Merzifon sivil uçuşa kapatılıyor mu?

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Habercim19'u ziyaretinde Mustafa Demirer'in Çorum kamuoyunun gündemindeki bazı sorularına cevap verdi.

21 Ekim 2019 Pazartesi 21:10
Merzifon sivil uçuşa kapatılıyor mu?

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Habercim19’u ziyaretinde, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’in Çorum kamuoyunun gündemindeki bazı sorularına cevap verdi.

CUMHURBAŞKANI KASIM’DA GELECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay beklenen Çorum ziyaretinin ertelenmesi nedeniyle ziyaret takvimini sorduğumuz Ahlatcı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ekim ayındaki Çorum programı ertelendi. Gerek Barış Pınarı Harekâtı gerekse yoğun gündem nedeniyle Kasım ayında ziyaretin gerçekleşmesini bekliyoruz. Zaten Cumhurbaşkanımız illere teşekkür ziyareti yapacaktı. Günü belli olmamakla beraber Kasım ayında Çorum’u ziyaret etmesini bekliyoruz.”dedi.

'KAPATILACAK MI' SORUSUNA YORUM YAPMADI

Çorum kamuoyunda Merzifon Havaalanı’nın sivil uçuşlara kapatılarak Çorum’a müstakil havaalanı sözü verileceği, bu nedenle Amasya Milletvekilleri’nin teyakkuza geçtiğine dair söylentileri sorduğumuz Ahlatcı,”Merzifon Havaalanı zaten resmi olarak Askeri Havaalanı. Daha önce gündeme geldiği üzere Akıncı Üssü de Merzifon Havaalanı’na nakledildi. Amasya Milletvekilleri’nin bu konuda teyakkuza geçmesi doğal. Ayrıca Merzifon Havaalanı’nın yolcu kapasitesinin yüzde 70’i Çorum’dan karşılanıyor.” diye konuştu. Ahlatcı, Merzifon Havaalanı'nın sivil uçuşlara kapatılacağına dair iddialara ise herhangi bir yorumda bulunmadı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN BEKLENEN MÜJDE

Ahlatcı, müstakil havaalanı müjdesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’a yapacağı teşekkür ziyaretinde bizzat kendisi tarafından verileceği şeklindeki beklentilere ilişkin sorumuza ise “AK Parti 17 yıldır iktidarda. Çorum da 17 yıldır AK Parti’ye destek veriyor. Son seçimlerde Kastamonu, Amasya, Çankırı gibi illerde kayıplar oldu. Yozgat az bir oy farkıyla seçimi aldı. Çorum’da böyle bir durum söz konusu değil. Biz tüm bakanlarımıza Çorum’un havaalanı talebini iletiyoruz. En son Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bey’e konuyu aktardık. Yani kabinede görev alan tüm bakanlarımızın Çorum’un havaalanı talebinin olduğunu bilmesini istiyoruz. Bakanlar Kurulu’nda veya başka bir platformda havaalanı talebimiz gündeme gelirse desteklerini beklediğimizi ifade ediyoruz. Biz Çorum AK Parti olarak Çorumlular’ın da desteğini arkamıza alarak havaalanı isteğimizi sürekli dillendiriyoruz. Havaalanı kuracağız demiyoruz. Havaalanı isteğimizi ısrarla dillendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız illere teşekkür ziyaretine gelecek. Çorum programında havaalanı müjdesi vereceğini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ACEMİ BİRLİĞİ BEKLENTİSİ

Çorum’a kurulması sözü verilen acemi birliğinin özel kuvvetlerden teşekkül edeceğine yönelik söylentilerle ilgili sorumuza da, şu cevabı verdi; “Acemi Birliği bölgede Yozgat ve Çorum’a kurulacak. Cumhurbaşkanımız ve Milli Savunma Bakanımızdan sözünü aldık. İlerleyen süreçte Ankara ziyaretlerimizde konuyu sıcak tuttuk. Biz acemi birliğini bedelli askerler için teklif etmiştik. İster bedelli ister özel kuvvetler olsun fark etmez. Acemi Birliği’nin kurulacağı alan da bina ve diğer alt yapı ihtiyaçları açısından uygun ve hazır.”

Son Güncelleme: 22.10.2019 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bu kadar mi 2019-10-21 22:11:47

Sorsaydınız ya kırkdilim yolu na ne kadar harcanmış gereklimi diye.demiryolunu sorsaydınız. Stadyum ne olacak onu sorsaydınız. Kapalı spor salonu ne olacak. Heryeri imam hatip yapmaya devam edeceklermi çocukları gönderecek ortaokul lise kalmadı onu sorsaydınız. 4 taraf-ı sarmış kaçak hobi bahçeleri ne olacak. Çimento fab. Ne olacak.gazi cad . Trafik sorununu sorsaydınız.yillardir bakan çıkaramayan çorum u sorsaydınız. Şehrin merkezi deki aylardır iskele kurulu şekilde bekleyen akrabasının kacak katını sorsaydınız. Yoksa sorular oncedenmi veriliyor.

Avatar
Yiğidi öldür hakkını yeme 2019-10-21 22:31:05

Bu soruların bir çoğu sayın demirer tarafından daha önce defalarca soruldu eğer haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz burada bir suçlu varsa bütün bunları çorumda çözemeyen vekili siyasisi üzerine düşen görevi yapamayanlardir

Avatar
Hiç akıl yok! 2019-10-22 09:06:30

Ben bu Çorum un havaalanı saplantısını anlamıyorum.
Kaç noktaya uçacaksın? İstanbul, belki yazları Antalya vs. Hergün tek sefer olacak ve zenginlere hizmet edecek.
Bizim ihtiyacımız HIZLI TREN ve Yük Treni. Yap bunları herkese hitap etsin.
Ankara 1buçuk saat, Samsun 1 saat olsa kötü mü olur. Bu şehirlerde okuyan onca üniv. öğrecimiz var. Ayrıca aynı hat istanbula da bağlanmış olacak o da 4 saat sürer. Kargo ve sanayicilerin işine yarayan Yük treni olsa fena mı olur. İstanbul-Ankara-Samsun hattı olsa, Çevre yolundaki tır kamyon trafiğini de rahatlatır. Bunların ikisi de milli servete katkı sağlar. Çorumun marka değerine de.

Avatar
Cemil 2019-10-23 09:12:20

Ya siz herşeyi bırakín hastahanede ultrason için 3 ay sonra ya randevu veriyorlar. Daha bunu çözmeyi beceremiyorlar

Avatar
Haluk 2019-10-22 01:20:10

Ben artık Çorum’a havaalanı yapmadığı İçin desteğimi Ak Parti’den çektim şahsen. Oyu veren Çorum, havaalanını kapan küçük Yozgat, adalet mi bu!
Rahatım artık, oy vermiyorum, beklentimi de sıfırladım.

Avatar
Metin 2019-10-22 01:21:41

Yusuf başkanın havaalanı konusundaki haklı ısrarı takdire şayan

Avatar
Yolar duruyor biz havadan uçuyoruz 2019-10-22 09:12:30

İskilip yolu ne oldu?
ÇORUM-Osmancık,Laçin,Oğuzlar,Kargı,Dodurga yolu ne oldu?(Göl yazı Çorum arası kaç yıldır bitmedi gitti)

Avatar
İskilipli 2019-10-22 19:57:37

Tosya İskilip duble yolu hakkında galişme varmı D 100 karayolu bağlantısı Çoruma faydamı olunacağı bilinmektedir.