İYİ Parti teklif etti, stada ismi verilsin

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum Şehir Stadı’na eski belediye başkanı Külcü'nün isminin verilmesini teklif etti.

12 Mart 2021 Cuma 18:20
İYİ Parti teklif etti, stada ismi verilsin

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, StadiumDB.com tarafından her yıl yeni tamamlanan statlar arasında internet üzerinden yapılan değerlendirmede Çorum Şehir Stadı’nın Dünya 5.’si olduğunu hatırlatarak, stada Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün isminin verilmesi gerektiğini savundu.

Çorum Yeni Şehir Stadı’nın yapımında büyük emeği olan Muzaffer Külcü’ye teşekkür eden Bekir Özsaçmacı, “Dünya genelinde Çorum adının duyulmasında önemli bir eser olan ve marka şehir vizyonunun uzun vadeli bir değerlendirme ürünü olduğunu bu vesile ile uygulamalı görmüş olmaktayız” dedi.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Çorum Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen Çorum Yeni Şehir Stadı, 2020 yılında tamamlanan statların yarıştığı ‘2020 Yılın Statları’ yarışmasına aday gösterilmişti. StadiumDB.com tarafından her yıl yeni tamamlanan statlar arasında internet üzerinden yapılan değerlendirmeyle dünyanın en iyi statları belirlendi.

Kazanılan iki ödülden birini internet kullanıcılarının oyları, diğerini ise uzman mimarlar belirledi. İnternet kullanıcılarının oyları tarafından belirlenecek ödül 'Halk ödülü' olarak nitelendirilirken, uzman mimarlar tarafından belirlenecek ödül ise 'Jüri ödülü' olarak tanımlanıyor.
Bu yıl 11.’si düzenlenen yarışma kapsamında 2020 yılında hizmete giren statlar arasında 2'si Türkiye'den toplam 20 stat, ‘2020 Yılın Stadı’ adayı olarak belirlendi. Türkiye'nin, Çorum Yeni Şehir Stadı ve İzmir Gürsel Aksel Stadı ile 2 statla temsil edildiği yarışmada Amerika'dan 4, Japonya ve Katar'dan 2'şer, Gürcistan, İsrail, İngiltere, Şili, Avustralya, İsviçre, Fildişi Sahilleri, Romanya, Malezya, Çin'den birer stat ‘Yılın Stadı’ seçilmek için yarıştı. Sporseverlerin internet üzerinden 7 Mart'a kadar yaptıkları oylamada 20 stat arasında 5. olan Çorum Yeni Şehir Stadı, ardından stadyum mimarlarından oluşan jürinin değerlendirmesiyle ilk on stat arasında jüri değerlendirmedi.

Dünyanın en iyi statları yarışmasında Halk ödülünde 5. olan Çorum Yeni Şehir Stadı’nın yapımında emekleri olan Sayın Muzaffer Külcüye teşekkür etmek gerekmektedir:

Dünya genelinde Çorum adının duyulmasında önemli bir eser olan ve marka şehir vizyonunun uzun vadeli bir değerlendirme ürünü olduğunu bu vesile ile uygulamalı görmüş olmaktayız.

Bugün, belediyenin yeni açılacak imar alanları ve sahaların konuşulduğunu basın ve kamuoyu nezdinde takip etmekteyiz. Ortak akıl olarak kamuoyuna sunulan çalışmanın hangi ortaklıkları bahsettiğini anlamasam da akıl kısmında değerlendirme yapabiliriz.
Yukarda bahsetmiş olduğum stadyum örneğinde olduğu gibi marka şehir oluşturulurken sunulan algı ‘ortak’ olduğundan öncelikle bu samimiyeti uygulamada görülmesi bir gerekliliktir. Bu nedenle isim konulmayan stadyumun adının Muzaffer Külcü olabilmesi kamuoyuna sunulan ‘ortak’, ‘akıl ‘  konusunda inandırıcı olur. Yoksa akıl, olan ile alan arasına sıkışması sonucu mecburi istikamete mahkum kalır.

