Sabri Hoca vaatlerini 8 başlıkta özetledi

Çorum’un İskilip ilçesinin tanınan isimlerinden Sabri Çiçekçi, ilçeye yapacaklarını 8 ayrı başlıkta özetledi.

02 Aralık 2023 Cumartesi 21:13
Sabri Hoca vaatlerini 8 başlıkta özetledi

Çorum’un İskilip ilçesinin tanınan isimlerinden eğitimci Sabri Çiçekçi, MHP’den İskilip Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Çiçekçi, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, MHP İlçe Başkanı Mehmet Aktaş, Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Bodur, belediye başkan aday adayları Mehmet Ulucan, Ali Alıcı, Ahmet Sağlam, eski belediye başkanı Mehmet Lokum ve partililer katıldı. MHP Belediye Başkan Aday Adayı Sabri Çiçekci yaptığı açıklamalarla İskilip üzerine proje, vaat ve düşüncelerini 8 ana başlık altında özetledi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin sözlerinden alıntı yaparak konuşmasını başlayan Çiçekçi, şöyle dedi:

Genel Merkezimize aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra hızla yaklaşan yerel seçim çalışmalarına başladık bu minvalde de sizlerle, ne yapacağız, nasıl yapacağız, kimlerle yapacağımızı istişare etmek için ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada görüşmelerimiz İnşallah önümüzde ki beş sene boyunca devam edecek.

Başbuğumuzun buyurduğu gibi; Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız. Ve Türkün en önemli vasfı teşkilâtçılığıdır.

Bizlerde teşkilatlarımızın başkanlığında hiç kuşkunuz olmasın İnşallah İskilip’imizi arzuladığımız yere getireceğiz.

Kendimi sizlere tanıtıp vaktinizi almak istemiyorum. Nereden bakarsanız bakın Sabri Çiçekci’yim. Bu şehirde doğup büyümüş, beraber eğlenip beraber üzülen sizlerle aynı değerlere sahip bi’faniyim.

Bu derdim olan şehirle ilgili arzuladıklarımdan birkaç tanesini sizlerle paylaşmak ve sizlerin önerilerini dinlemek istiyorum.

1-Güven

2-Temizlik

3-Şehirde düzen (Trafik, imar, otopark)

4-Şehirde güzellik

5-Sosyal yaşam (Engelliler, Spor kulüpleri, park, yüzme havuzu, yürüyüş yolları)

6-İstihdam (Belediye çalışanları, OSB ve fabrika yerleri)

7-Konut (TOKİ, mahallelerde devre mülk evleri)

8- Turizm

1-GÜVEN

Tüm belediye çalışanları başkanı dâhil “Şehir Emini” ismine layık kişiler olacak, bu güven korunacak. Halk imarından, sosyal yardımlara herkesin eşit şart ve güvence altında olduğundan, kamu malının korunduğundan, tasarruflu davranıldığından emin olacak.

Bu güvenle birlikte burs ve zekât müessesi kurulup parti ve görüş ayrımı yapılmadan kurulacak komisyonca öncelikle ilkokuldan başlanılmak suretiyle öğrencilere sürekliliği olan kişilerin keyfiyetine bırakılmadan burs verilmesi sağlanacak. Zekât toplanması dağıtımına arabuluculuk yapılacak

2-TEMİZLİK

Temizlikte hedef ülke gündemine temiz şehir olarak yer almak, Çöp bidonları sadece boşaltılmakla kalmayacak, belirli aralıklarla yıkanıp, ilaçlanacak ve boyanacak. Özellikle çarşıda gıda işiyle iştigal eden esnaflarımızdan başlamak üzere poşet ve saat uygulaması getirilecek. Aynı işlem sokak hayvanlarının beslenmesi için konulan yemliklerde de uygulanacak.

