İYİ Parti'den belediyeye sert eleştiri

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Çorum Belediyesi’nin hanımeli yöresel ürün satış noktalarının ihale bedelinin yüksekliğini eleştirdi.

18 Mayıs 2021 Salı 15:10
İYİ Parti'den belediyeye sert eleştiri

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Çorum Belediyesi’nin hanımeli yöresel ürün satış noktalarının ihale bedelinin yüksekliğini eleştirdi.

Yıldız, üç mahallede üç ayrı noktaya konulan prefabrik görünümlü yapılara 374 bin lira gibi bir bedelin sorgulanması gerektiğini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Rant mı var, yandaşcılık mı var, çözemedim kendim. Ahilik geleneğinden geldiğim için göz var nizam var cümlesini çok severim. Bizim sanayimizde ustalar şöyle bir baktım mı demirin ortalama maliyetini anında çıkartır.

Çorum Belediyesi’nin Çorum'un 3 ayrı noktada yaptırmış olduğu yöresel ürünlerin teşhir ve satışı için 3 adet prefabrik konut yaptırdı dün dedik bugün de diyoruz. Çorum için çakmış olduğunuz çivinin yanında olur, yamuk çaktığınız çiviyi de söktürmek için elimizden geleni yaparız. Buradan soruyorum  374 bin TL'ye ihale ettiğiniz prefabrik konutların içeriğinde ne var diye soruyorum?

Eğer ihale şartnamesinde sadece çaktığınız tabela üzerinde yazan 3 adet prefabrik konut 374 bin TL ise yine birilerine özel ihale mi yapıldı? Buradan hem İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı olarak hem de bir esnaf olarak size soruyorum. Taş çatlasın yaptığınız işin bedeli fazlasıyla hesapladım 174 bin TL ye mal olur. Geriye kalan 200 bin TL ile ne yapacaksınız?
Birilerine özel ihale mi yoksa bilmediğimiz bir ayrıntı mı var  bu sorunun cevabını alana kadar her zaman hatırlatacağımı bilgilerinize sunarım.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.