Eski Başkan'dan halefi Balcı'ya sert muhalefet

Altındağ eski Belediye Başkanı Tiryaki'nin halefi Asım Balcı'ya sarfettiği sert sözler ve muhalefet üslubu dikkat çekti

03 Nisan 2022 Pazar 15:17
Eski Başkan'dan halefi Balcı'ya sert muhalefet

Ankara Altındağ Belediye Başkanı hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı’nın görevi devraldığında belediye bütçesini eksiden artıya çıkardıklarını dair sosyal medya paylaşımına AK Parti’li eski başkan Veysel Tiryaki’den karşılık geldi. Yaygın medyada da ‘Halef-selef başkanlar birbirine girdi’, ‘Altındağ’da yeni ve eski başkan karşı karşıya geldi’, ‘Veysel Tiryaki’den Asım Balcı’ya zehir zemberek sözler’ gibi başlıklarla habere konu olan paylaşımlarda eski Başkan Veysel Tiryaki’nin halefi Asım Balcı’ya karşılık kullandığı sert üslup ve ‘muhalefet’ dili dikkatlerden kaçmadı.

-53 MİLYONDAN +18 MİLYONA

Balcı, önceki gün sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Altındağ’da görevi devraldığımızda -53 milyon TL olan bütçemizi 2021 yılı itibariyle +18 milyon TL’ye çıkardık” dedi.

Balcı'nın açıklamasına, kendisinden önce 3 dönem başkanlık yapan ancak yeniden aday gösterilmeyerek Altındağ'da tekrar aday gösterilmeyerek Yenimahalle'ye çekilen Veysel Tiryaki’den cevap gecikmedi.

Eski başkan Tiryaki, Balcı’nın paylaşımına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "4 yıl Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 3 yıldır Altındağ Belediye Başkanlığı görevini yapan birinin, bütçede yer alan 'artı ve eksi'nin ne anlama geldiğini bilmemesi kadar üzücü bir durum olamaz. Asım Balcı'nın sosyal medyada benim başkanlık dönemime atfen sözünü ettiği '2017 yılına ait eksi 24 milyon TL ve 2018 yılına ait eksi 53 milyon TL borçlanma' ifadeleri, borçlanma değildir. Altındağ Belediyesinin bankadaki kendi nakdinden karşılanarak yatırımlara harcanan paradır. Görev yaptığım 15 yıl boyunca Altındağ Belediyesi hiçbir kurum ve kuruluştan borç almamış, Belediye Meclisi'ne borçlanma yetkisi teklifi dahi götürülmemiştir. 2019 yılında görevi, borçsuz, kasasında nakit parayla devrettim. Bu söylediklerim yanlışsa, görevi teslim ettiğim tarihteki Altındağ Belediyesi'nin borçları (varsa) yayınlansın. Borçsuz belediyeyi, 3 yılda ne kadar borca soktuğu da açıklansın."

ASIM BALCI FARKI

Halef-selef başkanlar arasındaki sosyal medya paylaşımları yaygın medyanın bazı mecralarında haber konusu olurken, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın devlet tecrübesi, birikimi, çalışkanlığı, mütevazılığı, açık, şeffaf dürüst ve doğru bir yönetim anlayışı sergilemesi, yanlışa karşı dik ve omurgalı duruşu herkesin dikkatini çekiyor.

VATANDAŞ VE ESNAFLA SICAK DİYALOG

Altındağ Belediye Başkanı Balcı, ilçede başkanlık yaptığı 3 yıllık süreçte başarılı yatırım ve hizmetlerinin yanı sıra esnaf ve vatandaşlarla kurduğu sıcak diyaloglar ile takdir topluyor. Geçmişte böyle uygulamalar görmediklerini her fırsatta dile getiren Altındağ esnafı, Balcı’nın sık sık esnaf ve vatandaşın ayağına bizzat gelerek hem sorun ve talepleri yerinde dinlediğini hem de çözüm ürettiğini ifade ediyor.

ALTINDAĞ YATIRIM ŞAMPİYONU
Öte yandan Başkan Balcı yönetimindeki Altındağ Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ankara’nın tüm ilçe belediyeleri arasında en fazla yatırım yapan belediye oldu. Balcı yönetimindeki Altındağ Belediyesi’nin bu yıl da tüm ilçe belediyeleri arasında yatırım şampiyonu olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 04.04.2022 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yatacak yerleri yok 2022-04-04 17:01:09

Yiyin birbirinizi. Siz esas bunlar iktidardan gidince gorun ulkenin halini. Bakalim biraktiklari enkaz kac yilda kaldirilacak. Ulkenin hazinesinde bir kurus para birakmadilar. Yatacak yeriniz yok.

Avatar
İLHAN 2022-04-04 15:28:36

yiğidim gel memleketine çorum başkan görsün ,

Avatar
çorumlu evlat 2022-04-04 13:32:30

arkadaşlar hemşehrimize sahip çıkalım.

banner165