İşte Çorum ve ilçelerin aday adayları

AK Parti'de Çorum ve ilçelerde belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan isimler belli oldu.

23 Kasım 2023 Perşembe 21:36
İşte Çorum ve ilçelerin aday adayları

AK Parti’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı süreci dün itibariyle sona ererken, kent merkezinde doğal aday adayı mevcut Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın haricinde 8 isim belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

9 Kasım’da başlatılan aday adaylığı başvuru süreci önceki gün 19.00 itibariyle sona erdi.

İŞTE ÇORUM BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden 8 isim arasında Çorum eski Belediye Başkanları Muzaffer Külcü ve Zeki Gül, Çevre eski bürokrat Muhsin Dere, İnşaat Mühendisi-Sosyolog Hüseyin Çalışkan, Yasemin Çabuk, eski gençlik kolları başkanı Mustafa Malkoç, eski il başkan yardımcısı Av. Ercan Daşdan ve eski Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş yer aldı. Mevcut başkan Halil İbrahim Aşgın ile İlçe ve Belde Belediye Başkanları doğal aday oldukları için başvuruda bulunmadılar.

26 KASIM PAZAR GÜNÜ TEŞKİLAT TEMAYÜLÜ

Hakimiyet’in aktardığı bilgiye göre; başvuru sürecinin bitmesiyle temayül yoklaması ise 26 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. 26 Kasım Pazar günü Belediye Başkanlıkları için teşkilat mensuplarının katılımıyla 10.00-16.00 saatleri arasında temayül yoklaması gerçekleştirilecek.

KİMLER OY KULLANACAK?

AK Parti Genel Merkezi tarafından Çorum merkezde yapılacak temayül yoklamasında, parti üyeliği devam eden Genel Merkez Parti Kurucu Üyeleri, İl, Merkez İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, merkez ilçeye bağlı belde ve belediye başkanları, Merkez İlçe Mahalle Başkanları, parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan geçmiş dönem İl ve Merkez İlçe Başkanları,  parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan 22, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönem Milletvekilleri oy kullanacak.

AK PARTİ’DE İSİM İSİM İLÇELERİN ADAY ADAYLARI

AK Parti’de ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için ise toplam 42 isim başvurdu. Mevcut ilçe ve belde belediye başkanları doğal aday adayı.

İşte o isimler:

ALACA: Vedat Mutlu.

BAYAT: Ahmet Bahadır Ünlü, Harun Uysal, Mehmet Duymuş, Sait Kaymaz, Selahattin Aslantaş.

BOĞAZKALE: Adem Özel, Selim Gencer, Mehmet Bahçecioğlu.

DODURGA: Yusuf Bülbül.

İSKİLİP: Hasan Hüseyin Demircan, Mustafa Topal, Gürsel Koca, İsmail Çizikci, Şemsettin Şahin, Coşkun Akkoca, Fehmi Yağlı, Hasan Mert.

KARGI: Nevzat Dingil, Cahit Arpa, Mustafa Kemal Akpınar, Metin Mutluay.

LAÇİN: Serkan Emre Aykaç, Mustafa Toydemir, Faruk Demirci.

MECİTÖZÜ: Oğuzhan Şengül, Mehmet Seçgel, Sağlık Karakaş.

OĞUZLAR: Başvuru yok.

ORTAKÖY: Ramazan Öncül, Tufan Uzunçarşı

OSMANCIK: Osman Sivritepe, Hamza Karataş, Halit Daştanbek, Mustafa Çatal, Erol Özdemir, Muhittin Keskin, Hakkı Güngör, Emin Serdar Kurşun.

SUNGURLU: Ömer Tök, İlyas Özkan

UĞURLUDAĞ: Mehmet İpek, Karanfil Uyar

DÜVENCİ: Başvuru yok

AŞDAĞUL: Başvuru yok

Son Güncelleme: 25.11.2023 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilipli 2023-11-24 11:12:52

Sabri Hoca İYİ partiden aday olursa Mhp deki küskünler, İYİ ye sempati duyanlar,Chp seçmeni ve kararsızların desteğiyle uzak ara seçimi kazanır.