Yeri gelmişken başıboş hayvanlarda belirli disiplinler içerisinde kısırlaştırılıp tedavi ve bakımları yapılacak. Devletimizin sokak hayvanları için verdiği bütçe onlar için harcanacak. Hayvanlarında Allah katında insanlar gibi kıymetli olduğu göz ardı edilmeyecek.

3-ŞEHİRDE DÜZEN (TRAFİK, İMAR,)

Trafik, imar, temizlik ve düğünden-dolmasına, su ve sokak çeşmelerine kadar sunulan hizmetlerde disiplin

Ulu Camii- Şeyh Yavsi- Mezarlıklar, türbeler gibi ziyaret yerlerinde devamlı görevli bulundurularak bakımlı olmaları sağlanacak, cami tuvalet ve çevreleri temiz tutulacak.

Şehrin otopark sorunu, araçların gelişi güzel park edip karmaşa yaratmaları önlenecek

Yeni yapılacak her binanın otoparkı olacak

4-ŞEHİRDE GÜZELLİK

Sanayi kavşaktan başlamak üzere orta refüj düzenlemesi, köprü, cadde ve çay kenarı çitlerde düzenleme, çiçeklendirme ve ışıklandırma.

Pazarbaşı, Temenne ve Şehir Parkı başta olmak üzere tüm işi işletmeye bırakmadan işgücü desteği ile ve denetleme yapılarak sürekli bakımlı ve temiz olmaları sağlanması,

Karayolları bakım merkezi başka yere nakledilerek yerine çay, yemek salonu ve park yapılması,

Lise binası eski cezaevi yerine yapılıp Redif kışlası önüne park yapılması,

Şehrin tamamında harabe görünümlü ev arsalarda temizlik yapılması oyun, yeşil alan veya park olarak değerlendirilmesi.

5-SOSYAL YAŞAM (SPOR KULÜPLERİ, PARK, YÜZME HAVUZU, YÜRÜYÜŞ YOLLARI)

Özellikle engellilerimiz olmak üzere tüm insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam alanları oluşturmak, ulaşımda düzenlemeler sağlamak

Eğitim çağında ki gençlerimizin teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri, etüd, proje yapabilecekleri teknolojik alt yapısı olan bir merkez kurmayı planlıyoruz.

Planlı, geleneklere uygun yemekli düğün salonu yapımına yardımcı olunacak.

Amatör spor kulüplerine katkı ve destek sağlanarak özellikle öğrenim çağında ki çocukların sadece futbol değil yüzme dâhil ilgi duyacakları alanlarda spor yapmalarına ortam sağlamak.

Yetişkinlerin, hanımefendilerin eğitmen gözetiminde spor ve yürüyüş yapmalarına imkân sağlayacak park ve yürüyüş yollarının oluşturulması,

Çarşı içerisinde özellikle dışarıdan bayanların kışın köyden gelenlerin en azından yağmurdan, çamurdan, güneşten korunabilecekleri, soluklanabilecekleri, tuvalet, abdest ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir mekânı mutlaka kazandıracağız.

Olimpik olamasa bile yüzme sporunun yapılabileceği tesis yapılması

Deniz sözü veremesem de baraj kenarına iyi bir dinlenme tesisi düşüncemi de söyleyebilirim.

6-İSTİHDAM (BELEDİYE ÇALIŞANLARI, OSB VE FABRİKA YERLERİ)

Ne yazık ki iş alanlarının olmayışı nedeniyle belediye istihdam merkezi gibi gözükmekte, niyetimiz özellikle itfaiye ve temizlik hizmetlerinde verilecek eğitimlerle branşlaşmaya gidilerek azami verim sağlamak, ekipman desteği ve çalışma şartlarını alanlarını iyileştirecek sosyal güvence sağlamak.