Sonuç olarak, şehir markalaşması şehir için bir algı oluşturmak ve onu tanıtmaktan çok daha fazla bir şeydir. İlgi ve dikkat çekici bir yer kimliği ve şehir bilinci oluşturmak, mali yatırım ve politik sermayeyi çekmek, ekonomik tabanlı davranışını değiştirmek gibi sosyo-kültürel tabanlı süreçleri içermektedir.

Bu nedenle kentlerde yaşayan bireyleri doğru anlayabilen, algılarını ve onlardan gelen mesajları doğru yönetebilen markalar,  gelecekte varlığını korurken; doğru okuyamayanlar ise gelecekte sadece varlıklarını değil, zihinlerimizde yer alan varlıklarını da yitireceklerdir.”

Son Güncelleme: 12.03.2021 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cafer 2021-03-13 11:44:25

görevden alınan bir başkanın isminin herhangi bir yere verilmesi ne kadar doğru? Her yapılan bir işe başkanların ismi verilecekse işimiz var demektir.
Ayrıca muzaffer külcü geldi geçti gitti bırakın artık yakasını gündem yapmanın kime ne faydası var. ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorsunuz?

Avatar
Murat 2021-03-12 22:35:45

Bekir ozsacmacı her zaman ucuz siyaset peşindesin biraz kendini geliştirsen artık.. Muzaffer külcü sizin ayarınızda biri değil bugün seçim Olsun bağımsız aday olsun Çorum'da iyi partiden çok oy alır bunu herkes biliyor.bence yağlarını başka yerde erit..

Avatar
vatandaş20 2021-03-12 20:18:29

Doğru demiş bence de verilsin.
Çorum'a AKP tarafından yapılan en buyuk kötülük görevden almaktı. En azından görev süresini tamamlasaydı şuan kapalı spor salonu, belediye hizmet binası, arasta sağlıklaştırma projesi ve bir çok işi tamamlar öyle bırakırdı en azından.

Avatar
SORUMLU 2021-03-17 13:42:05

şunda hemfikiriz. hem çalışıyordu hem çal.... bize 2.sini yapmayan lazım.ama dimi

Avatar
Kurnaz 2021-03-12 20:14:39

Akıllı adam şimdiden kendince yol yapıyor yerel seçimlerde Külcünün kendi partilerinden aday olmasını teklif edebilir. Ak Parti senin kıymetini bilmedi gel sen bizden aday ol bak biz kıymet biliyoruz ayağı yapıyor olabilir. Böylece sağ oyları 3’e bölerek (MHP, AKP, Külcü) Ak Partiye kaybettir Me planı da yapılmış olabilir. Çünkü külcünün şahsi 10 bin oyu vardır kesinlikle ve bu oy Ak Partiye kaybettirir. Su uyur düşman uyumaz uyanık olmak lazım yoksa bayram değil seyran değil nerden çıktı bu Külcü sevgisi ???

Avatar
Külcü 2021-03-12 20:30:09

Külcü akıllı adam seçilemeyeceği partiden aday olmaz boş jestler bunlar.

Avatar
tsk 2021-03-12 21:51:31

en uygun isim kım o stadı yaptıysa onun ismi verilmeLi .a b c partisi önemli degil .ankaradan bile gurur duydum çorumlu olarak ÇORUM STADINI DUNYADA ADININ ZİKREDİLMESİ GURUR VERİCİ.KİM O STADI YAPTIYSA ADAM GİBİ ADAMDIR. HELAL OLSUN. RABBİM YOLUNU ACIK ETSİN

Avatar
Meftun 2021-03-13 06:26:42

Kulcu mevlüt dınlıyor diye görevden uzaklaştırıldı.... haklılar ....arsıalem duymus
.

banner165