Misafir Avatar
Hikmet 2023-11-24 18:56:55 @Öz İskilipli

Kişiliği sağlam,güvenilir,herkesin ismi üzerinde mutabık kalabileceği,ikili ilişkileri çok iyi,memleket sevdalısı,gizli gündemi olmayan,özü sözü bir,otoban gibi düm düz,sağa solo sapmayan kısacası 10 numara adamdır.2018 yılında Mhp ile fikir ve gönül birliğini bitirmiş ancak bu tabanında sevdiği ve çok oy alabileceği İYİ camiasına güç verecek değerli ve muhterem bir şahsiyettir.Aday olursa yanındayız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Boludan İskilip Siyasetine Yön verenler 2023-11-25 00:13:51

Sayın Çizikci ye desteğimiz tamdır.Şimdiden İskilipli Hemşerilerimize hayırlı olsun.

Avatar
Boludan İskilip Siyasetine Yön verenler 2023-11-25 00:14:13

Sayın Çizikci ye desteğimiz tamdır.Şimdiden İskilipli Hemşerilerimize hayırlı olsun.

Avatar
Nermin 2023-11-25 07:25:16

İskilip Halkının Bürokraside ki gurur kaynağı ismail Beye Belediye Başkanlığı yakışır.Kadınlar olarak oyumuz İsmail Beye olacaktır.

Avatar
İskilipden 2023-11-23 22:27:14

Coşkun Akkoca bey e başarılar dileriz. İSKİLİP enterasan bir ilçedir. Çok bürokratı, iş insanı gurbettedir. Çorum daki bankalardaki mevduat %35 i İskiliplinin derler idi ama ilçeye yatırım nedense ulaşılamıyor.

Tosya İskilip ve Kizilirmak bayat arası duble olsa İskilip 3' e katlan ama eriyor çözüm nasıl olur bilmiyorum

Avatar
Sevdalılar 2023-11-24 03:35:52

Şu Çorum sevdalısı 49 tane aday adayı geçmişimizi ve geleceğimizi yıllardır çok seven serden geçenler ama bizden vazgecmeyenler bizi çok sevdiklerinden nereye sığdiracagini bilemeyen o sevdası kocamanlar. Hepinize selam olsun. Biliyorum bizi yani çorumu herşey den daha çok sevdiğinizi biz istemesekte siz bu sevdadan bu şarkıdan bu davadan asla vazgeçmeyecek her zaman ki gibi o içinizdeki sevdayı büyütüp bizi sevmeye devam edeceksiniz Rica ediyorum biraz bu sevdaniza mola verseniz de biz nefes alsak. Bu kadar sevilmekten yüreğimiz ağzımıza geldi. Lütfen mola verelim biliyoruz siz bıkmadan usanmadan yorulmak bilmeden devam etmek istiyorsunuz. Ama halk olarak bu kocaman sevdayı taşımaktan bu sorumluluğun altında kalmaktan. Sevdaniza karşı vereremekten canımız acıyor. Bizi sevmeye devam edin. Bizde aynı şekilde sizleri hepinizi şey yapıyoruz yani seviyoruz. Sakın vazgeçmeyin kocaman sevdalı çorum için yananlar.perişan olanlar, kendini paralayanlar, ölenler, koskoca yüreği büyük sevdalılar.

Avatar
İskilip’li doltor 2023-11-29 18:54:44

Gerek siyasetteki vizyonuyla gerekse taşıdığı imanla İskilip’e en iyi hizmeti sunacak olan kuşkusuz Fehmi Yağlı beydir. Allah yolunu açık etsin

Avatar
İskilipli 2023-11-24 07:33:29

Cumartesi saat 15.30 da İskilip Ak parti ilçe başkanlığında Coşkun Akkoca açıklama yapacak
İlçede ikamet eden, ilçe sorunlarına kafa yoran, paraya vs ihtiyacı olmayan arkadaşımıza Belediye Başkanlığında başarılar diler Allahım utandırmasın