İşte Çizikçi’nin hedeflediği İskilip

AK Parti İskilip Belediye Başkan Adayı İsmail Çizikçi, ilçeye dair hizmet hedeflerini açıkladı.

24 Şubat 2024 Cumartesi 21:56
İşte Çizikçi’nin hedeflediği İskilip

AK Parti İskilip Belediye Başkan Adayı İsmail Çizikçi, basın mensuplarını misafir ettiği İskilip buluşmasında, İskilip’e dair projelerini ve yönetim anlayışını anlattı.

Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren her alanla ilgili dikkatlice çalışılmış projelerle İskilipli hemşehrilerinin karşısına çıkan İsmail Çizikçi, siyasete değer katan söylemleriyle de dikkat çekiyor.

İşte Çizikçi’nin İskilip’e dair hedeflerinden satır başları:

İSKİLİP’TE SOSYAL HAYAT

Gençler için spor tesisleri, gençlik merkezleri, psikolojik yardım ve danışma merkezleri, meslek edinme kursları açılması, kötü alışkanlıklar ve madde bağımlıklarının önlenmesi için çalışmalar yapılacak. Kadınların, meslek kursları açılarak üretime katkı vermesi sağlanacak.

Yaşlılar için güçsüzler yurdu, huzurevi, hobi merkezleri açma ve bakımı, sağlık, giyim, gıda ve yakacak yardımı gibi nakdi ve ayni hizmetlerde bulunacağız.

Engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılması, meslek edindirme veya beceri kursları açılması ayrıca iletişim ve spor gibi imkânların sağlanmasını öngörüyoruz.

Kriz dönemi hizmetler verilmesi, ilgili kurumlarla görüşülerek (AFAD vs.) çalışmalar yapılacak.

Terminal binası yapılacak.

Emeklilerimize sosyal tesis yapılacak.

Pazarbaşı mevkine yaz kış kullanılacak şekilde düğün salonu yapılacak.

Mevcut parklarımız hemşerimizin beklentileri doğrultusunda yeniden tanzim edilecek, yeni parklar yapılarak şehrimizin doğal güzelliğini yansıtacağız.

Baraj kenarında seyir terası ve hizmet alanı oluşturulacak.

İnsanların aileleriyle vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar oluşturulacak.

Kapalı yüzme havuzu, sinema salonu ve gençlik merkezinin memleketimize yapılması sağlanacak.

Şehir içi trafik ve park sorununa çözüm üretilecek.

Hacıkarani ve Kaçak arası Rıhtım Projesi ile yollar  tamamlanıp, bisiklet ve yaya yürüyüş yolları yapacağız.

Uludere Mahallemizi doğal haliyle restorasyonlar yaparak cazibe merkezi haline getireceğiz.

Şehrimize kent müzesi kuracağız.

Mezarlıklarımız tanzim edilecek, her türlü bakımları yapılacak.

İhtiyaç duyulan gasilhane hemen yapılacak.

Yeni cenaze ve itfaiye araçları temin edilecek.

Pazarbaşı ve Uludere arası her türlü ıslah çalışması yapılarak cazibe merkezi haline getirilecek.

Aşhane geliştirilerek yemek kalitesi artırılacak ve çok kişiye ulaşılması sağlanacak.

Şehrimizin misyonuna katkı sağlayan tarihi binaları4mız restorasyonları yapılarak daha aktif olarak kullanıma sokulacak.

ŞEHİRCİLİK VİZYONU

Şehir planlamasında akılcı ve kapsamlı bir uygulamayı, mimaride ise kullanılabilir ve sade bir üslubu benimsenecek.

İskilip’in aktif fay hattı üzerinde olmasından dolayı depreme dayanıklı binaların yapılması önceliğimiz olacak.

İlçenin tarihi evlerinde restorasyon faaliyetleri sonucunda ev sahipleri harekete geçirerek kullanıma açılması sağlanacak.

TARIM VE HAYVANCILIK

Çiftçilerimize tohum ve gübre desteği, Tarım danışmanlığı hizmetleri, Tarımsal eğitim programları, Tarım arazilerinin ıslahı, Endemik bitki ve meyve üretiminin artırılması desteği, Çiftçilerin ürünlerinin pazar oluşturulmasını sağlayacağız. Hayvan besiciliği ile ilgili veteriner desteğini sağlayacağız.

