Kavuncu gündem dışı söz aldı

Milletvekili Erol Kavuncu gündem dışı söz alarak, Karadağ ziyareti ve Barış Pınarı Harekâtı üzerine bir konuşma yaptı.

23 Ekim 2019 Çarşamba 17:17

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Türkiye-Karadağ Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu, gündem dışı söz alarak, Karadağ ziyareti ve Barış Pınarı Harekâtı üzerine bir konuşma yaptı.

Kavuncu, Karadağ Büyükelçiliğinin hazırladığı program dahilinde Dostuk Grubu’nun, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da Karadağ Parlamento Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı, İnsan ve Azınlık Hakları Bakanı, Parlamento Başkan Yardımcısı ve Karadağ Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, Uluslararası İlişkiler ve Diaspora Komisyonu Başkanı ile görüştüğünü, ayrıca, Karadağ TİKA Temsilciliği, Yunus Emre Enstitüsü Temsilciliği, Karadağ İslam Birliği Başkanlığı ve Ulçin Belediye Başkanlığı’nın ziyaret edildiğini bildirdi.

Görüşmelerin  son derece samimi ve dostane bir hava içinde gerçekleştirildiğini belirten Kavuncu, görüşmenin detayı olarak “Karadağ’da görüştüğümüz resmi, özel bütün taraflar, ülkemizi, bölgedeki en önemli dost, müttefik  ortaklarından biri olarak gördüklerini, Türk iş insanlarının Karadağ’a olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını, (ki Türkiye, dünyada Karadağ’a yatırım yapan ülkeler arasında 5. sıradadır ) işadamlarımıza, yatırımlarında her türlü kolaylığın sağlanacağını da ifade etmişlerdir. Diğer taraftan görüştüğümüz resmi, özel Karadağ’lı tüm yetkililer TİKA’nın hizmetleriyle Karadağ halkının gönlünü fethettiğini ve katkılarından dolayı şükran duygularını ifade etmişlerdir.

Ayrıca Karadağ’lı yetkililer 90’lı yıllarda Balkanlarda savaşın çirkin yüzüne şahit olduklarını ve savaş sırasında, ülke nüfuslarının 1/3 i kadar farklı etnik ve dini gruplardaki mültecileri barındırdıklarını ve dolayısıyla Türkiye’nin teröre karşı verdiği haklı mücadelesini ve mülteciler konusunda sergilediği fedakarlığı takdirle karşıladıklarını,  ifade etmişlerdir.” bilgisini verdi.

Kavuncu, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak da,

“Türkiye Ortadoğu'nun gözetleme kulesidir. Ortadoğu'da bütün yollar Türkiye'ye çıkar. Türkiye sıradan her hangi bir ülke değildir. Artık bu ülke örs değil, çekiçtir. Türkiye oyun kuran, oyunları bozan ve oyunları boşa çıkaran güçlü bir ülkenin adıdır.

Türkiye’nin; Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki asil ve dik duruşu, teröre karşı mücadelesindeki kararlılığı ve milli menfaatlerini koruma konusundaki cesareti, bütün dünya tarafından tescil edilmiştir. Buradan milletin kürsüsünden, insan ve insanlık düşmanı PKK, PYD, YPG  bütün terör gruplarına, örgütlerine sesleniyoruz, gittiğiniz bu yolun sonu yoktur, karanlıktır, bu cadde çıkmaz sokaktır.

Zira ne sizin ne de sizin ağa babalarınızın, hamuru vatan, millet, din, devlet sevgisiyle yoğrulmuş bölge halkını, kürt kardeşlerimizi, değerlerinden koparmaya  asla gücünüz yetmez, yetmeyecektir. Yıllar önce Diyarbekir’e gittiğimde ziyaret ettiğim Diyarbekir Ulu Caaminin kitabesinde okumuştum. Diyabakırın, bölgenin, bölge halkının İslam’la tanışması İslamla müşerref olması ne zaman biliyormusunuz. … M. 638 … Yani peygamberimizin vefatından sadece 6 yıl sonra Hz Ömer döneminde … 1381 yıldır yani 14 asırdır, bölge halkı Kürt kardeşlerimiz müslümandır. Bölge halkı, kürt kardeşlerimiz adeta İslam’la, İslam’ın doğuşuyla yaşıttır. Böylesine bir şeref herkese nasip olmaz.

Zira yeryüzünde Mekke, Medine’den sonra en çok sahabe 541 sahabe kabri Diyarbekir’dedir. 7 Peygamber kabri buradadır.

Peki  PKK, YPG, PYD terör örgütleri kimdir; Bunlar yıllarca güya Marksist, Leninist, din, iman, Allah, peygamber düşmanı ideolojileriyle, güya Amerikan emperyalizmine, sömürüye Amerika’ya karşıydılar.

Sonra gittiler Amerika’nın kuklası, maşası, paralı askerleri, çapulcuları oldular. O ne yaptı, o da sizi kullandı, buruşturup çöp sepetine attı. Olan budur. Zira bütün piyonların sonu böyledir.”

Son Güncelleme: 23.10.2019 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kavuncu 2019-10-23 23:42:36

Biraz da Çorum’u konuş seni oraya Çorum getirdi Merzifon’a mahkum etti partin Çorum’u

Avatar
Pardon tanıyamadım 2019-10-23 22:01:00

Kavuncu icraatin yok. vatanseverlik yap ve gündemde kal bari

Avatar
Ahmet 2019-10-24 07:32:17

Sayın kavuncu milletvekili olduğundan belli bir icraatını göremedik.Bu gidisle de göremeyeceğiz gibi.Boşa giden 5 sene. Sonucta kaybeden ÇORUM olacak.

Misafir Avatar
Ahmet Haşim 2019-10-26 10:54:38 @Ahmet

Kavuncu hızlı bir şekilde tırmandı merdivenleri;Her ne kadar Ahmet Haşim;şiirinde ağır,ağır tırman merdivenleri demişse de...Emekli öğretmen maaşı 3500TL..Emekli vekil maaşı 13-14 bin TL...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Oktay yılmaz 2019-10-23 18:36:13

Orta Asya da Çin de zulüm gören Uygur Türkleri yetkililerimizin aklına neden gelmiyor. Çin den aldığımız borçlar bizi susturuyor. LÜTFEN Uygur Türkünün sesini duyun

Avatar
İskilipli 2019-10-24 05:23:46

Yollar konusunda gelişme varmı sayın vekilim. Seçim önü Tosya yolu projesi hazırdı hani nerede?
İskilip kuran kursu için, üniversite, yurt kapalı spor salonu, gençlik merkezi için bir gelişme varmı? Eriyor ilçe eriyor. Bayramda 60bin üstü ilce şimdi 19bin insan. Esnaf sayısı azalıyor. Bir şeyler bekliyoruz buralara kolay gelinmiyor kolay. İş icraat lazım.

Avatar
binevler 2019-10-24 11:04:55

sayın vekilim her yere yazıyoz ama çorum üçtutlar a bağlı binevler viran şekilde hiç bir hizmet yok .lütfen gelin gözlerinizle görün.

banner165