Seçim, hastane ve havaalanı… Günay ne dedi?

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, yeni yılın ilk toplantısında yerel seçim, MHP ile ittifak, ilçe adayları, havaalanı ve ikinci hastaneye yönelik açıklamalarda bulundu.

02 Ocak 2024 Salı 14:46
Seçim, hastane ve havaalanı… Günay ne dedi?

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, yeni yılın ilk toplantısında yerel seçim, MHP ile ittifak, ilçe adayları, havaalanı ve ikinci hastaneye yönelik açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN BELLİ OLUYOR?

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, Çorum merkez ve ilçelerde belediye başkan adaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağını, Çorum’da seçimlere MHP ile birlikte ittifak halinde gideceklerini bildirerek, hedeflerinin 16 belediyenin tamamını kazanmak olduğunu söyledi.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Mercek Haber’in aktardığı bilgilere göre; Günay, partisinin yeni oluşturulan yönetim kurulu ile birlikte yeni yılın ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Kadeş Barış Meydanı’nda bulunan Belediye Sosyal Tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelen Günay, hem seçim süreci ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi, hem Çorum’un temel sorunlarını değerlendirdi, hem de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Toplantıya Başkan Günay’ın yanı sıra, İl Teşkilat Başkanı ve SKM Başkanı Mustafa Kılıç, Tanıtım Medya Başkanı Aylin Alveren Özen, İl Sekreteri Elif Nur Öztürk, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Samet Gayı, Reha Uysal ve Tuncay Yalçınkaya da katıldı.

MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri adaylığı için son başvuru tarihinin 5 Ocak olduğunu hatırlattı. Günay, “Geçen hafta malum bir temayülümüz vardı. Sayın cumhurbaşkanımızla birlikte 51 ilin katılımıyla Çorum'dan da il başkanı, belediye başkanı, genç kollar başkanı, kadın kolları başkanı İl Genel Meclisi başkanı ve milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleşti. Temayülün sonuçları da Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki komisyonlarla değerlendiriliyor. İl belediye başkan adayımız ve ilçe belediye başkan adaylarımız yakında açıklanacak. Şu an için bir tarih veremiyoruz. Askı listeleri, seçmen askı listeleri 4 Ocak'ta askıya çıkıyor. Bu muhtarlıklardan ve e-devletten de görülebilecek 17 Ocak’ta da iniyor. Halkımızı da buradan bilgilendirmek istiyorum. 4 Ocak itibariyle seçmen listelerinizi mutlaka kontrol edin ki ileride bir oy kullanamama gibi bir hak zayiatı olmasın yine” dedi..

ENGELLİ VE HASTALAR İÇİN OY KULLANMA

Seyyar sandık uygulaması için engelli veya dezavantajlı vatandaşlara çağrı yapan Başkan Günay, “Seyyar sandık olayı da aynı tarihte başlıyor. Sandığa ulaşamayacak derecede engelli ve yatalak hastalarımız için devletimizin sağladığı bir imkan var. Bunlar raporlandırıldığı takdirde muhtarlıklar aracılığıyla seçim kurullarına verilecek ve başvuruları yapıldıktan sonra seyyar sandıklar seçmenlerimizin ayağına kadar gelecek. Bunun da mutlaka başvurusunu süresinde yapalım ki onun da süresi 17 Ocak’ta bitiyor. Etrafınızda bu tür seçmenlerimiz varsa, kolaylık olmazsa açısından mutlaka başvurularını yapsınlar ki bunun ön şartı rapor, yani yatağa bağımlı olma sandığa gidemeyecek kadar okullardaki sandığa gidemeyecek kadar engel durumunun olması şart. Doktor raporu olduğu zaman bu belgeleniyor” ifadelerini kullandı.

MHP İLE NASIL BİR YOL İZLEYECEKLER?

Toplantıda yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasıyla ilgili bilgiler veren Başkan Günay, Çorum merkezinde MHP ile ittifak yapacaklarıyla ilgili kulisleri doğruladı. Günay, “Çorum merkezde AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapacak. Cumhur İttifakımızla birlikte hareket edeceğiz. Çorum'da AK Parti olarak ortak aday çıkartacağız. Cumhur İttifakımızda adayımızı destekleyecek inşallah” diye konuştu.
İLÇELERDE İTTİFAK VAR MI?

Bir soru üzerine ilçelerle ilgili henüz net bir bilgi verilmediğini ifade eden Günay, “İlçelerle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Yani o geldiğinde de ileride kamuoyuyla paylaşacağız. AK Parti olarak ittifak var. Bazı illerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak ittifak var. Bazı illerde de herkes kendi adayını çıkartarak bir seçim geçirecek” ifadelerini kullandı.

İKİ BAŞKAN YARDIMCISI İDDİASI

MHP’nin iki belediye başkanlığı talep ettiğine yönelik iddialarla ilgili soru üzerine Murat Günay, “Şu an için hiçbir şey yok. Yani şu an için o konuda bir görüşmemiz olmadı” dedi.

