İşte yatırım ve istihdam projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, yatırım ve istihdama yönelik projelerini açıkladı.

04 Aralık 2023 Pazartesi 19:51
İşte yatırım ve istihdam projeleri

AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan, yatırım ve istihdama yönelik projelerini açıkladı.

Projelerinde yer alan meslek edindirme kurslarına yönelik değerlendirmelerinin ardından OSB’de bulunan işadamlarından ‘Şu an üretimde en büyük problemin, kalifiye mavi yakalı eksikliği’ talebini aldığını vurgulayan Çalışkan, meslek edindirme kurslarına gerekli desteğin sağlanacağı, ayrıca başarılı olanların fabrikalarda işe alınacağı sözünün verildiğini ifade etti.

Çalışkan şöyle dedi:

YATIRIM ve İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELERİMİZ

1- MÜJDE MÜJDE MÜJDE: Bu çalışmamın 2 ve 3 ncü maddesinde ki fikir ve projelerimi kendilerine sunduğum, okuyup, inceleyip, üzerinde düşünerek bu çalışmama son şeklini vermemde fikirlerinden istifade ettiğim, OSB'de ki iş insanı arkadaşlarımdan şöyle bir teklif aldım:

Basınımız aracılığıyla daha önce paylaştığım ve Çorum Belediye Başkanlığı nasip olduğu taktirde uygulayacağımız Meslek Edindirme Kursları Projemi okuduklarını ifade ederek, ‘Şu an üretimde en büyük problemin, kalifiye mavi yakalı eksikliği’ olduğunu ifade ettiler.

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞI NASİP OLDUĞU TAKDİRDE

Kendi sektörlerinde meslek edindirme kursu açtığımızda, teknik ve ustabaşıpersonelleri ile bu kursa her türlü katkıya hazır olduklarını, kursu başarı ile bitirenlere de fabrikalarında iş garantisi verdiklerini sevinç ve memnuniyetle ifade ettiler.
Heyecanlarından şevk aldığım, hassasiyetlerinden onur duyduğum iş insanı arkadaşlarıma kucak dolusu teşekkür ediyorum. Bu konuda, kalifiye mavi yakalı istihdam ihtiyacı duyan diğer iş insanlarımıza da, kapımızın ve gönlümüzün ardına kadar açık olduğu çağrısını yapıyorum.

2-YATIRIM/YATIRIMCI, ÜRETİM/İSTİHDAM, SANAYİLEŞME

Şehirlerin gerek büyümesi, gerek bu büyümeye paralel olarak şehircilik alanlarında yapılacak olan projeleri yönlendirme ve kaynak sağlama, gerekse de büyümeye paralel olarak mevcut esnafımızın iş hacminin ve insanımızın istihdamının artmasında, şehirde yapılacak yeni yatırımlar ile ulusal/uluslararası yatırımcıların katkısı büyüktür.

Bu amaçla;
1. Yerel yatırımcılarımızın yatırım yapma yönündeki istek ve arzularının arttırılarak teşvik edilmesi hususunda, belediyemiz görev alanına düşen her konuda maksimum seviyede destek ve katkı sağlanacaktır.
2. Şehrimizde hangi alanlara yatırım yapılması, şehrimizin avantaj ve dezavantajlarının belirlenmesi konusunda önceden yapılmış / yeniden yapılacak fizibilite çalışması, yatırımcılara ve belediyemize yön verecektir.
3. Şehrimize yatırımcı çekilmesi için, ulusal / uluslararası firmalarla görüşmeler yapma ve uluslararası firmalar konusunda gurbetçi vatandaşlarımızın desteğini alma, belediye olarak önceliklerimizdendir.

