Kavuncu Hollanda yolcusu

AK Parti Çorum Milletvekili yarın Hollanda'ya gidecek, Gündem yükselen Irkçılık ve İslamofobi.

29 Mayıs 2022 Pazar 22:33
Kavuncu Hollanda yolcusu

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu-Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu Üyeleri ile birlikte Hollanda’ya gidiyor.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Kavuncu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu-Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu olarak Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında 5 kişilik Komisyon Üyesi Milletvekili ve TBMM’den konunun uzmanları ile birlikte 30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında 5 gün sürecek resmi bir çalışma ziyareti kapsamında inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Hollanda’ya gideceklerini açıkladı.

Kavuncu, açıklamasında şöyle dedi:

"Hollanda’ya gerçekleştireceğimiz bu önemli resmi ziyaret kapsamında, Müslümanları hedef gösteren nefret ürünü İslamofobi, İslam düşmanlığı ile etkin bir şekilde mücadele etmek için konuyu yerinde inceleyecek ve ayrıca bu konuda çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Heyetimizle birlikte Hollanda’daki çok sayıda Türk ve yabancı STK’larla istişare ve değerlendirme toplantısı yaparak İslamofobi alanında çalışan STK temsilcilerle görüşeceğiz. Hollanda Lahey’de bu konuda yetkili merciler olan Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Koordinatörü Rabin Baldewsingh, Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı’nda Entegrasyon Konularından Sorumlu Genel Direktör Carsten Herstel, Hollanda Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar Danışma Organı ve Hollanda Devleti ile Müslümanlar Arası İletişim Organı ile bir araya gelerek bu sorunun çözümü için yapılabilecek çalışmaları değerlendireceğiz. Hollanda makamlarını, sözkonusu ırkçılık, İslam düşmanlığı, insanlık suçu nefret söylemleri konularında ivdilikle gerekli önlemleri almaya davet edeceğiz.

Bu temaslar kapsamında resmi kuruluşlar, akademi ve sivil toplum alanlarında konu ile ilgili çalışan araştırmacılarla işbirliği yaparak; bu konuda farkındalık çalışmaları yapacak ve durum tespiti ile politika önerileri oluşturacağız. Yaşanan somut olaylar üzerinden mağdurların yaşanmışlıkları ve ülkelerin göçmen politikalarını irdeleyeceğiz. Ayrıca Hollanda’ya gerçekleştirecek ziyaret programı sonrası hazırlanacak olan raporumuz TBMM’de ve ilgili birimler nezdinde değerlendirilecek.

Amacımız bir akıl tutulması ve insanlık suçu olan İslamofobi ve İslam düşmanlığına karşı ortak bir mücadele programı geliştirerek; İnsan haklarını ayaklar altına alan, Müslümanları hedefe koyan bu ayrımcı, insanlık suçu uygulamaların bir an önce son bulmasıdır."

Son Güncelleme: 30.05.2022 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-05-31 14:34:04

Gidiş dönüş paraları size ait deseler vAllahi gitmezler Allah bilir kaç lira yol masrafı falan alıyorlardır.

banner165