Karadağ belediye başkanlığına aday olacak mı?

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 5 Soru 5 Cevap'ta Elvan Yılmaz'ın sorularını cevaplandırdı

04 Temmuz 2018 Çarşamba 19:55
Karadağ belediye başkanlığına aday olacak mı?

ELVAN YILMAZ

Elvan Yılmaz’la ‘5 soru, 5 cevap’ın konuğu AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ idi. Çorum’un şu an en güçlü siyasetçisi durumunda olan ve iktidar partisinin İl başkanı olması sebebiyle Çorum’u dizayn etme konumunda bulunan Karadağ’a, kamuoyunun merak ettiği soruları yönettik. Bugüne kadar yaptıklarını ve önümüzdeki dönem neler yapacağını sorduk. Kendisine yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olacak mısınız? sorusunu da tabi ki es geçemezdik. Bu sorumuza tipik bir siyasetçi refleksiyle cevap verdi.  Neyse sözü fazla uzatmayalım sorduğumuz sorular ve Sayın Karadağ’ın verdiği cevaplarla sizleri baş başa bırakalım.  

1970 doğumlu olan Mehmet Karadağ Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve A.Ü Uluslararası İlişkiler mezunu. İş hukukunda yüksek lisans yapan Karadağ halen serbest avukatlık ve arabulucuk hizmeti yapmaktadır. Kendisi evli ve üç çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenlerin büyük bölümü aynı tercih hakkını AK Parti’den yana kullanmadı. Bu Çorum AK Parti teşkilatına bir güvensizlikten kaynaklanmış olabilir mi? Nedenler bunlardan hiç biri değilse, başka bir neden mi var?

Çorum’da 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti kurulduğundan bu yana yüzde 64.6 oranla en yüksek oyu aldı. Cumhurbaşkanımızın oy oranı Türkiye ortalamasının yüzde 12 fazlasıdır. Yine Çorum’da milletvekilliği seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerindeyiz ve 3 milletvekili kazandık. Çorum halkı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye sahip çıkmıştır. Ancak milletvekilliği oy oranında Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da bir oy düşüşü yaşandığı gözlemlenmiştir. Türkiye genelinde görülen oy oranı azalmasından Çorum da nasibini almıştır. Bu düşüşün nedenlerini teşkilatlarımızla birlikte rapor haline getiriyoruz. Bu çalışmamızda son aşamaya geldik. Rapor tamamlandığında sonuçları kamuoyu ve genel merkezimizle paylaşacağız.

AK Parti yıllardır Çorum’un büyük beklentilerini karşılayamazken -mesela havaalanı gibi- yine 3 milletvekili ile mecliste temsil hakkını kazandı. Böyle bir seçmen kitlesinin Türkiye’de bir örneği var mı bilmiyorum ama, sizce Çorumlulara haksızlık değil mi bu?

Çorum’da büyük yatırımları duble yollar, doğalgaz, Kırkdilim Yolu, Koçhisar ve Obruk Barajları, Tımarlı Projesi, üniversite, yeni hastane, tıp fakültesi, hızlı tren ve yük treni ile kısmi çözüm olarak Merzifon’un sivil hava trafiğine açılması olarak özetleyebiliriz. Buna benzer Çorumlunun talep ettiği birçok talebin tamamını yerine getirdik. Havaalanı talebimiz ise halen devam etmektedir ve müstakil havaalanının takipçisiyiz. İnşallah bir gün AK Parti iktidarında havaalanı yatırımını yerine getireceğiz.

Kamuoyunda şöyle bir algı var. Mehmet Karadağ Çorum’un de facto belediye başkanı, yani resmi olmayan ancak fiilen Belediye başkanlığını yürüttüğünüz şeklinde. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz? 

