31 Mart yerel seçimlerinde başta İstanbul, Ankara, Antalya olmak üzere birçok yerde beklediği sonucu alamayan AK Parti’de Büyük Kongre’ye giderken değişim süreci hız kazandı. Şu ana kadar dokuz il başkanı, 40’ı aşkın da ilçe başkanının görevinden ayrıldığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli konuşmalarında yer verdiği “teşkilatlara değişim” süreci delege seçimleriyle resmen başladı. Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak mahalle sorumlusundan sandık sorumlusuna kadar delegasyon yapısı için geniş bir çalışma yürütülüyor.
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; şu ana kadar Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Iğdır, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Siirt’in ardından son olarak Artvin il başkanı istifa etti. İllerde istifaların devam edeceği, bazı büyükşehirler için ise ‘henüz vakit olduğu’ değerlendirmesi yapılıyor. Şu ana kadar 40’ı aşkın ilçe başkanının da istifa ettiği belirtilirken sayının daha fazla olabileceği de vurgulandı. Delege seçimlerinin koordinasyonlarının da henüz tam olarak bitmediği, birçok ilçede delege tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Görevden alınacak il ve il başkanlarına seçim öncesi liste müdahalelerine de izin verilmediği vurgulandı. Delege seçimleri için il koordinatörlerinin kontrolünde süreçlerin yürütüldüğü belirtildi. Erdoğan, geçtiğimiz hafta, görev alacak yeni il başkanları için, ilin milletvekili ve bazı adaylar ile değerlendirmeler yaptığı kaydedildi.
Milliyet
09 Aralık 2019 Pazartesi 12:15

Son Güncelleme: 11.12.2019 14:14
Corumlu Her şeyi sineye çekiyor çünkü tayyip erdoğan çok seviyoruz hiç kimse mennun değil ben kadın kollarımdayım kapı kapı gezdik kimse sormadı bile millet ne istiyor ne diyor diye
Çorumda herkes çok mutlu/ herşey yolunda/ siyasî memnuniyet anketleri tavan yapıyor/ siyasetçilerimiz siyaset dışı olaylardan uzak
Kardağlar bitmez
Corum da il başkanı çık vekil modunda bel başkanı modunda gezen sahisi istermiyoruz ak Partili değil belli herkes biliyor. İl baskanı ak partili olmadığı halde nasıl il başkanı olur .bu adamın başka niyeti var belli ki ..
Akpli olarak yerel secimlerde canla başla calışanlar vardı her toplumun her kesiminde sevgisini. Kazanan adaylar varken. Reisin talimatlarına uyulmadıgını gördük . bir grup sahıs güc bizde dediler ve dedikleride oldu şimdilik reisin hatrına kazandınız. Hani adayhalkın icinden olacaktı