İstanbul seçimi yorumu

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, genel gündemi değerlendirdi.

23 Mayıs 2019 Perşembe 17:52
İstanbul seçimi yorumu

Saadet Partisi İl Başktanı Faruk Cıdık, genel gündemi değerlendirdi. Açıklamasında iftar sofraları, işsizlik, ekonomi, liderlerin 19 Mayıs fotoğrafı, İstanbul seçimleri ve yeni eğitim sistemin üzerine görüşlerini dillendiren Cıdık, siyasetçilerin bir yandan vatandaşın iftar sofrasına otururken, bir yandan da hayat pahalılığına çözüm bulmalarını istedi. Gaziantep’te işsizlik bunalımı sonucu kendisini yakarak hayatını kaybeden bir vatandaşı örnek vererek sosyal soruna dikkat çeken Cıdık, adil bir yönetim, israf ve yolsuzluğun olmadığı bir düzen ve üreten güçlü ekonomi önerilerinde bulundu.

Kutuplaşmanın sona erdirilerek birlik ve beraberlikle ekonomik sorunların çözümüne çaba gösterilmesi gerektiğini anlatan Cıdık, liderlerin 19 Mayıs fotoğrafının fiiliyata geçmesini temenni etti. Cıdık,Uzun süredir gerek iktidara gerekse Sayın Cumhurbaşkanına Türkiye’deki kutuplaşmayı azaltmalarını tavsiye ettik. Bunun yanı sıra bütün muhalefeti bir araya getirmelerini ve bir masa etrafında toplamaları çağrısında bulunduk. Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Kutlamalarında Samsun’da bir adım atıldı. Türkiye’nin kutuplaşma ve kamplaşma atmosferinden çıkması benzer yaklaşımların ortaya konulmasını gerektirmektedir. Cumhurbaşkanı’nın liderleri Samsun’a davet etmesi müspet bir gösterge. Biz bu göstergenin arkasının gelmesini bekliyoruz. Başka benzer yaklaşımlara ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan insanları bir araya getirebilmeli. Birbirimizle kavga etmek için değil, birbirimizi tenkit etmek için değil, birbirimizi anlamaya çalışmak için bir araya gelmeliyiz. Türkiye’nin buna çok ihtiyacı var. Bundan 100 yıl önce ülkemizin zor günlerinde ayrıştırmaya yer verilmeden millet olarak bütün olmayı başardık. Umarız ki 19 Mayıs 1919’un temsil ettiği mana bundan sonra daha iyi anlaşılır. Ülkenin yarısı farklı kanaatlere sahip oldukları için hain, zillet vs gibi ithamlara maruz kalmaz. Ülkemizde kutuplaşmanın yerini kucaklaşma alır.”dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİ BİR İMTİHANDIR

İstanbul seçimlerini bir imtihan olarak yorumlayan Cıdık, şöyle dedi; “Türkiye’de bir bütün olmanın, birlik ve beraberlik ruhunun tesis edilmesinin elzem olduğu hususlardan birisi de İstanbul seçimleridir. Gerginliğin, kutuplaşmanın ve yalanın olduğu bir seçim sürecine dönmez. Dolayısıyla İstanbul seçimleri Türkiye için bir imtihandır. Eğer bu imtihan aşılırsa ülkemizin geleceğine dair umutlar artacaktır. Hukukun üstün olduğu, adaletin tesis edildiği bir Türkiye kurulur.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı Yeni eğitim sistemine de değinen Cıdık, Öncelikle bu sistem üzerinde bir gayret ve emek olduğu görülmektedir. Umuyoruz ki bu sistem ülkemizin kanayan yarası durumunda olan eğitim sistemimizin rayına girmesine vesile olur. Bu sayede eğitim sistemimiz yapboz tahtası olmaktan kurtulur. Buradan iktidara ve muhalefete sesleniyorum. Gelin kısır tartışmaları ve kutuplaşmayı bir kenara bırakarak ülkemizin ekonomik kalkınmasını ve eğitim hamlesini sağlayacak adımları hep birlikte atalım. İsrafı ve tüketimi değil yatırımı ve üretimi önceleyen ekonomik bir anlayış üzerinden eğitimden tarıma birçok alanda Türkiyemizi hep beraber kalkındıralım. Biz uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yerine getiriyoruz.”

Son Güncelleme: 24.05.2019 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÜMİT 2019-05-24 18:55:12

SAYIN İL BAŞKANI AK PARTİ DÖNEMİNDE ÇORUM DA YAPILAN AKŞEMSETTİN CAMİ VE DİĞER 15 MAHALLE MESCİTLERİNİ İKTİDARA GELİNCE CEMAAT SAYISI AZ DİYE YIKACAKMISINIZ YADA NEYE DÖNÜŞTÜRECEKSİNİZ GENEL BAŞKANINIZLA BU KONUYU İSTİŞARE ETTİNİZ Mİ BİR DE GENEL BAŞKANIZIN VADETTİĞİ İNGİLİZ SEKÜLER HAYATINDA İSLAMIN YERİ NEDİR AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİZ

Avatar
vatandaş 2019-05-25 02:43:56

Sizi ötekileştiren ve yıllarca size Türkiyeyi dar edenlerede bir lafınız varmi merak ediyorum .Türkiye bugünden ibaret degıl geçmiste bize size yapılanları ve yapanları biz unutmadık yoksa siz unuttunuzmu.Yoksa size onları unutunmu diyorlar