OSB-Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Sayın Fikret Kısar Beyin önderliğinde bürokrat ve işadamlarımız büyük çaba sarf ettiler. Bildiğimiz kadarıyla da temel aşamasına gelindi, bizde verilen sözleri yerine getirip devamını sağlayarak biran önce yapılmasını,

OSB de yer alamayacak işadamları ve esnaflarımız içinde arsa veya ayakkabıcılar gibi üreticilerimize düşük maliyetli kooperatif yerleri sağlayacağız.

Hem esnafa hem de yatırım yapmak isteyenlere destek verecek Kosgep, Kobi, Ziraat ve diğer sosyal fonlar için

Belediye bünyesinde proje ofisi kurarak hibe veya uzun vadeli kredilerle insanımıza nefes aldıracak iş alanları yapılmasına yardımcı olmak. Bu konuda iki uzmanımız Doç. Dr. Bayram Gökbulut ve Yakup Sağlam İskilip için hazırlar.

Bürokraside ve iş dünyasında İskilip’ten yetişmiş, hizmet ve yatırım noktasında teklif bekleyen, güç sahibi buradan isimlerini sayamayacağım onlarca arkadaşımız var hepside iş yapmak için hazırlar eksik olan teklif ve organizasyon. Yanlış anlaşılmasın bu arkadaşlar benim için değil İskilip için hazırlar kurumsal anlamda kim yardım isterse yardım ederler

7-KONUT (TOKİ, MAHALLELERDE DEVRE MÜLK EVLERİ)

Kanayan yaramız TOKİ, yaptığımız araştırmalara göre Toplu Konut İdaresi altyapı sağlandığında ve en az on kişinin müracaatı olduğunda hemen inşaata başlıyormuş İnşallah ilk işlerimizden biri de bu olacaktır.

Konutla ilgili diğer yapmak istediğimiz mahallelerde İskilip dışında yaşayanların en az yılda birkaç gün yazın kirazda güzün guru diri yaparken kalabilecekleri evler yapmak. Bu mahallede ki eski bir evin onarılmasıyla veya yapılmasıyla olacak dolayısıyla hasret gidermek isteyenler geldiğimde nerede kalacağım kaygısı yaşamayacak.

İmkânı olanlar bunu yapıyor. Mutaflar Mahallesinden arkadaşım Mustafa Aktaş ev aldı aralıklı olarak senede birkaç gününü burada geçiriyor.

8- TURİZM

Ve bizde ne yazık ki tarihi, doğası, yaşam ve yemek kültürü, ev ve sokaklarıyla her türlü olumsuzluğa rağmen kendisini korumuş şehrin bu özelliklerini bazen gözden kaçırıyoruz. 2010’lu yılları hatırlarsanız her hafta en az bir otobüs gezgin ve mutlaka bi’televizyon ekibi geliyordu hâlâ bu fırsatı kaçırmış değiliz.

Ne yazık ki deryadayız suyu nedir bilmiyoruz.

Bu kadim kültür şehri ve Ahilik merkezini doğru anlayıp anlatabileceğimiz Kent Müzesi, Etnoğrafya Müzesine ihtiyacımız var, şehrimizi kendimiz bile doğru dürüst bilmiyoruz.

Bütün bu hizmetler yapılırken istişare yolu açık tutularak şehrin ortak akılla yönetilmesine fırsat verilecek, asla partizanlık yapmayacağım.

Bugün erken kimseyi rahatsız etmeyelim diye düşünüyoruz ama kısmet olur aday gösterilirsek her kapıya varıp her gönüle girmeye çalışacağız.

Özellikle kendi partimiz aday adayları olmak üzere kalbi bu şehrin, insanlarımızın yararı için atan tüm adaylara hayırlar diliyorum.

Ve son olarak; Okul arkadaşlarım büyüğüm Rahmetli Dursun Önkuzu, devrem Yunus Ceylan, Ekrem Tar başta olmak üzere Ülkücü Şehitlerimizi, terör şehitlerimizi bugün özgürce yaşayabilmemiz için canını feda eden bütün şehitlerimizi gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum Allah’ın rahmeti üzerlerine olsun.

