Gençlere virüs bulaştıracağız!

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Çalışkan, gençler ve genç girişimcilik, virüs-yerel sanatçılarla ilgili projelerini açıkladı.

01 Aralık 2023 Cuma 21:05
Gençlere virüs bulaştıracağız!

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, gençler ve genç girişimcilik, virüs-yerel sanatçılarla ilgili projelerini açıkladı.

İşte detaylar:

1-GENÇLER VE GENÇ GİRİŞİMCİLİK PROJELERİMİZ

Gençlerimiz geleceğimiz olduğu için, geleceğimizi de gençlerimizle birlikte inşaa etme yükümlülük ve sorumluluğumuz vardır. Ayrıca şehrimizin standardının her alanda yükselmesi, gelecekte de bu şehirde yaşayan gençlerimize karşı bir görevimiz ve bu standardı yükseltmede gençlerimiz tarafından bize verilmiş emanet bir görev olduğu şuurundayız.

Bu amaçla;

1. Geleceklerinin emanetçisi olduğumuz gençlerimiz ve çocuklarımız için, gelişebilir, geliştirilebilir ve yaşanabilir şehir standardını yükseltmeyi hedefleyen, bu hususta gençlerimiz ve çocuklarımız için ve onlarla birlikte, emekleri ve katkıları olan projelere imza atmayı hedefliyoruz.

2. Belediyeciliğimizde; gençlerle sürekli istişare edilecek, onların istek ve görüşleri doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır.

3. ‘Fikrim Var’ projemiz kapsamında, Çorum için fikirleri kabul görmüş gençlerimizle birlikte, fikir/projelerinin reklamı, sunumu ve açılışı da, fikir sahibi gençlerimizle birlikte yapılacak ve isimleri verilecektir.

4. Bilim, teknoloji ve sanayileşme alanlarında; özgün fikirleri olan, fikirleri yatırıma, üretime ve istihdama dönüşme potansiyeli olan gençlerimize, gerek belediyenin gerekse de yatırımcı ve müteşebbislerimizce imkan, ortam, maddi kaynak ve ortak olma yöntemlerin sağlanması amacıyla belediye bünyesinde ‘Projem var’ birimi kurulacaktır.

5. Projeler bu birime, yazılı ve en az iki nüsha olarak teslim edilecek. Tarih ve sayısı verildikten sonra, bir nüshası Proje Sunana verilecek ve böylece karşılıklı kayıt altına alınmış olacaktır.

6. Bu birimin paydaşları arasında, Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ve isteyen İş İnsanlarımız olacaktır.

7. Projeler paydaşlarımız tarafından incelenecek, uygun bulunan projeler, ikinci aşamada yatırımcılarımızın huzurunda gençlerimiz tarafından sunulacak, yatırımcılarımız gencimize ortak olma ile ilgili tekliflerde yarışacak, gencimizde istediği yatırımcımızı seçerek, projesi ile birlikte hayata ilk adımını atmış olacaktır.

8. Bu sayede; bilgi ile mucitlik ve icatlık yönüyle Fikir/Proje üreten, ancak yeterli maddi imkanlara sahip olamamadan dolayı, fikirleri ve projeleri atıl kalan gençlerimizin, önünü açma, teşvik etme, bu anlamda sinerji yakalama, Fikir/Projelerini hayata geçirme, gençlere, yatırımcılarımıza ve ülkemize ekonomik girdi sağlama imkanı elde edilmiş olacaktır.

9. Yani, gençlerimizin yatırıma ve istihdama yönelik fikirlerine, araştırmalarına destek ve katkı veren, genç girişimciler ile yatırımcıları buluşturma konusunda gayret ve çaba gösteren bir yönetim anlayışımız olacaktır.

2-GENÇLERİMİZE VİRÜS BULAŞTIRACAĞIZ

Savunma Sanayisinde Selçuk Bayraktar ve T3 Vakfı öncülüğünde yakalamış olduğumuz sinerjinin, şehrimize ve bizzat Belediyemiz eliyle gençlerimize de bulaşması için, T3 Vakfı, TÜBİTAK ve benzeri vakıf, kuruluş ve firmalardan teknoloji virüsü yardımı istenecek ve gençlerimize bu virüsü bulaştırarak bilim ve teknoloji hastası yapacağız.

Bu amaçla etkinlikler, eğitimler, rol modeller, festivaller ve geziler gibi faaliyetler de yapacağız.

3-PROFESYONEL VE AMATÖR, YEREL SANATÇILARIMIZ

Çorum'da yapacağımız tüm etkinlikler; sinema, tiyatro, halk dansları, eğlenceler ve konserlerde, başta yerel amatör genç sanatçılarımız olmak üzere, amatör ve profesyonel yerel sanatçılarımızdan ücreti mukabilinde istifade edeceğiz.Oyunculuklarıyla, notalarıyla, figürleriyle sesleriyle ve tarzlarıyla gözlerimize ve kulaklarımıza, muhabbetleriyle gönlümüze girmelerine imkan ve izin vermiş olacağız.

(NOT: DEVAMI PAZARTESİ / TAKİBE DEVAM)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.