediye Başkanlığı, ben elimi taşın altına koymaya geliyorum. Ezilirse ezilsin feda olsun iye geliyorum. Durmakyok yok, yola devam, Çalışkan bir belediye için Hüseyin Çalışkan."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sokaktaki Cahil Vatandaş 2024-01-10 21:35:53

Söylemleri değiştirip Menzilden Belediye dönmüşsünüz.Kirli Sakal bırakıp,çizgili takım elbise ile fotoğrafınız çıkınca bu iş olacak.Ancak zaman daraldı. Reis bunları görmezse adaylık hayal olur.

Misafir Avatar
Taraftar 2024-01-12 07:56:10 @Sokaktaki Cahil Vatandaş

Kirli sakal bırakma,çizğili takım elbise giyip resim çektirme işini aday adaylığını açıkladığı gün söyleseyseniz bu iş olacaktı.Artık çok geç.Nasibinde yokmuş.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Meryem 2024-01-10 22:34:58

Mezun olduğum üniversite de rektörlük seçimi vardı.Bizim fakültenin dekanı Kirli sakal bırakıp hergün farklı renkte çizgili takım elbise giyerdi.Hatta sayın Cumhurbaşkanına giden dosyada da çizgili takım elbiseli fotografının olduğu herkes tarafından bilinirdi.Dekan Sayın Cumhurbaşkanının çizgili takım elbise sevdiğini önceden bilmiş ki rektörlük koltuğunu diğer adaylara kaptırmadı.Hatırlatılır.

Avatar
AdAm 2024-01-10 22:47:49

Adamin giydigi deri ceket cok itici

Misafir Avatar
yorumcu 2024-01-11 11:53:23 @AdAm

ceketinden sanane adamlığına bak sen.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Sorumlu 2024-01-10 23:13:35

İnşaat mühendisi ve sosyolog olması iyi ama benim için yeterli değil.

Avatar
İyi söylüyor 2024-01-10 21:29:47

Birazda paradan bahset