Siyasette “Yavşak” polemiği

AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı’nın aday tanıtım toplantısındaki sözleri polemiğe neden oldu. CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz'ın Ahlatcı'ya cevabı gecikmedi.

10 Şubat 2024 Cumartesi 19:56
Siyasette “Yavşak” polemiği

AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı’nın, partisinin aday tanıtım toplantısında ‘Yavşak yavşak’ ilişkiler içerisinde olanlara 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gereken cevabın verildiği’ şeklindeki sözlerine CHP’den cevap gecikmedi.

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Ahlatcı’nın sözlerine sert sözlerle karşılık verdi.

PEKİ AHLATCI NE DEMİŞTİ?

Önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan AK Çorum Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı, 'yavşak yavşak' ilişkiler içerisinde bulunanlara 14 ve 28 Mayıs’ta gereken cevabın verildiğini söyledi.

Ahlatcı konuşmasında, “Nasıl ki genel seçimlerde sırtını PKK’ya dayayanlara, ‘PKK sizi tükrüğü ile boğar’ diyenlere, nasıl ki kendi genel başkanlarının sözleri ile 'yavşak yavşak' ilişkiler içinde bulunanlara 14 ve 28 Mayıs’ta AK Parti olarak, Recep Tayyip Erdoğan olarak, Çorum olarak gereken cevabı verdik mi? Şimdi 31 Mart’ta da inşallah yapacağımız işleri tamamlayıp başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyanın merkezi Çorum’da, Cumhur İttifakı ile birlikte bayraklarımızı dalgalandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Ahlatcı’nın sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, “Biz siyasette üslubuyla ile yer edinmiş, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin neferleriyiz” diyerek, üslupsuz ve ahlaki değerlerden yoksun ifadeleri ilk önce Türk halkına nezaketsizlik saydıklarını söyledi.

‘SİYASETTE KAZANMAK İÇİN HER ŞEY MÜBAH DEĞİLDİR'

Siyasetin her şeyi mübah görerek kazanma sanatı olmadığının altını çizen Dinçer Solmaz, “Siyaset, kaybetseniz bile tavrınızı, tarzınızı, ahlaki duruşunuzu ve nezaketinizi koruma, sergileme sanatıdır” dedi.

ÖRNEK VE ÖNDER SİYASETİ

CHP’liler olarak siyaseti insanlara örnek ve önder olmak için yaptıklarını dile getiren Solmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Güzel ülkemizin insanlarının verdiği maaş ile milletvekilliği yapan ve özellikle bir hukuk insanı olan meslektaşım Av. Yusuf Ahlatcı'nın kullandığı ifadeyi kendisine yakıştıramadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

'MAHALLE AĞZI BİLE DİYEMEYECEĞİMİZ İFADE'

Biz siyaseti insanımıza örnek olmak, önder olmak için yapıyoruz. Ne kendimiz ne de başkalarının utanacağı ifadeleri kullanmayı siyasi üslubumuza yakıştıramıyoruz. Mahalle ağzı bile diyemeyeceğimiz bu ifadelere karşı yine nezaketimizi koruyarak cevap veriyoruz..

Herkes kendisine yakışanı konuşur, kendisine yakışanı yapar. Biz de kendimize yakıştığı şekilde tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu nezaket dışı tavrı ve kullanılan ifadeleri kınıyoruz”

Son Güncelleme: 10.02.2024 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2024-02-11 10:14:45

Ak parti disiplin kurulunun sayın Ahlatcı hakkında gerekeni yapması gerektiği inancındayım siyasete küfür yakışmaz bence etik değil

Avatar
Eski Asena 2024-02-10 21:14:54

Sayın Solmaz Siyaseti bıyıkla yapıp kadını ötekileştiren,ikinci sınıf gören,kadına şiddeti delikanlık sanan,vatanı bıyığıyla seven sözde milliyetcilere nasıl karşıysak,siyaseti bel atı vurup,küfürle,argo,sokak ağzıyla yapmaya çalışanlara yerel seçimlerde cevabımızı vereceğiz.

Avatar
Sorumlu 2024-02-10 23:05:15

İl başkanının açıklamaları,objektif,barışçıl,seviyeli,nezaket,ve beşeri munasebetlere uygun bir açıklama olmuş...Tebrik ederiz...Bundan sonra siyasi kimliğe sahip kişilerin daha barışçıl,insancıl, kırıcı,itici olmadan siyaset yapmalarının uygun oldugunu düşünüyorum.
Kutuplastirici,ayrıştırıcı değil her siyasinin birlestirici ve yapıcı siyaset yapma zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyorum..

Avatar
Yawshacs 2024-02-11 10:49:22

AHL ağbisi bı kulağını çeksene yusufçuk un,cıs cıs,aman ağzına biber sürer yoksa AHL Ağabey.

Avatar
Serdar 2024-02-11 18:35:33

Adı geçen parti cevap vermiş,üslup konusunda ahlatçıyı uyarmış. Peki, eski genel başkanları kılıçtaroğlu, ülkenin cumhurbaşkanına,osmanlıya,millete ağız dolusu hakaretler, tehditler, hatta küfürler ederken neredeydi bu nezaket abideleri?

Avatar
Hedef 2071 2024-02-11 10:43:24

İşinize gelince Atatürk ün partisi oldunuz.İşinize gelmeyince demleniyonuz.az bile söylemiş vekilim.

Misafir Avatar
Hacı Nuri 2024-02-12 13:07:28 @Hedef 2071

.....öte tarafta oyna

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ülkücü 2024-02-10 21:25:02

Kadın Annedir.Çiçektir.Cennet ayakların altındadır.Kadına el uzatmayı bırakın,tenezzül etmeye çalışanın kolunu biz kırarız.

Avatar
Sanayi 2024-02-10 23:34:13

Seçim zamanında sağa sola karşıya oraya buraya garip hallerle saldırmak çok ciddi savrulmanin esiginin çoktan aşıldığını gösterir .bu sözler seçimde ise yaramaz.surekli yapılanlardan çok diğer partileri hedef tahtası yapıp vurup vurup bakın nasıl 12 den vurduk diyorlar.seviyenin çok düştüğü huzurlu bir ortamın olmadığı bir zamandayiz.