Kavuncu’dan çarpıcı açıklamalar

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, ülke ve yerel gündeme dair yaklaşık 2 saat süren çarpıcı değerlendirmelerde buludu.

26 Ekim 2019 Cumartesi 14:04
Kavuncu’dan çarpıcı açıklamalar

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, yerel ve yaygın basının temsilcileri ile ilk kez bir araya geldi.

YAKLAŞIK 2 SAAT GENEL VE YEREL GÜNDEM

Havuzbaşı Restoran-Kafe’de bu sabah gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kavuncu, basın mensuplarının çeşitli konularda sorularını cevaplandırdı.

Yaklaşık 2 saat süren değerlendirme toplantısının sonunda Milletvekili Kavuncu’ya Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen tarafından yerel basının sorunlarını içeren bir dosya sunuldu.

‘YOĞUN BİR TEMPO İÇİNDEYİM’

Milletvekili seçildikten sonra tabiri caizse 7/24 sıkı bir çalışma yaptığını belirten Kavuncu, haftanın 4 günü Ankara’da Meclis çalışmalarına aktif olarak katıldığını, hafta sonunu da seçim bölgesi Çorum’da vatandaşların taleplerini dinleyerek geçirdiğini, genel gündem gibi şahsının da çok ciddi bir yoğunluk yaşadığını söyledi.

ÇORUM’UN DERTLERİYLE DERTLENİYORUM’

Yerel basın temsilcileri ile yaklaşık 20 yıla dayanan tanışıklıkları olduğunu, sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri döneminde hep birlikte güzel işlere imza attıklarını belirten Kavuncu, ithal değil yerli ve milli bir vekil olarak Çorumlu’nun yıllardır dertleriyle dertlendiğini, tasa ve sevinciyle hemhal olduğunu ifade etti.

‘GAZİ CADDESİ’NDE ALNIM AÇIK DİK YÜRÜYECEĞİM’

Kavuncu, Çorumlu’nun içinden çıkan, milletin ta kendisi olan birisi olarak vekillik döneminde yaptıkları ve yapmadıkları ile Gazi Caddesi’nde alnı ak yürüme azim ve kararlılığını taşıdığını kaydetti.

ORTAK PAYDA TÜRKİYE VE ÇORUM

Barış Pınarı Harekâtı’nın ideolojilerin bir kenara bırakılarak ortak payda Türkiye üzerinde birliktelik sağladığını vurgulayan Kavuncu, “Barış Pınarı Harekâtı sağdan sola herkesi birleştirdi. İdeolojilerde anlaşamayabiliriz. Ancak ortak payda Türkiye olunca birlik yaşandı. Kıbrıs Harekâtı 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Barış Pınarı’nda birliktelik sağlandı. Ankara’da sadece HDP Meclis’i terk etti. Muhalefet anlamında İyi Parti, CHP ve AK Parti bir araya geldi. Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye aleyhine aldığı karar hep birlikte kınandı. Zor ve dar günlerde milli ve yerli olanda birleşiyoruz. En son aşamada milli menfaatlerde bir araya geliyoruz. TBMM’de 4 ayrı komisyonda görevim var. Bugüne kadar 54 yasa çıkarıldı. Ortak paydamız Türkiye ve Çorum. Ortak amaç Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durması, barış ve huzur içinde bir ülke olması.” dedi.

SANAYİ, TARIM VE TURİZM

Çorum özelinde yaşanan gelişmelere de değinen Kavuncu, kentin talebinin ekonomik olduğunu söyledi. Çorum’un taleplerini ekonomi, tarım ve turizm başlıklarında toplayan Kavuncu, şöyle devam etti;  “Çorum’un talebi ekonomik. Milli gelir, devlet imkânlarından ortak ve adil yararlanmayı istiyoruz. Çorum hak ettiği yatırım ve hizmetleri alırsa bölgesinin yıldızı olur. Çorum sanayide rüştünü ispat etti. Sanayiye destek verilmesi gerekiyor. Sulu tarıma destek verilerek nitelikli tarımın yaygınlaştırılması lazım. Turizm potansiyeli açısından Türkiye genelinde Çorum ilk 10’a girer. Rakibimiz Kayseri, Denizli, Bursa, Kocaeli olmalıdır. Çevre illerde Samsun dahil kendi ölçeğimizde daha iyiyiz. Sanayiye teşvikler verilmeli. Mesela Karadeniz Bölgesi illerine yatırım desteği sağlayan DOKAP var. Bölgeyi ihya etmiş. Buna benzer projeler üreteceğiz. Çorum’da 230 bin dönüm sulanabilir tarım arazisi var. 120 bin dönümü sulanabiliyor. Yeni baraj yatırımları ile 40 bin dönüm daha devreye alınacak. 80 bin dönem arazi susuz. Devlet her sektörde düzgün planlama yapacak.

Turizm konusunda 8 bin yıllık tarihe sahibiz. Hitit medeniyetinden yayla turizmine kadar alt yapının bitirilmesi gerekiyor. Çorum’u destinasyon ve tur ağına dahil etmeliyiz. Kentin reklamını çok iyi yapmalıyız.