Adayların Ocak ayı ortasında açıklanacağına ilişkin söylentilere cevap veren Günay, “Herhangi bir bilgi gelmedi. Yani ben de isterim ki bir an önce açıklayalım. Şu an çalışmalar yoğun bir şekilde devam ettiği için bir tarih veremiyoruz. En kısa zamanda açıklanacak. Açıklandığında biz de seçim koordinasyon merkezimizi çalıştırmaya başlayacağız. Ama şu an sanki adaylar açıklanmış gibi bütün aday adaylarımız sahada, hepsi çalışıyorlar. Bütün aday adaylarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

16 SEÇİM BÖLGESİNDE HEDEF

Bir gazetecinin “Yerel seçimlerde Çorum’daki hedefiniz nedir” şeklindeki sorusuna ise Günay, hedeflerinin yerel seçimlerde 16’da 16 yapmak olduğunu vurguladı. Günay, “Hedefimiz şu, cumhur ittifakı olarak 2 belde dahil, 16’da 16 yapmayı hedefledik. İnşallah bu da bize nasip olur. Çalışıyoruz da” şeklinde cevap verdi.

HAVAALANI İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK

Öte yandan toplantının sohbet bölümünde Murat Günay, Çorum’un havaalanı talebiyle ilgili de görüşlerini dile getirdi. Havaalanı konusunda tüm kapıları çaldıklarını, bu yatırımın Çorum’un bir ihtiyacı olduğunu vurgulayan Günay, “Havaalanı konusunu en çok savunan kişilerden birisiyim. Bunu her yer de dile getiriyorum. Dile getiriyorum ki kulak aşinalığı oluşsun. Bu yatırımı da yaparsa yine AK Parti yapar” diye konuştu.

İKİNCİ HASTANEDE SON DURUM

AK Parti İl Başkanı Murat Günay, Devlet Hastanesi'nin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

Devlet Hastanesi'nin inşaatına başlanılması için bakanlığın onayının beklendiğini açıklayan Günay, bakanlık onayının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılacağını ve inşaatın kısa süre içerisinde başlanacağını ifade etti. Günay, yeni Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesiyle Çorum halkının sağlık alanında yaşadığı sıkıntıların da çözüleceğini kaydetti.

Hatırlanacağı üzere  Çorum Devlet Hastanesi’nni ihalesi geçtiğimiz 13 Kasım'da ihale edildi.

Son Güncelleme: 02.01.2024 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-01-02 16:26:12

Bir iş adamı olarak havalimanı konusunda bakanlıktaki yüksek bürokratlarla konuşmuştuk Çoruma havalimanı Yapılmayacağını çok yakınında Merzifon havalimanını gösterdiler Türkiyede birkaç havalimanı hariç geri kalanın zarar ettiğini dediler ÇORUMLU SİYASİLER HAVALİMANI İÇİN BOŞA UĞRAŞMASIN

Avatar
Çorumlu olmak suç 2024-01-02 18:07:07

Yozgata hızlı tren hak layık Çorum'a hayır... Yozgata havaalanı inşaatı bitmiş Çorum'a hayır.. yazıklar olsun Vekilim diye Ankaraya giden el etek öpen koltuk sevdalıları...

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-01-02 21:04:53

Çorum'a Havalimanı Ak Parti İKTİDAR da olduğu müddetçe yapılmayacak. Çünkü 2002 yılında Çorum Havalimanı yatırım programından çıkarılmıştır. Ulaştırma Bakanı Mehmet Tahtasız'ın Çorum Havalimanı için verdiği soru önergesine yazılı verdiği cevap, 2002 yılında Çorum Havalimanı yatırım programından çıkarılmıştır. Çorum'lular Havalimanı'nı başta MERZİFON olmak üzere, YOZGAT ve TOKAT HAVALİMANLARINI kullanacaklardır. ÇORUM'A HAVALİMANI'NI YAPMAZSA, AK PARTİ YAPMAZ. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Geç bunları 2024-01-03 07:45:34

2002 de akp gelince program dan çıkarttığınız havaalanı ancak siz gidince yapılır.

Avatar
Mutlu... 2024-01-03 16:46:14

Sayın Başkan,
Havalanı konusunda çalmadık kapı bırakılmadığını ifade ediyorsun.
Şimdi bu söylem nedir Allah aşkına, 20 yıldır Çorum'a bir havalanı
yapmıyorsunuz ama iyi hamaset yapıyorsun. Bırakın artık hamaset yapmayı da yapmıyoruz desen daha dürüstce olur.

Avatar
KY 2024-01-03 09:22:35

Fen lisesi değil sadece diğer okullarda da yemek ücreti 21 liradan 52 liraya çıkmış. Bunu haber yapın lütfen. Çocukların yemeği de ranta dönüşmesin. Memur, İşçi, emekli zammına, açıklanan enflasyona bir bakın bu nasıl bir artıştır insaf yani...