İlginiz ve katılımınız teşekkür ederim, şimdi söz sizde önerilerinizi paylaşmanızı istiyorum buyurun söz sizde Destek ve dualarınızı bekliyorum, Allah’a emanet olun Haklarınızı helal edin."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hikmet 2023-12-03 13:33:02

Haberi okuduğumda önce inanamadım adeta şok geçirdim.Tabanları,ideolojileri aynı(Milliyetçiliği daha çok özümzemiş)İYi den değil de ilkelerinden uzaklaşmış,iktidara sırtını yaslamış,hiç bir hedefi olmayan taraftan aday adaylığını açıklamasına bir anlam veremedim.Değişen şartlara göre şekil alıp,saf tutmuş.

Avatar
Garip 2023-12-03 19:19:50

Sabri hoca okulda farklı sendikadandı. Şimdi kalkıp gitmiş Cumhur ittifakında yer almış. Tanıdığım ve söylemleri kadarıyla. Bu iş olmaz. Genel merkezden döner. İyi parti olsa olurdu. Çünkü bulunduğu sendika iyi partili artık.

Misafir Avatar
Sabri 2023-12-29 12:14:54 @Garip

Üyesi olduğum sendika Türk Eğitim Sen. partisini bilmiyorum.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Ülkücü Güvenlikçi 2023-12-03 21:49:21 @Garip

Genel Seçimlerde %15-20 bandında oy alabilseydi belki yüzünü güneşe döner İyi saflarına katılırdı.İYİ ile fikir ve gönül birliliği bir yere kadar siyasetin doğasında güçlünün yanında yer almak her zaman avantajdır ve nimetleri fazladır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Fikri 2023-12-03 15:04:26

2 dönemdir ismi başkan adaylığı için geçiyordu.Medeni cesaretini toplayıp aday olabilmiş.Dilekçe neden İl Başkanlığına değil de Genel Merkeze verilmiş?

Misafir Avatar
Sabri 2023-12-29 12:17:45 @Fikri

MHP Aday adayları başvurularını Genel Merkeze bizzat yapmak zorundalardı bizde öyle yaptık.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Akademisyen 2023-12-03 19:34:23

Veterinerlik Fakültesinin açılması için bireysel anlamda çaba gösterdiğini,kulislerde yoklama yaptığını biliyoruz.Belki bir kaç kişi için kişiye özel kadro ile iş imkanı açılabilir.Mezunlarında oluşturacağı işsiz sayısı ve bölümün açılması için devletce yapılan masraflarında da ülke ekonomisine oluşturağı yükün ve israfında haram olduğu unutulmamalıdır.

Avatar
Boludan İskilip Siyasetine Yön verenler 2023-12-03 19:27:53

Memleket Sevdalıları olarak İlçemizdeki Siyasi gelişmeleri yakinen takip ediyoruz.Şu an için; hiç bir aday adayının yanında veya karşısında değiliz.

Avatar
Gurbetçi 2023-12-03 13:45:21

Sabrı hoca varsa gerisi teferruat kalır...

Misafir Avatar
Kara Mıstık 2023-12-05 07:50:00 @Gurbetçi

Sayın Hocam keşke 10-15 yıl önce tüm görevlerinden feragat edip aday olsaydın.Bu iş emeklilikte zaman geçirip yapılacak iş değil.Koşturmaca,emek,alın teri ister.Kundaktaki bebeden,genç insana,yaşlı amcadan yaşlı teyzeye kadar herkes kaliteli hizmet görmek ister.Onun için Vebalide ağır olur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Eski Öğrenci 2023-12-03 15:05:34

Hocamıza başarılar.Allah yar ve yardımcısı olsun.

Avatar
Mahalle Sakini 2023-12-03 15:01:27

Mahallemizin Beyefendi,dürüst insanlarından birisidir.Çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar dileriz.