Milli Eğitim Bakanı CHP'yi rahatsız etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayı laiklik karşıtı olarak bulan CHP Teşkilatları, Kadeş Meydanı'nda açıklama yaptı.

22 Aralık 2023 Cuma 20:10
Milli Eğitim Bakanı CHP'yi rahatsız etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayı laiklik karşıtı olarak bulan CHP Teşkilatları, Kadeş Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. İl ve ilçe teşkilat yöneticilerinin katıldığı açıklamayı CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz yaptı.

O SÖZLERE 'LAİKLİK KARŞITI' İDDİASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayılaiklik karşıtı olarak iddia eden Solmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimle ilgili sözünü aktararak, mevcut iktidarın Milli Eğitim’de başarısız olduğunu savundu. Dinçer, açıklamasında özetle, “21 yıllık dönemde, 9 bakan değişmiş, eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönmüş, bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, dinselleştirilmiş ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. PISA vb. uluslararası araştırma sonuçları da eğitimin niteliğine yönelik başarısızlığı net bir biçimde ortaya koymaktadır.”dedi.

'EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE YETERSİZ'

Eğitime ayrılan bütçenin yetersizliği nedeniyle sorunları çözemeyeceğini aktaran Solmaz, bunların konuşulması gerekirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sözlerini konuşmak zorunda kaldıklarını vurguladı. Dinçer, “Bakan’ın verdiği rakamlara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1.167’si resmi kurumlarla olmak üzere 2.709 protokol imzalamış bulunuyor. Bu protokoller, okullarımızın ve milli eğitim sistemimizin gereksinim duyduğu fiziki altyapı, malzeme, yazılım ve/veya donanıma yönelik çeşitli kurumların yapacağı katkılara yönelik değildir. Aksine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın anayasal görevi olan ve öğretmenlerimizin uzmanlığında okul yaşamında geliştirilmesi beklenen yaşam becerilerine yöneliktir. Bunu, Bakan’ın Meclis’te bu protokolleri savunurken ortaya koyduğu gerekçelerden de anlıyoruz. Öğrencilerin bilgi, beceri, davranışlarının geliştirilmesi MEB ve öğretmenlerin görevidir.” dedi.

STK’LARA TARİKAT VE CEMAAT TANIMLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in STK’larla yapılan işbirliği protokollerini ‘cemaat ve tarikat’ olarak tanımlayan Dinçer, “Milli Eğitim Bakanı’nın tarikat ve cemaatlerin çocukların dağa çıkmasını engelleyen sivil toplum örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanları asla kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı ve bizzat Bakan Yusuf Tekin gerçekleştirilen bu icraatlar ve söylemler ile maalesef laiklik karşıtı odakların sözcüsü ve hamisi durumuna gelmiş bulunmaktadır. Kişiye özel bir yasal değişiklik ile rektör olan ve Milli Eğitim Bakanlığının tüm tartışmalı icraatlarının sorumluluğunu taşıyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet ediyoruz.”dedi.

Son Güncelleme: 22.12.2023 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2023-12-22 21:12:58

Attığınız başlığa bakın yazık yazık

Avatar
Ahmet 2023-12-23 01:44:02

Okulda din kültürü öğretmeni ve rehberlik/psikolojik danışma uzmanları dururken vaktiyle fetönün yaptığı abi/abla uygulamasının benzerini getirmenin bir anlamı yok. Bu uygulamayı destekleyen de sağlık sorunu yaşayınca doktor yerine kırık/çıkıkçıya gitmeli. Öğrencinin psikolojik sorunu ve kariyeriyle PDR uzmanları, dini/manevi işleriyle de din kültürü öğretmenleri ilgilenmeli.

Avatar
Doğan Uygun 2023-12-22 22:36:01

Hayırdır cemaat sevginiz mi kabardı yine ? Çocuklarını tarikatlara peşkeş çekmekten memnun olanlara lafımız yok. Bizim dinimizde cemaat camide olur. Önce dininizi öğrenin kula kulluk etmeyi bırakın sonra konuşalım. Alayınız el etek öpmekten şarlatanlara Allah gibi tapmaktan günahın dibine vuruyorsunuz bilin istedim.

Avatar
Sen rahatsiz olma yavsak editor 2023-12-23 09:19:20

Haber icin attigin basliga bak editör olacak yavşak. Sen rahatsiz olmuyorsun herhalde tarikat ve cemaatlerin cocuklar uzerinden bu ulkenin gelecegini mahvetmesine. Herhalde 6 yasinda cocuklar evlendirilirken ya da tarikat yurtlarinda erkek cocuklarina tecavuz edilirken senin hosuna gidiyor. Milli egitim bakani da seninle ayni zihniyette habercim 19 denilen yobaz sitesi. Yaziklar olsun size ve zihniyetinize.

Avatar
19 2023-12-23 20:00:33

ATTIĞINIZ BAŞLIKLA NE KADAR YANLI VE TARAFLI OLDUĞUNUZU GÖSTERİYORSUNUZ DEMOKRASİDE HERKES ELEŞTİREL HAKKINI KULLANABİLİR ŞERİAT İSTEMEYEBİLİR DAYATMA İSTEMEYEBİLİR ŞERİAT AŞIKLARI ARABİSTANA GÖÇ EDEBİLİR BURASI ÇAĞDAŞ LAİK DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ

Avatar
Ebul Furkan 2023-12-22 21:20:11

Bakan CHP'yi rahatsız etmişse, doğru yoldadır. Sayın bakanı tebrik ediyorum.

Avatar
Vatandaş 2023-12-22 21:47:29

Cehalet bedava gelirmiş,giderken geriye çöl bırakırmış.Bu değirmenlerin suyu nerden gelir,nereye gider diye soran maalesef bir makam yok.

Avatar
Aboo 2023-12-23 00:14:15

Bu CHP bir gün de şu memlekete ihanet eden asker polis şehid eden millete devlete düşmanlık eden için rahatsız olsun lütfen

Misafir Avatar
İsmail 2023-12-23 19:22:49 @Aboo

Bakan beyin aciklamalari cumhuriyete düşmanlık içeriyor bunu chp söylemiş keşke AKP ve mhp de söyleyip o bakanı gorevden alsaydiniz hadi AKP nin en az yarısı bu zihniyettede başında milliyetçi olan Bi parti bu sözleri nasıl yutuyor onuda siz dusunun

Beğenmedim! (0)