Dün şehir için ihtiyaç olmayan şey bugün hayatımızın vazgeçilmezi oluyor. Havaalanı da böyle. 15-20 yıl içinde Türkiye’de havaalanı olmayan il kalmayacak. Ama üniversitede olduğu gibi havaalanı kurulmasında geç kalmamalıyız.

‘ÜNİVERSİTEDE GEÇ KALDIK’

Hitit Üniversitesi niteliksel eğitimde başarılı ama bugün 50-100 bin öğrencisi olan üniversite olmak isterdik. Her ile üniversite kurulurken biz üniversiteyi aldık ve geç kaldık. Bir üniversitenin nitelikli üniversite olması yılları alıyor. Hiçbir zaman 100 bin olamayız. Isparta’nın nüfusu 100 bin. Ama üniversitesi yıllar önce kurulduğu için öğrenci sayısı yüksek. Şurada var, burada yok demek yerine bizim Çorum olarak hak ettiğimizi ifade etmeliyiz.

‘HAVAALANI VE HIZLI TRENİN TAKİPÇİSİYİZ’

Havaalanı için birlik olacağız. Havaalanı birinci önceliğimiz. Hızlı trende geç kaldık. Devlet politikası olarak Ankara’dan kalkan tren Çorum’dan geçip Samsun’a ulaşmalıydı. Biz konforumuz için değil, ekonomik anlamda tren ve havaalanı istedik.

20-30 yıl öncesine kadar Çorum’da işsizlik sorun değildi. Alt yapı ihtiyaçlarımız karşılanmadığı için ürettiğimiz ürünü pazarlayamıyoruz. Haksız rekabete uğruyoruz. Hızlı tren yatırım programına alınarak proje ihalesi gerçekleştirildi. Ancak ekonomik dalgalanmalar nedeniyle yavaşladı. Çin ile ortak yapım konusunda görüşmeler olduğu söyleniyor. Hızlı trenin takipçisiyiz.

ACEMİ BİRLİĞİ YOĞUN GÜNDEME TAKILDI

Dün akşam Milli Savunma Bakan Yardımcısı ile görüştüm. Acemi Birliği için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar söz verdi. Acemi Birliği Çorum’a yapılacak. Ancak hem Çorum hem Yozgat’a sözü verilen acemi birliği için henüz somut adım atılmadı. Bu tamamen gündemin yoğunluğundan kaynaklanıyor. Çorum’un savunma sanayisine tedarikçi olması için teşvik sağlanmalı. Çorum’un DOKAP benzeri sistemlerin kapsamına alınması için çalışma yapıyoruz.”

KUZEY KAMPÜS BİTECEK, GÜNEY KAMPÜS’E BAŞLANACAK

Siyasi ikbal anlamında asla yarını düşünmediğini açıklayan Milletvekili Kavuncu, bugün bu saat itibariyle 3-4 yılda Çorum’a neler yapılabileceğinin planlarını yaptığını ifade etti. Seçildikten sonra yaşanan seçimler, yoğun gündem nedeniyle yeni yeni kendilerine gelebildiklerini anlatan Kavuncu, sulu tarımı 200 bin dönümün üzerine çıkarmayı, Kuzey Kampüsü’nü tamamlayıp Güney Kampüs’te sağlık üniversitesinin ihtiyacı olan Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Diş Hekimliği Fakültesi binası, sağlık bilimleri fakültesi binası, Ortodenti Diş Hastanesi binalarının başlanması için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizdi. Kavuncu Çorum’un ilçe karayolu ağı ile ilgili de çalışmalarını hızlandırarak sürdürdüklerini kaydetti.

TEK KALEMDE EN BÜYÜK İKİ YATIRIM

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1 milyar lira yatırımla Cumhuriyet tarihinde kente tek kalemde yapılan hizmet olduğunu hatırlatan Kavuncu, Kırkdilim tünellerinin de ikinci büyük yatırımlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Memlekete yatırım ve hizmet çekilmesinin püf noktasını açıklayan Kavuncu, “Ya bakanınız olacak ya iki diyaloglarınızı geliştireceksiniz ya da kapıdan kovulsanız bacadan gireceksiniz. Usul vusul için gereklidir” diye konuştu.

YUSUF BEY’İ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yapılan toplantıya değinen Kavuncu, “Kızılcahamam’da yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanımız geldi. Aslında kendisini tebrik etmek lazım. Toplantıya katılacaklar önceden belirlendiği için genel kural gereği giriş yasağı var. Yusuf Bey beni aradı, içeri almamışlar. Dışarı çıktım, kendisini içeri aldık. Bazı bakanlarımızla ile görüştük. Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmede eski devlet hastanesi konusu iletildi. Bakan Yardımcımızı göndereceği talimatını verdi. Bakan yardımcımız dün Çorum’a geldi. Umut ediyoruz ki, hastane binasında yapılacak incelemeden sonra ikinci basamak hastane hizmeti verilmesi sağlanacak.