AK Parti Genel Merkezi, Yerel Yönetimler ve Teşkilat Başkanlıkları belediyeler ile arasındaki ilişkiyi tanımlamış ve bize gerekli talimatları vermiştir. Bu talimatlar doğrultusunda il ve ilçe belediyelerimizin siyasi sonuç doğuran, topluma direkt yansıyan ve vatandaşı doğrudan ilgilendiren kararlarının seçimlerde sonuçlara etki edeceği düşüncesiyle istişare usulü esastır. İdari kararlarda ise belediye başkanları tamamen kendi inisiyatifleri ile hareket etmektedirler. Çorum Belediyesi ile ilişkilerimiz bu ilke doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bunun dışına çıkılmamaktadır. Örneğin; su ve ulaşım zammı, şehir temizliği, çevre düzenlemeleri gibi kararlar ve uygulamalar toplumu direkt ilgilendirir. Bu hizmetlerden doğan olumlu veya olumsuzluklar seçimlerde AK Parti’nin hanesine yazılır. AK Parti Teşkilatı’nın AK Partili Belediye ile istişare etmesi kadar doğal bir şey yoktur. Ancak müdür ve şef atamaları gibi idari kararlar il teşkilatı ile istişareye gerek duyulmadan yapılan tasarruflardır. Belediye Meclisi Grup Başkanı il başkanıdır. Belediye meclis toplantılarından önce her ay belediye meclis grubuna il başkanı başkanlık eder ve mecliste alınacak kararlar önceden istişare edilir.

GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR

Önümüzde yerel seçimler var, genel seçimlerin tablosuna baktığımızda bu seçimin, daha önceki seçimler gibi olmayacağı, zor geçeceği yönünde bizlere ipuçları veriyor. Peki, Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?

(Bu sorum karşısında hafif tebessüm eden Karadağ’ın cevabı çok kısa oldu)

Bizde görev verilir, istenmez.        

Çorum siyasetinde yaptığınız hamlelerle ferdi davranışlar gösterdiğiniz ve yalnızlaştığınız noktasında hakim bir düşünce var. Sahi neler oluyor?

Belediye Başkanımız Zeki Gül’ün aday gösterilme sürecini Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, teşkilat ve yerel yönetimler başkanlıklarımız ile istişare ederek bizzat yönettik. Çorum’da milletvekili sayımızın düşeceği konusunda bir algı oluşmuştu. Bu algıyı iyi analiz ederek Çorum’un değişik bölgeleri için en isabetli olacak isimleri genel merkeze biz teklif ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezimiz, hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği noktasında halkımızın ve teşkilatlarımızın görüşünü listeye yansıtmıştır. Seçimlerde üç milletvekili çıkardık. Vekillerimizle tam bir anlayış birliği içindeyiz. Belediye Başkanımızla istişare ettiğimiz konularda farklı düşündüklerimiz olmakla beraber nihayetinde tam bir görüş birliğine varıyoruz. İl Başkanı olarak 3 vekilimiz ve belediye başkanımızla hiçbir sorunumuz yoktur. Ben onları, onlar da beni desteklemektedir.

Son Güncelleme: 04.07.2018 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
@hezarfen 2018-07-05 07:38:01

Basit bir çıkarım
Karadağ'ın dizayn ettiği yerel siyaset 24 haziranda partiye oy kaybettirdi.
Onun belediye başkanlığı adaylığı AKParti için hiç iyi olmaz Seçmenin mesajını iyi okumak lazım.

Avatar
Akparti 2018-07-05 00:45:23

Eğer Akpartiyi dizayn etmek Karadağ kaldıysa veleddalin amin

Avatar
çorumlu 2018-07-06 01:00:52

artık çorumu çorumlular yönetsin bıktık amasyalılardan... çorumluların anasını ağlattıkları yetmedi mi. çorumu yönetecek çorumlu adam kalmadı mı bu memlekette.

Avatar
Rasim 2018-07-05 21:50:26

Samimi değil ve doğru olmayanı söylemekte çok mahir ve çok soğukkanlı. Ben böyle bir belediye Başkanı istemiyorum.

Avatar
DAĞDELEN 2018-07-08 22:17:11

AMASYALI MEHMET BELEDİYE MECLİSİNE SİZ BAŞKANLIK EDİYORSANIZ YANDIK DESENE

Avatar
tarik 2018-07-05 08:02:31

Akp ye verilen oylar il teşkilati ve sayin recep tayip erdogan a verildi.bundan onceki sayin vekillerin RAT ve adam kayirmalarindan akp nin oylari duştu insAllah bu donem olmaz

Avatar
has çorumlu 2018-07-05 10:52:50

Haberi bence eksik hazırlamışsınız. 1970 doğumlu ama nereli.eğer çorumlu değil ise bence olmamalı.

Avatar
Has Corumlu 2018-07-07 09:56:48

Çoruma ne faydası olacak bu adamın.Zamanında da il başkanlığı yaptı hangi faydaları olduğunu herkes iyi biliyor.işi gücü afacanlik