İnsan kıymetli projeler

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, ‘İnsan Kıymetleri’ başlığındaki projelerini açıklamaya devam etti.

20 Aralık 2023 Çarşamba 23:48
İnsan kıymetli projeler

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, ‘İnsan Kıymetleri’ başlığındaki projelerini açıklamaya devam etti. Çalışkan, çocuk köyü, el emeği göz nuru satış ofisleri, kadın ve çocuk konukevi, erkek rol modelleri  projelerini aktardı.

İşte o projeler:

1-KENT SOSYOLOJİSİ, SOSYAL VE ENDÜSTRİYEL PSİKOLOJİSİ

2-İNŞAAT SEKTÖRÜ PAYDAŞLARINA, BELEDİYE DE ODA TAHSİSİ

3-ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İLE ADAY ADAYI VE ADAYLARIMIZA BELEDİYE DE ODA TAHSİSİ

4-"FİKRİM VAR BİRİMİ"

5-MUHTARLIKLARDA TANDIR EVİ ve OCAK PROJEMİZ

6-İHTİYAR DELİKANLILAR

7-ENGELLİLERİMİZ ile ilgili projelerimizi daha önce paylaşmıştık.

DEVAMI:

8-KADIN VE ÇOCUK

Belediyemiz tarafından, bugüne kadar ve mevcutta verilen hizmetlere ilaveten;

8.1 ÇOCUK KÖYÜ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Beyin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde paylaştığı ve bu projesini, şehrimizin uygun bir alanında, belli ölçekte hayata geçirmek arzusundayız. Ve köyümüzün adı da "Haseki Çocuk Köyü" olmasının fikir hakkına saygı ve fikir hakkının iadesi anlayışıyla uygun buluyoruz.

Bakanımız bu projesini şu cümlelerle: 'Çocuklar, yapılması planlanan çocuk köyünde doğayı ve yaşadıkları çevreyi tanıyacaklardır. Çocukların takım çalışmasına ve birlikte eğlenme becerilerine destek olup; onlara paylaşmayı ve birlikte başarmayı öğretecektir. Ailelere, çocuklarını eğlenirken öğrendikleri eğitici bir ortamda gözlemleme olanağı sağlayacaktır.

Geçmişte ailelerin çocuklarını sokaklarda, mahallelerde gönül rahatlığı içinde bıraktıklarını hatırlatan Mehmet Özhaseki, "Çocuklar insan ilişkisinden uzak yaşıyor. Bunu değiştirmek için Türkiye'de bir ilk olarak 'Çocuk Köyü'nü kuracağız. Çocuk hayata hazırlanacak burada. Hayatta karşılaşabileceği ne varsa orada görecek.' ifade etmişti.

Bu köyde çocuklarımızın, gerek tarihimizin güzellikleri, gerek modern zamanın özellikleri içinde hoşça vakit geçirmeleri, eğlenirken öğrenmeleri, öğrenirken sevinmeleri ve sevindirmeleri arzusundayız.

8.2 ERKEK ROL MODELLERİMİZ

2015 yılında başladığım Sosyoloji Lisans Eğitimimi 2019 yılında, 3.60 ortalama ve Onur / Yüksek Onur Belgeleri ile tamamladım.
Bu eğitim sürecimde okuduğum bir çok ders, başlangıçta ki zihni düşünce dairemin çapını, kat be kat arttırmamı sağladı. Hayata bir kaç pencereden bakarken, bu dersler bana, yeni ve çok sayıda yan yana pencereler açarak, hayata bir çok pencereden bakmamı sağladığı kanaatindeyim.

Bu dersleri okurken, eşimi daha iyi anlamaya gayret ettim, daha çok taktir ettim ve daha çok sevdim. Çocuklarımı ise, daha çok anlamaya, onlara yetişmeye gayret etmeyi ve onlarında bu gayretimi bilmelerinin önemini öğrendim.

Ev işlerinin rutin olarak yapıldığında kıymetinin görülmediği, yapılmadığında görüldüğü, annenin ve eşin kıymetini taktir etmenin yolunun, ona yardım etmekten geçtiğini öğrendim. Bağda evi eşimle birlikte temizliyoruz, bahçede birlikte çalışıyoruz. Evde ortalığı dağıtmıyorum, hatta topluyorum, masayı temizliyorum, kirli tabakları evyeye götürebiliyorum. Bazen birlikte yemek yapıyoruz, bazen tek başıma yapabiliyorum. Bulaşık makinesini doldurmayı değil ama boşaltmayı öğrenebildim.

Bu vesile ile tüm erkek hemşerilerime sesleniyorum. Sadece Belediye Başkanı'nız olmaya değil, Rol Model'iniz olmaya da talibim. Benden daha iyi Rol Model'lerin olduğunu biliyorum ve isterlerse Rol Model'lik görevimi, bu arkadaşlara seve seve törenle devretmeye hazır olduğumu da ilan ediyorum.

8.3 EL EMEĞİ GÖZ NURU SATIŞ OFİSİ/LERİ

Şehrimize mevcutta yoksa eğer; aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlarımız için; kadınlarımızın evde ve kurslarda yaptığı, giyecek, dekor, el işi, sanat eserleri...vb gibi ürünlerin satılacağı "EL EMEĞİ GÖZ NURU SATIŞ OFİSİ/LERİ" açacağız.

8.4 KADIN ve ÇOCUK KONUKEVİ

Bu konuda ilimizde bulunan mevcut imkanların yeterli olup olmadığı, ilave imkana ihtiyaç var ise de yapıldığında işletmesi konusu, Sayın Valimiz ve Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte değerlendirilecek ve sonuca göre karar alacağız.
Durmak yok yola devam. Takibe de devam.

Son Güncelleme: 21.12.2023 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2023-12-21 16:03:06

Ucu farklı bir yere çıkabilir ama neyse..

Avatar
Helal olsun 2023-12-21 19:57:09

Belediyemizin saat kulesi ile ulu cami arasında kalan kısımda çalışması var Bitmedi.Calisma devam ediyor orayı bir gezip eksiği gediği var mı ...varsa bitmeden gerekli bilgilendirme yardımları yapılarak çalışmalar devam etse daha iyi olur ...tahta perde arkasındaki çalışmaları goremiyoruzz ,Bitincede vah tuh demeyelim...iyi niyetle bir inceleme yapmanızı istiyoruz...

Avatar
Ali Cemal 2023-12-22 18:11:04

Üzgünüm ama belediyecilik nedir bilmeyen birinin dağınık, amaçsız ve faydasız düşünceleri bunlar.