ESKİ STADA GEREKENİ DEVLET YAPACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştük. Çok ciddi kazanımlarımız oldu. Yeni şehir stadımız yapıldı. Buraya yapılan harcama için kaynak sağlanıyor. Eski stada devlet gereken şeyi yapacak. Kongre ve kültür merkezi dahil. Belediye başkanımızın projelerine destek vereceğiz. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ilimize davet ettik. Üst düzey bürokratlarla gelecek. Önümüzdeki süreci en iyi ve en verimli şekilde geçirmeyi umut ediyoruz.

VALİSİNDEN REKTÖRÜNE, MİLLETVEKİLİNDEN TEŞKİLATINA HERKES DERSİNE İYİ ÇALIŞACAK

Baki kalan bu kubbede hoş bir sadâ bırakmaktır. Beyin ağızdan emir alır. Vallahi 7/24 çalışıyoruz. Gazi Caddesi’ne çıktığımda alnım açık ve dik yürüyecek şekilde ilkesel çalışıyoruz. Allah beden ve ruh sağlığı versin, hep birlikte çalışalım. Çorum’da valisinden rektörüne, belediye başkanından milletvekiline ve teşkilatlara kadar herkes dersine iyi çalışacak. Çorum’un hak ettiklerini alacağız. Cumhurbaşkanımızın Ekim ayında Çorum’a yapacağı ziyaret ertelendi. Kendisini kasım ayında bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Çorum’a geldiğinde önceliklerimizi belirleyip bugün ki şartlarda neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız.”

Son Güncelleme: 28.10.2019 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vekil 2019-10-26 23:46:43

Adam, sürekli tespit yapıyor.
İkinci Salım uslu.

Avatar
M külcü 2019-10-26 15:16:40

Çorum'da yıllarca m külcünün yaptıklarını ğündeme getirmeyen, üzerini kapatan ve susan işbirlikçi ve alçak hain gürûhu kınıyor İslami kimlikleriyle toplumu aldatmamıştı icraatla müşrike davrananları Allah'a havale ediyoruz Allah'ın adını kullanarak toplumda ateist bir nesil yetiştiren tüm değer yargılarımızın içini boşaltan ahiretini dünya makamı için satan yeni müşrik bozuntularının bu toplumda söz sahibi olmaması için biraz tefekküre davet ediyorum

Avatar
Kaankan 2019-10-26 14:59:59

Bu zat kendini ne zannediyor Allah aşkına.. Kim ona yatıyorsun dedi de; 7/24 çalışıyorumuş muş... Gazi caddesinde alnı “ak” (!) gezermiş miş..

Avatar
Dirilis 2019-10-26 15:11:46

Sayın vekilim iskilip için verdiğiniz sözü tutun tosya yolu benim isim demiştiniz. Bizzat ıskilipte. Ben iskilip oğuzlar bayatın vekiliyim dediniz. Sabırla bekliyoruz. Tosya yolu için bir gönderdiğinizi . Ama secimden sonra hicbir açıklama çaba duymadık görmedik. Inş. En kısa zamanda bir çalışma başlar 30.40 yıldır. Bir icraat yok. Siz bu sorunu çözerek tarihe geçin ederim. Sayın vekilim.

Avatar
İskilipli 2019-10-26 17:10:32

Peki seçim oldu bitti. Vekil oldunuz. Lütfen talepler üst düzeyde iletiniz. İsteyiriz Ankara vela ganel basında röportajlar sunumlar ile İsteyiniz isteyiniz yenede isteyiniz

Avatar
İskilipli 2019-10-26 15:45:30

Vekilim iş yapmak istiyor. Buyrun yapılacak işler ilçemiz yönünden; 1. Tosya İskilip duble yol müjdesi. 2. İskilip Bayat Çankırı yolunun DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE BİTMESİ. GÖÇEN KISIM YAPILDIMI?) 3. İskilipde bulunan yardımlarla yapılmaya çalışılan üniversitenin tamamlanması hizmete açılması çarşıda veya devir ülınan yurtlarda eğitim veriliyor. 4. Yurt-kur İskilip de yurt yapmalı. Kuran kursu bekliyor. Söz değil iş. İş imkanı kızılırmak ilçelere bu ilçemize has değel kime yakın geçiyorsa sulu tarım özendirilmeli bafrayı örnek alınız. Kale ve altında mağaralar ve eski evler hiç ber yerde yok örnek Boyabat veya safranbolu neden olmasın. Şahirde trafik sıkıntı kapalı otopark gerekli

Avatar
Hey_hat TEBRİK EDİYORUM SİZİ. 2019-10-26 19:58:05

Çorum için çalışandan, çivi çakandan, iş yapandan, Ankaraya gidip burayı unutmayandan takip edenden Allah razı olsun. TEBRİKLER VEKİLİM. CHPSİ MHPSİ AKPSİ böyle olmalı. Önemli olan MEMLEKET MESELESİDİR

Avatar
Mustafa K. 2019-10-26 20:43:49

Helal olsun vekilim hepsini söylemişsiniz Allah yardımcınız olsun. Çorum için çalışan sorunlarını dile getiren halkla iç-içe olan tek vekil.

banner165