MEVCUT SANAYİ-OSB-İSTİHDAM

Mevcut sanayinin alt ve üst yapısının ihtiyaç birimlerine uygun olarak düzenlenmesi gerçekleştirilecek. Sanayi Sitesi'ndeki esnafımızın çalışma ortamını iyileştirerek, ihtiyaç duyulan ilave dükkân yapımında dahil, gerekli çevre ve rekreasyon düzenlemeleriyle Küçük Sanayi Sitemiz modern bir görünüme kavuşacak, ilçemizin yüz akı olacak.

Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi sürecinin hızlandırılması noktasında takipçi olacağız, yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Organize sanayi bölgesinde ilk etapta açılacak fabrikalarda istihdam oluşturulacak, işsizliğe engel olunacak.

KÜLTÜR VE TURİZM BELDESİ İSKİLİP

Konakların restorasyonu yaparak tarihi dokuyu muhafaza edip butik oteller açarak yöresel ürünlerin, endemik bitki ve meyvelerin pazara sürülmesini sağlayacak alt yapıyı kuracağız.

Tüm ürünlerimize standart getirip pazar ağının oluşmasına imkân sağlayacağız.

Yayla turizmine önem vereceğiz, yolların ıslahı uygun alanlara doğayı bozmadan uyumlu yapılarla (bungalov) konaklama imkanları sağlayacağız.

Son Güncelleme: 26.02.2024 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-02-25 01:33:24

Eğsersiz aletli parklar olmalı, Ulaştepeden hacıgarani, Meydandan hacıgaraniye, Pazarbaşından hacıgaraniye kanallar mevcut sağlı sollu oturma alanları, çay içi temizliği yapılarak mevcut kanallar -2, -2,5 dana kazılıp görünmeyen kanal ile pis sular bu kanaldan akışı sağlanıp üst bölge Konya sille, Kastamonu çayı, Eskişehir çayıcgibi dizayn edilerek görselde güzel görüntü sağlanmalı, PTT kaldırılıp kipritci sokak ile bu alan birleştirilip kadastro eski binası ve hükumet konağın bakan tek katlı yapılarda acil kamulaştırılarak hatta okul bahçeside bu alana katılarak -2 katlı otopark üstü kültür merkezi panayır alanı miting meydanı gibi etkinlik alanı olur mecbur otopark kullanımı sağlanmalı ücretl cüzzi olmalı okul aile birliğine ücretten faydalanmalı ama bu tahliyesi iyi düşünülmeli, ihtiyar emekli konakları muhtar odaları vs yapılmalı Çankırı Bayet İskilip Çorum Ankara Çorum arasına alternatif duble olmalı Başkanımız İsmail beye başarılar

Avatar
İSKİLİP 19 2024-02-25 02:28:39

Başkanım terminal yenilenmeli, kamyon garajı , büyük vasıtaları için park alanı ile beraber yapılmalı
İskilip sanayi düğün salonu önü ve Çorum yolu sanayi halı saha üstü 270' lik viraj var buraya çözüm ya hayvan pazarından vurup yol açılmalı ya kenara çeşmesinden dümdüz yol açılmalı çok viraj var çok

Avatar
İskilipden 2024-02-25 02:33:07

Binalarda köpek besleyen encümen ne olucak adaymış gene

Avatar
İskilipden 2024-02-25 07:23:43

Mezarlıklar gözden geçirilmesi gerek, mezarlıklar müdürlüğü kurulması şart bakımsızlık mevcut İsmail bey güzel eksikliği tespit etmiş.

Avatar
Dikkat yorumcusuna 2024-02-25 15:29:36

Başkanım tanıtıyorlar, her hafta bedava boy boy bedava gazete dağıtıyor mu Çizikci başkan ne ise o bu arada hi duymadığımız ev sahibinin rızası olmadığı halde evinde köpek besleyen İlçedede bir laf vardı bu kim diye olduğunu encümeni de basın sayesinde öğrendik ne iş adam cık diyor çıkmak yerine köpek besliyor yazık gerçi karakter meselesi basına teşekkürler

Avatar
Meydan mahallesinden 2024-02-25 11:27:17

Evet bizim binada encümen üyesi bazenda başkan yardımcısı diye bilinen nalbur evde dairede kirada oturduğu evde köpek besliyor.

Misafir Avatar
belediyeci 2024-02-26 08:38:03 @Meydan mahallesinden

belediye lojmanı sanmış demekki ama yaramaz Allah a havale edin Allah büyüktür çıkartır

Beğenmedim! (0)
Avatar
Dikkat 2024-02-25 12:55:31

Başkanım aman diyim yiyici basından uzakdur... :)))

Avatar
Ali 2024-02-26 10:23:06

Birde garaburun tayfası,Numan,ağzıkara,armutcu vb uzak dursun