Meclis'te konuştu: Çorum’a verilen sözler uzaya yol olur

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum'a verilen sözlerin uzaya yol oduğunu söyledi.

26 Ocak 2024 Cuma 19:16
Meclis'te konuştu: Çorum’a verilen sözler uzaya yol olur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AK Parti iktidarının Çorum halkına seçim dönemlerinde verdiği yatırım ve hizmetlere dair sözleri TBMM Genel Kurulu’nda tek tek saydı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Tahtasız, “İktidarın Çorumlulara verip tutmadığı söz ve yalanlar uzaya çıkan ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın mekiğine kadar yol olur.”dedi.

Konuşmasında hızlı tren, havaalanı, polis moral eğitim merkezi ve devlet hastanesi konularına değinen Tahtasız, Çorumlular’ın yıllardır kandırıldığını savunarak, “Çorumluları kandıranlar arasında Cumhurbaşkanı, Ulaştırma Bakanı, AKP milletvekilleri, AKP'li belediye başkanı, AKP il başkanları da var. Her seçim öncesi havalimanı, demir yolu, acemi birliği, polis moral eğitim merkezi, tarımsal sulama göleti, devlet hastanesi, doktor ataması gibi onlarca söz veriyorlar; seçim geçiyor, hepsi unutuluyor” diye konuştu.

HIZLI TREN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Çorum'un hızlı tren hayalini gerçeğe dönüştürmeye kararlıyız. Bu işi bizzat takip ediyorum" sözünü hatırlatan Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:

“Bu söze karşın 2024 yılı yatırım programında hızlı tren projesi için sadece 2 bin TL kaynak aktarıldı. Her yıl bu miktarda bir ödenek ayrılırsa Kırıkkale-Çorum hızlı tren projemiz 23 milyon 238 bin yıl sonra Çorum'a ancak gelebilecek. Yine eski Bakan Süleyman Soylu son genel seçimlerde Çorum'a bir müjde verdi ‘Havaalanını biz yapacağız.’ dedi, o da yalan çıktı. 27 yıl önce temeli atılan Çorum Havaalanı'nın AKP iktidarı döneminde yatırım programından çıkarıldığını o da bilmiyordu; bunu Çorumlulardan yirmi bir yıldır gizleyen AKP milletvekilleri bu soruna ne zaman çare bulacaklar çok merak ediyoruz. İhracatı ve nüfusu Çorum'dan az olan komşu illere havaalanı yaptınız, hızlı tren getirdiniz; Çorum'u yok saydınız ve kandırdınız. Çorum'un suçu cumhurbaşkanının olmayışı mı, bakanımızın olmaması mı?"

POLİS MORAL EĞİTİM SÖZÜ DE YALAN ÇIKTI

Cumhur İttifakı'nın Çorum milletvekillerinin Polis Moral Eğitim Merkezi ile ilgili yaptıkları açıklamayı da hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Aralık ayında ortak bir basın açıklaması yaptılar, orada Polis Moral Eğitim Merkezi ihalesi 12 Ocak 2024 saat 10.30'da yapılacak, müjde!’ dediler ama ihale yok; kamuoyuna bir açıklama gereği bile duymuyorlar. 1994 yılında temeli atılan, o dönemin parasıyla 8 milyon TL harcama yapılarak yüzde 80'i bitirilen ancak hizmete açılmadan kaderine terk edilen, yirmi beş yıldır da bir çivi dahi çakılmayan Çorum Polis Moral Eğitim Merkezi çürümeye yüz tuttu yani bu sözleri de yalan çıktı” diye konuştu.

HASTANEYİ GÜNDEME GETİRDİ

Tahtasız, 7 yıldır kapalı olan ve ihalesi 13 Kasım 2023’te yapılan Çorum Devlet Hastanesi’ne de değinerek yıllar sonra da olsa ihalenin yapılmasına sevindiklerini ancak üzerinden 2 ay geçmesine rağmen halen yer tahsisinin yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 26.01.2024 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çakma Vatandaş a 2024-01-27 10:29:38

Habur rezaletini,megri megri yi,sayın öcalan diyenleri,PKK lıya aktivist diyenleri daha gösterilmeyen yüzlerce taviz,dalavere ,fırıldak.Bu arada Memoli ve külcü bağımsız girseler seçimlerde ancak Çorum himet alır,koltuk sevdalıları da sadece maaş alır

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-01-27 14:09:00

Çorum ilk defa çalışan bir MİLLETVEKİLİ'ne kavuştu. Mehmet Tahtasız'a helal olsun. Çorum da ki yapılmayan ve yarım kalan yatırımları her platform da dile getirdiği için sonsuz teşekkürler. Mehmet Tahtasız Çorum ve Çorum'lular için çalışıyor. Çorum'un diğer 3 Milletvekili ne yapıyor. Kocaman bir hiç, Çorum umurlarında bile değil. Mehmet Tahtasız'a helal olsun, sonsuz teşekkürler. Yaparsa kim yapar. Tabi ki de Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
İskilip'li 2024-01-27 07:58:52

Adamsın Tahtasız.

Avatar
Helal olsun 2024-01-26 21:09:54

Oy vermedim ama şu gayretlerini görünce de takdir etmemek elde değil
Çorum'un ihtiyaçlarını ve isteklerini her platformda dile getirmen çok güzel.

Avatar
İsmail 2024-01-26 21:51:42

Helal olsun sana verilen oylara yıllardır kendilerini kandiranlara verilen oylarıda hem kendilerini hemde oy verdiklerini sorgulasınlar

Avatar
Vatandaş 2024-01-26 21:32:36

Senin genel müdürün teröristlerle kol kola geziyor onuda söylesene.mahvettiniz Atatürk ün partisini.yazıklar olsun.