Kulisleri hareketlendiren gelişme

Bu pazar açıklanacak belediye başkan adayları arasında Çorum'un yer almaması AK Parti kulislerini hareketlendirdi

05 Ocak 2024 Cuma 16:28
Kulisleri hareketlendiren gelişme

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Genel Merkezi’nin, 7 Ocak 2024 Pazar günü İstanbul ile birlikte belediye başkan adaylarını açıklayacağı bazı iller arasında Çorum’un yer almaması kulisleri hareketlendirdi.

AK Parti 7 Ocak 2024 Pazar günü İstanbul’da düzenleyeceği programla İstanbul dahil bazı illerin başkan adaylarını açıklayacak.

İTTİFAK YAPILAN İLLER ÇAĞRILDI

Bazı büyük şehirlerin de yer aldığı listede, Çorum ölçeğinde ve ittifak yapılan bazı illerin başkan adayları (Artvin, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Giresun, Rize, Sinop gibi) İstanbul’a çağrılırken, Çorum’un 15 Ocak’ta açıklanacak diğer iller arasına bırakıldığı belirtildi.

NE ANLAMA GELİYOR?

AK Parti Genel Merkezi’nin Çorum adayının açıklanmasını 15 Ocak’a ertelemesi üzerine 4 ayrı iddia ortaya atılıyor.

Birincisi; Çorum’da bu hafta içinde (3 gün) aday adayları için yeni anket yapılacak. Bir diğer iddia; aday adayları yeniden değerlendirilir ve mevcut başkan adayı ile devam kararı alınabilir. Ya da yeni bir aday belirlenebilir. Ve/veya AK Parti Genel Merkezi program gereği Çorum adayını 7 Ocak yerine 15 Ocak’ta açıklamayı planlamış olabilir. Tabi bunların hepsi iddiadan ibaret.

Öte yandan Çorum’un 7 Ocak tarihli iller listesinde bulunmaması bir süredir sessizliğini koruyan aday adaylarını da hareketlendirdi.

DERE VE ZEKİ GÜL’ÜN MESAJ AKTİVİTESİ

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Muhsin Dere, önceki gün sosyal medya hesabından gençlere mesaj verirken, bir diğer aday adayı Zeki Gül, kısa mesaj aktivitesi gerçekleştirdi. Gül, mesajında, “Sevdamızla, projelerimizle daha güçlü Çorum için değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Hayırlı Cumalar’ ifadelerine yer verdi. Gül’ün ayrıca birçok noktadan referanslarını harekete geçirmeye gayret ettiği de konuşulanlar arasında.

KÜLCÜ TARAFTARLARINI HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Bu arada AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Külcü’nün taraftarlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Külcü gibi görevinden istifa eden önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile AK Parti Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yardımcılığına getirildi.

PROJECİ ADAY ÇALIŞKAN

Çorum Belediye Başkan Aday Adayları arasında projeleri ile gündeme gelen isim ise İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan. Çalışkan, sürecin başından bugüne kadar belediye ve şehre katma değer sağlayacak bazı projelerini kayıtlara geçirdi. Başkan seçilecek ismin Çalışkan’ın kamuoyu ile paylaştığı projelerden istifade edebileceği söylenebilir.

AŞGIN’DA SON DURUMLAR

İcranın başında ve kuvvetle muhtemel aday olarak ismi geçen Belediye Başkanı ve Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın ise yeniden adaylığına yönelik sloganlı görseller üzerinden çalışma yaptığı, ayrıca belediye faaliyetleri ve güncele göre sosyal medya paylaşım rutinini devam ettirdiği gözleniyor. Zaman zaman heyecanlı ancak son günlerde neşeli görülen Aşgın’ın, yeni gelişmeler karşısında diğer bazı adaylar gibi vaziyet aldığı anti parantez belirtiliyor.
 

Son Güncelleme: 05.01.2024 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Usta 2024-01-05 16:38:34

Zeki Gül'ün SMSi telefonuma geldi az önce, okumadan sildim hemen.

Avatar
Aslinda olan! 2024-01-05 18:54:58

Hibo varsa ben yokum! Sandiga bile gitmem. Bi is yapti mahallede magdur olduk Çatalhavuz caminin karsisindaki binanin yalitimlarini sokmuşler ta kaldirim yapiyoruz diye boyle iş yapacaklarsa kalsin poster asma ile hizmet edttigini zannediyorsa helal olsun alkişa devam!

Avatar
Yorumcu 2024-01-05 19:22:08

Sandığa gitmem daha iyi. Genel merkez alsında hayrını görsün.

Avatar
Hayo 2024-01-05 17:10:57

Mevcut olmasın da. Diğer adaylara başarılar.

Avatar
Çorum... 2024-01-05 20:44:07

Bugunu not alin halil ibrahimi aday gosterirlerse belediye Chpye hayirli olsun. Birisi ocagin 5inde dediydi dersiniz.

Avatar
Yılmazz 2024-01-05 17:49:41

Burdan çıkan sonuç H İbrahim Başkanı silmişler demek . Diğerleri için anket yapılacaksa Zeki mi olur gözüküyor.

Misafir Avatar
Mütayit 2024-01-05 18:55:22 @Yılmazz

Zatı muhteremin adının geçmesi bile Çorum'a yapılmış bir hakarettir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumlu 2024-01-05 18:59:37

Hiçbiri.

Avatar
Onbaşı 2024-01-05 19:49:41

Çöpçüler kralında kız kapısında bekleyen Kemal Sunal geldi aklıma...Biri komiser biri onbaşı:))