4. Sayın Valimizin başkanlığında, Üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Gurbetçilerimiz ile OSB de ve şehrin çeşitli noktalarında bulunan, eli taşın altındaki iş insanlarımızla birlikte aşağıdaki çalışmaları yapacağız.
4.1. Şehrimizde üretimi olmayan ve şehrimizin potansiyeli açısından avantajlı olduğumuz, üretim çeşitleri analizi ve fizibilitesi, yapılmışsa yeniden değerlendirilecek, yapılmamışsa yapılacaktır.
4.2. Üretim kalemleri ve ulusal / uluslararası firmalar bazında görüşme için, teklif dosyaları hazırlanacaktır.
4.3. Yapılmış ve yapılacak bu çalışmalar ışığında, ulusal ve uluslararası firmalarla, ikna edici, sıralı ve ısrarlı görüşmeler yapılacak, şehrimize yatırıma davet edilecektir.
4.4. Niyetimiz ve ısrarımız, şehrimize yatırımcı gelmesi, yatırım yapması, tesisinde çalıştıracağı Çorum'lu hemşehrilerimizle de üretim yapmasıdır.

5. Ayrıca, yatırım ve istihdam konusunda hızlı netice alacağımız, Yerel Yatırımcılarımızla şu hususlara da ivedi olarak ve peşinen hazırız:
5.1. Şehrimizde üretimi olmayan üretim kalemleri ile ilgili; belediyemiz ve hemşehri iş insanlarımızla kuracağımız Ortak Şirketlerle yatırım yapmaya, çalıştıracağımız Çorum'lu hemşehrilerimizle de üretim yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum.
5.2. Bu durum iş insanlarımızdan karşılık bulmaz ise de, Belediye olarak biz, şehrimizde olmayan ve tespit ettiğimiz üretim kalemleri ile ilgili, tek başımıza da yatırım yapıp, Çorum'lu hemşehrilerimizle de üretim yapacağımızı ilan ediyorum.
5.3. Şehrimizde üretimi olup da, üretim kapasitesinin talebi karşılayamadığı     kalemlerde ise, şehrimizde o üretimi yapan arkadaşımızın, insani ve kurumsal olarak olurunu almak kaydı şartıyla yatırım yapıp, Çorum'lu hemşehrilerimizle     de üretim yapma niyetinde olduğumuzu da kaydediyorum.
5.4. Nasip olursa bu yapacaklarımız sayesinde öncelikle; Çorum'lu Hemşehrilerimize çalışma/istihdam alanları açmış olacağız.
5.5. Yerel iş insanlarımızla yapacağımız ortak yatırımlar ve belediye olarak tek başımıza yapacağımız yatırımlarla, belediyeye de sürekli gelir getirici kaynakları arttırmış olacağız.
5.6. Yerel iş insanlarımızla yapacağımız ortak yatırımlarda, yatırım, üretim ve pazarlama ayakları yere sağlam bastıktan sonra, zaman içerisinde uygun görürsek, hisselerimizi değerinde satarak ortaklıktan çıkacak ve elde ettiğimiz kaynaklarla yeni ortaklıklara benzer şekilde devam edeceğiz.

6. KSS gibi alanlarda bulunan ve imalat yapan firmalarımızın, üretim alanı açısından büyümesini teminen kurumsallaşmasını, üretim artışını sağlamakla birlikte Organize Sanayi Firmaları ile entegrasyonunun ve paydaşlığının arttırılması yaklaşımının da, öncelikler arasında olması ve bu bakış açısıyla proje geliştirmemiz gerektiği kanaatindeyim.

3-MEVCUT OSB GENİŞLEME ALANI ve 2 nci OSB ALANI

Belediye olarak Müteşebbis Heyetinde ve Yönetim Kurulu'nda bulunduğumuz Organize Sanayi Bölgemizde, parsel talebini karşılayamadığımız bir noktaya gelmiş bulunmaktayız.

Mevcut OSB nin güneyinde ve batısında, OSB alanına dahil edilebilecek sınırlı yüzölçümlü tevsi alanı bulunmaktadır. Bu nedenle; 2 nci OSB alanı şehrimiz için elzem bir ihtiyaç olup, Çorum Belediye Başkanlığı nasip olduğu taktirde; gerek mevcut OSB nin genişleme alanı konusunda, gerek yeni 2 nci OSB alanı belirleme çalışmalarında, gerekse de planlama ve diğer alanlarda, belediye olarak gereken destek ve katkıyı vermeye hazır olacağız. Durmak yok yola devam, takibe de devam.”

Son Güncelleme: 05.12.2023 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.